Svlačionica protiv Murinja, razočaran i Roman?!

 • Autor: Boris Jovanović

 • 06. maj 2014.

 • 10:17

 • Izvor: Sportske.net

 • facebook
 • twitter
 • linkedin
 • email

Priča se da su uz Murinja jedino Bane, Aspilikueta i Čeh, ostali smatraju da su njegove metode prevaziđene. Igrači ga čak optužuju da forsira igrače koji imaju istog agenta kao i on, Pedra Mendeša!

Murinjo će drugu sezonu u nizu ostati bez trofeja, prvu u Realu, drugu u Čelsiju.

Nije ih ni obećavao prve godine na "Stamford Bridžu", niti se to od njega tražilo, cilj je bio da sprovede tranziciju i podmladi ekipu.

Ali, posle svega, sada kada je, u slučaju Čelsija, vreme da se podvuče crta, teško je razlučiti šta je napravio.

Priču koju ćete pročitati uzmite sa rezervom, jer je forsiraju španski mediji, mada se radi o El Paisu koji je vodeći dnevnik na Iberijskom poluostrvu, i obično se ne bavi tračevima.

Ukratko, niko nije zadovoljan Murinjom.

Poslednji sukobi na utakmici protiv Noriča, u poluvremenu, pokazuju da stvari nisu dobre, da postoji dosta problema i nezadovoljstva kod trenera. Ipak, on je gazda u svlačionici, ali je problem što Abramovič nije zadovoljan. I to ne rezultatima, već igrom i sveopštom atmosferom u klubu.

Prvi sukob izbio je još prošlog leta, Murinjo nije želeo Davida Luiza da pusti u Barselonu, iako je prvo signalizirao da na njega ne računa ozbiljno kao na štopera. Kasnije ga je prekomandovao u vezni red, ali tek posle razgovora sa Terijem koji ga je uverio da je spreman da sa Kejhilom komanduje odbranom. Ako vas ovo čudi, Džon Teri je i dalje glavna figura na "Stamford Bridžu" i čovek u koga gazda Roman ima najveće poverenje.

Sam Teri je prvi preneo Murinju nepoverenje svlačionice koja sumnja da su neke odluke trenera bile inspirisane interesima njegovog menadžera Mendeša. Tako je recimo forsirao Oskara, iako saigrači smatraju da je Mata bio bolje rešenje, a insistirao je da se dovede Matić. Priča se i da je taj transfer išao preko Mendeša.

Zbog čega su igrači bili protiv Matića, odnosno oni najiskusniji, pre svih Teri i Kol?

Samo zbog Lamparda, koji je to protumačio kao čin nepoverenja usred sezone.

Abramovič nije bio baš rad da plati 25 miliona ekipi Benfike za igrača koga je jednom doveo za mnogo manju sumu, ali je poslušao trenera. Sada, kada Murinjo kaže Matiću da je lenj i da je zimus imao ozbiljne rezerve oko njegovog dovođenja, jasno je šta o tome misli Roman Abramovič.

Slična je situacija oko Falkaoa. Murinjo insistira na "Tigru" čiji je menadžer Mendeš, nije želeo Kavanija sa kojim je dogovor praktično bio na pragu. Ove godine je ostao bez pravog špica, odrekao se Lukakua, doveo Etoa koji dugo nije igrao ozbiljan fudbal, a slaba realizacije je Čelsiju odnela šanse za trofej u šampionatu, možda i Ligi šampiona.

To pokazuje statistika, kada protivnik diktira igru, Čelsi je nenadmašan, tu je Murinjo najbolji. Ali, kada se rival brani kao svi manji klubovi "Plavci" su nemoćni, videlo se to mnogo puta ove sezone i u Ligi šampiona, i u šampionatu.

Uz Murinja su Čeh koji vodi svoju politiku i koga je Murinjo pre deset godina doveo u klub, Bane Ivanović koji je surovi profesionalac i gleda interes kluba, kao i Aspilikueta koji igra ispred Ešlija Kola.

Protiv je engleski klan, bivši miljenici su se okrenuli protiv njega, a gazda Abramovič je nezadovoljan takvom situacijom. E sad, šta će se dalje dešavati teško je reći, jer Čelsi boljeg trenera od Murinja ne može da dovede.

On će raščistiti stvari kako je najavio, pa ćemo videti kako će proći "pobunjenici".

Abramoviča boli to što Murinjo priča kako drugi troše više. To naprosto nije istina, ako pogledamo poslednju sezonu, Čelsi je potrošio 130 miliona, više i od Sitija i od Junajteda.

A tek sledi dolazak Dijega Košte, što će dodatno isprazniti kasu.

Pogodite ko je menadžer Dijega Košte?

Imate pravo samo jednom...
 • facebook
 • twitter
 • linkedin
 • email

Komentari