Tako se to radi - Italijan osuđen na zatvor zbog nereda u Engleskoj

Autor: Beta Beta
petak 24.08.2018.
23:36
Izvor: Beta

Navijač Rome osuđen je danas na zatvorsku kaznu od dve i po godine pošto je priznao da je učestvovao u neredima uoči utakmice sa Liverpulom, u kojima je teško povređen navijač engleskog kluba.

EPA-EFE/PETER POWELL
EPA-EFE/PETER POWELL

Povezane vesti

Italijan Danijele Skusko priznao je nasilničko ponašanje uoči polufinalne utakmice Lige šampiona između Liverpula i Rome, 24. aprila na Enfildu.

On, međutim, nije odgovoran za napad na 53-godišnjeg navijača Liverpula, koji je pretrpeo ozbiljne povrede glave.

Kako je preneo Bi-Bi-Si (BBC), sudija suda u Prestonu rekao je da je navijač Liverpula povređen tokom nasilja u kome je učestvovao optuženi.

Skusko je bio medju Rominim ultrasima koji su doputovali u Liverpul iz Italije na utakmicu.

"Vaša dela i dela te grupe italijanskih navijača uništile su ono što je trebalo da bude sportska manifestacija za uživanje. Bili ste naoružani kaiševima i lancima, pretili ste i bili nasilni prema navijačima Liverpula", rekao je sudija Mark Braun.

Navijač Liverpula više nije u komi, ali je njegovo stanje i dalje vrlo teško. Advokat optuženog rekao je da je njegov klijent svojevremeno izmedju ostalog bio volonter i podučavao učenike u školama i na koledžima da koriste defibrilatore.

On je dodao da njegov 29-godišnji klijent nije pio alkohol pre utakmice. Drugi optuženi, 21-godišnji Filipo Lombardi negirao je da je učestvovao u nasilničkom ponašanju i nanošenju teških telesnih povreda navijaču Liverpula, a sudiće mu se kasnije ove godine.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Stefoon
Saturday, 25.08.2018
06:43

Na kraju uvek budu povredjeni Englezi, uvek bilo, uvek tako bice.

avatar
Vicariuosly
Saturday, 25.08.2018
02:42

Glupe životinje zbog kojih ne smem da odvedem dete na utakmicu.