Svlačionica Reala iznervirana: "Nismo ti mi Barselona"!

Autor: Vladimir Stojanović
utorak 16.10.2018.
11:26
Izvor: Sportske.net

Problemi sve veći, igrači nezadovoljni, a vreme ističe. Jasno ko će biti krivac za sve...

EPA-EFE/RODRIGO JIMENEZ
EPA-EFE/RODRIGO JIMENEZ

Povezane vesti

U Realu nesigurnost pred nastavak sezone, situacija je loša, iako tabela to ne pokazuje. Ipak, iako kiksiraju i rivali, "Los Blankosi" deluju baš loše, golova nema, ništa ne funkcioniše, a nervoza je velika.

Kako smo i rekli, u nedelji pred prvenstvenu pauzu Perez se sastao sa Lopetegijem, dao mu ograničenu podršku, ali i napomenuo da stvari moraju brzo da se promene.

Problem je "El Klasiko" koji je već za 12 dana, i ako Real izgubi u Barseloni, bivši španski selektor će biti otpušten.

U to niko ne sumnja, a novinar Eduardo Inda kaže da je svlačionica nezadovoljna pristupom.

"Lopetegi je promenio Zidanove principe iz osnova, model igre koji forsira nije u skladu sa karakteristikama Realovih igrača. Oni smatraju da pokušava da prekopira igru Barselone i veruju da je to najveći problem", tvrdi ovaj novinar.

On je sinoć objasnio da je ekipa navikla da igra čvršće, da protivniku često i prepusti posed i inicijativu, da brže stiže do gola, da jednostavno brza tranzicija iz kontre više odgovara igračima.

Zbogo toga oni smatraju da je odricanje od Zidanovog pristupa uslovilo mnogo lošije partije koje sada pokušavaju da svale na prodaju Kristijana Ronalda.

Giljem Balag, još jedno poznato ime španskog novinarstva je potvrdio da Lopetegi ima tri meča da pokaže da zaslužuje mesto na klupi, ali da poraz od Barselone znači otkaz, mada Florentino Perez i nema neku opciju kada je novi trener u pitanju.

Opet se pominje Antonio Konte, ali i mogućnost da Jogi Lev dobije otkaz čime bi bio slobodan da prihvati ponudu Reala. Nemci večeras gostuju svetskom prvaku i novi neuspeh bi povećao pritisak na Leva da posle 12 godina napusti kormilo "Elfa".

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Zoran Krstin
Tuesday, 16.10.2018
16:08

Jel' to on ima sunčane naočale ili su mu nacrtane?

avatar
dimebag
Tuesday, 16.10.2018
23:21

Ima bolest očnog živca zbog kojih mora da ih nosi, i meni je bilo čudno prvi put kad sam primjetio :)

avatar
Zoran Krstin
Friday, 19.10.2018
13:34

Onda je sve jasno. Pa on ne vidi šta (mu) se dešava na terenu.

avatar
P. S.
Tuesday, 16.10.2018
14:26

Nisam primetio da Lopetegi forsira bezidejnu i presporu igru kratkih pasova unazad i pogrešnih unapred, sa idejom da se po svaku cenu pošalje lopta iza leđa protivničke odbrane (tamo gde recimo neupotrebljivi i prespori Benzema kampuje u ofsajdu), da se svaka druga lopta šalje recimo Isku (pa šta uradi uradi, ako prođe i da gol lepo, ako ne onda ništa), da brani iz sve snage 1:0 protiv žnj ekipa i to potpuno raspadnutom odbranom koja ne liči ni na šta i u kojoj je recimo Ramos opasniji po gol Reala od protivničkih napadača itd. Tek kada to vidim poverovaću da kopira igru Barse.

Posebno je zanimljivo ako mu prete otkazom ukoliko izgubi El Klasiko i to na protivničkom terenu (na stranu što se pokazalo da je gostujući teren uglavnom veća prednost od domaćeg), a njegovom kolegi sa druge strane niko ne pominje ne samo El Klasiko, nego bilo koju utakmicu u tom kontekstu. Eh, da je samo 2-3 puta gori pa da su čelnici Barse obratili pažnju na njega i doveli ga, sada ne bi morao da se 'muči' da 'kopira' igru Barse, a mogao bi i da gubi utakmice do mile volje, bez da razmišlja o bilo čemu do kraja sezone. :D

avatar
Tuesday, 16.10.2018
12:16

Daj Kontea Legendu pravi trener za Real,zelimo da ga vidimo kako dominira na klupi Reala,Azar posebno.

avatar
GoHard
Wednesday, 17.10.2018
00:09

Bunkercina nikad nece igrati u Realu.