Tajna? Više nije, Mesi "prepisao" od Mihajlovića!

Autor: Vladimir Stojanović
petak 27.12.2019.
11:26
Izvor: Sportske.net

Evo u čemu je ključ i kako je počeo da šutira. Do sada u karijeri dao 52 gola iz slobodnih udaraca...

EPA-EFE/Alberto Estevez
EPA-EFE/Alberto Estevez

Povezane vesti

Leo Mesi je najbolji izvođač slobodnjaka na svetu. Dovoljno je reći da je Argentinac postigao 52 gola iz slobodnih udaraca, ove sezone je već četiri puta bio strelac iz 12 pokušaja, svaka treća je završila u golu.

Šta je tajna?

"Trening, sve sam bolji, studiram golmane, kako postavljaju zid, čekam da krenu, kada naprave pokret, već je lakše pretpostaviti gde treba da šutnete", kaže Mesi.

Upravo isto je nedavno rekao Siniša Mihajlović, nekrunisani kralj slobodnjaka u prošlom veku.

"Penale sam šutirao jako i u stranu, donosio sam odluku pre šuta, kod slobodnjaka tajna je jednostavna, sačekaš, golman mora da krene negde, kada napravi korak, više ne može da se vrati", priseća se Miha.

Mesi inače kaže da je u početku karijere ne samo promašivao slobodnjake, već i lake šanse.

"Stalno sam ulazio u šanse i nikako nisam davao golove, imao sam slab procenat iskorišćenih prilika. Večno ću biti zahvalan Samiju Etou, on mi je objasnio, da samo treba da budem miran i da se ne opterećujem, jednom kad počnu da ulaze, ulaziće stalno", seća se Mesi.

Tog recepta se pridržavao čitavu karijeru i oborio sve rekorde u Španiji.

"Ne mislim na gol, niti mi je to prioritet, uvek i samo mi je na pameti ekipa", dodao je na kraju.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Mirjevac
Saturday, 28.12.2019
00:26

Mesi rece da ga je naucio Eto a vi piste da je sve od Mihajlovica! Jes da je i Mihajlovic sutirao dobre slobodnjake ali kao Mesi ni u kom slucaju, Mesije majstor svih vremena!

avatar
Liga BBVA
Saturday, 28.12.2019
01:44

Ne reče Messi da ga je naučio Eto kako se izvode slobodnjaci, niti ga je naučio, već mu je samo objasnio da treba da bude miran i da se ne opterećuje, a još manje ga je Mihailović naučio (uprkos tome što piše u naslovu), jer im je način izvođenja slobodnjaka potpuno različit između ostalog i zbog različite fizičke konstitucije i snage šuta.

avatar
Misosesic
Saturday, 28.12.2019
05:38

Eto mu je objasnio za šanse 100%-tne a ne za slobodnjake .Kad si video da je Eto izvodio slobodnjake u Barsi?

avatar
Liga BBVA
Friday, 27.12.2019
21:43

Hm, lepo zvuči to što su rekli Messi i Miha, samo što to nema baš mnogo veze sa realnošću. Možda tek svaki deseti gol i jednoga i drugoga su dati u suprotnu stranu od one 'na koju je golman krenuo, pa više nije mogao da se vrati', a preostalih 9 upravo u tu stranu gde je golman krenuo i/ili se tu nalazio. Dakle 'tajna' je u nečem drugom: kod Mihe pre svega u snazi šuta, a potom i u dovoljnoj preciznosti, kod Messija obrnuto: pre svega u preciznosti šuta, a potom i u dovoljnoj snazi.

Svaka lopta poslata dovoljnom snagom šuta 'u rašlje' ili velikim felšom u 'malu mtržu' tik pored stative sigurno završava u golu gde god da se golman nalazio i u koju god stranu krenuo. Ko tako može da šutira nadavaće se golova, ko ne može neće i to je sva 'tajna'.

avatar
Badr Hari
Friday, 27.12.2019
15:51

Ma pusti ti te slobodnjake i ZL, nego da vidimo gde si ti na IAAF listi u skoku u vis i trci na 96m između 2 šesnaesterca, kol'ko % masti imaš i da li se tvoje telo može porediti sa dvadesetvogodišnjacima? :D

avatar
Bádr Hari
Friday, 27.12.2019
14:11

tako je idolu moj, da izlizani ne potplacuje sudije i protivnicke igrace ti bi zabijao po 35 golova iz slobodnjaka. svi znaju da je moj idol Messi naucio Mihajlovica kako da izvodi slobodnjake.😂😂😂