Tajna Arsenalove serije je u tišini?

Autor: Stefan Matić
utorak 07.07.2020.
14:58
Izvor: Sportske.net

Artetin tim matematički i dalje u igru za Evropom.

EPA-EFE/ANDY RAIN
EPA-EFE/ANDY RAIN

Povezane vesti

"Tobdžije" su vezale četiri trijumfa zaredom.

Od toga tri u ligi i jedan u FA kupu protiv Šefilda u gostima što im je omogućilo plasman u polufinale najstarijeg takmičenja gde ih čeka Mančester Siti. Pobeda nad Vulvsima u gostima rezultatom 2:0 daje prostora za nadu da bi "tobdžije" mogle naredne sezone zaigrati u Evropi.

Arsenal večeras dočekuje Lester Siti, "lisice" igraju u promenljivoj formi, deluje da Rodžersova ekipa neće izdržati na top četiri poziciji. U poslednje četiri utakmice imaju tek jednu pobedu što je omogućilo rivalima da smanje razliku.

I sam Arteta je izjavio da bi ih maksimalan niz uz malo sreće odveo u Evropu. Kao tajnu dobre serije koja traje je izdvojio - tišinu.

"Kada igraju ispred osamdeset hiljada navijača mnogo je teže. Imaju problema kada su u posedu ili je lopta blizu njih. Drugima treba ta vrsta dodatne motivacije, dodatnog pritiska, strasti da bi bili bolji. Svaki igrač je drugačiji", izjavio je Arteta.

Sa druge strane španski stručnjak je mnogo vokalniji pored terena što sa praznim stadionima dolazi do značaja. Arteta je davao instrukcije na maternjem, engleskom i francuskom jeziku što je mnoge njegove kolege pored aut-linije ostavljalo u neznanju.

Videćemo kako će tišina pomoći večeras, zadnja šest susreta ova dva tima pripadala je domaćinu. Ta uloga danas pripada Arsenalu, videćemo da li sledi nastavak tradicije.

Baner

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke