Tadić može da dobije novi nadimak - Dušan "nezaustavljivi"!

Autor: Nikola Miloradović
sreda 13.03.2019.
19:22
Izvor: Sportske.net

Novi pogodak srpskog reprezentativca.

Epa/Olaf Kraak
Epa/Olaf Kraak

Povezane vesti

Kakvu samo sezonu igra reprezentativac Srbije Dušan Tadić.

Bivši igrač Vojvodine, Tventea i Sautemptona je do današnjeg susreta sa Zvoleom u okviru Eredivizije imao učinak od 18 golova i osam asistencija u holandskom šampionatu, kada tome dodamo učinak od devet golova i sedam asistencija u Ligi šampiona (računajući i kvalifikacije), kao i po gol i asistenciju iz kupa, dolazimo do 28 postignutih golova i 16 asistencija u zvaničnim mečevima ove sezone.

Neverovatne brojke, odveo je i "Kopljanike" u četvrtfinale Lige šampiona sa golom i dve asistencije u pobedi nad Realom od 4:1 na "Bernabeu", zaradio je i desetku od renomiranog francuskog lista "L'Ekip", pre njega je samo osam fudbalera dobilo takav rejting od pomenutog lista.

Danas je Ajaks dočekao Zvole u zaostalom susretu 24. kola, nakon 45 minuta ekipa iz Amsterdama vodi sa 1:0.

Nije teško pogoditi ko je postigao jedini pogodak, naravno, Dušan Tadić.

Labjad je ubacio loptu sa desne strane, otišla je na dalju stativu, gde se na pravom mestu našao srpski reprezentativac, koji je tako postigao 19. pogodak u Erediviziji, 29. u svim takmičenjima.

Sa tim učinkom je drugi strelac lige, beži mu napadač PSV Luk de Jong, sa dva gola više, dok treće mesto sa 14 golova deli veliki broj fudbalera, među kojima je i Tadićev saigrač Zijeh, pa je jasno da će De Jong i Tadić do kraja sezone voditi bitku za "Zlatnu kopačku" Holandije.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Agent Provocateur
Wednesday, 13.03.2019
20:39

Holandska liga ima svoje limite ali Duca rastura. Mogao bi ovu sezonu da iskoristi da se ozbiljno dobro udomi uz neki opasan ugovor kao nagradu za odlicnu karijeru.