Sviće iznad Milana? Ovo bi bila za "Rosonere" vest decenije!

Autor: Vladimir Stojanović
četvrtak 15.03.2018.
09:53
Izvor: Sportske.net

Stvari će se, ako ništa drugo brzo raspetljati, ovo je idealan scenario za klub.

Beta/AP Photo/Luca Bruno
Beta/AP Photo/Luca Bruno

Povezane vesti

Već smo pisali da Jonghong Li namerava da primeni Interov recept, tačnije da nađe prvo manjinskog vlasnika, kome bi na kraju prepustio veći deo akcija i upravljanje klubom.

Za sumnjivog Kineza, "Rosoneri" su preveliki zalogaj, fond Eliot traži pozajmljeni novac nazad i ako dug ne bude refinansiran, u teoriji, izgubio bi vlasništvo, odnosno Milan bi pao u ruke investicionog fonda.

U međuvremenu, klub čeka sastanak sa UEFA, pošto je predlog "Rosonera" odbijen, ako ne budu sredili stvari do 2. aprila mogli bi da budu izbačeni iz Evrope.

Ali, veruje se da to nije u interesu ni evropske kuće fudbala, pa bi Italijani mogli da dobiju produžetak roka.

Šta se krije iza svega?

Vrlo realna mogućnost da većinski paket akcija preuzme Saed El Falasi.

I ova priča je ozbiljna, za razliku od kineske. Radi se o čoveku koji je vlasnik Međunarodne Trougao Grupe i deo kraljevske porodice iz Dubaija.

Familija Al Maktum je povezivana sa Milanom i ranije, na kraju bili su sponzori, interesovali su se i za kupovinu, krajem prošle decenije, međutim tada Berluskoni nije želeo da proda klub.

Arapi nisu jedini, manjinski vlasnik Arsenala, Ališer Usmanov je takođe zainteresovan, ovaj Uzbekistanac bi sigurno uložio ogroman novac.

Jedni ili drugi, umesto Lija, to bi bio scenario iz snova jer potencijalno novi vlasnici imaju ogroman novac i spremni su da ga ulože, Usmanov je recimo bezuspešno pokušavao da se domogne većinskog vlasništa u Arsenalu upravo da bi pojačao tim. Sa druge strane, o Arapima ne treba posebno pričati, njihov sistem rada je drugačiji od kineskog i imali bi i način i prostor da oforme vremenom tim spreman za velike stvari.

Navijači se nadaju...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

21 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Edin Salja
Saturday, 17.03.2018
01:17

Da ne govorimo o prosjeku godina ekipe, koja svakako moze napredovati i rasti iz godine u godinu, a gdje bi neka imena komotno mogli preseliti vremenom na klupu poput recimo vremesnog Montoliva,Bilje, Kalinica.

avatar
Edin Salja
Saturday, 17.03.2018
01:13

Ocekujete adaptaciju ekipe i prilagodbu igraca koji se druze 1 sezonu samo, polako, malo strpljivosti sa Rinom i Milan bi mogao biti veliki. Ipak previse je igraca u Milan doslo ove sezone, Musakio, Rodrigez, Antoneli, Bilja, Kesi, Calhanoglu, Silva, Kalinic, Borini. Ono sto definitivno Milanu fali jedan ili dva odlicna razigravaca, onako lucidna veznjaka poput Ozila recimo, koji mogu donjeti mastovitost u igri Milana, ovako ekipa igra na snagu, dosta tvrdo, nabijeno, sa uvijek slicnim rjesenjima u napadu, poraditi na transformaciji jos malo iz odbrane u napad i na prekidima, s ovim Katanacom do kraja sezone mogli bi imati i duzi niz pozitivnih rezultata. Ispit pravih mogucnosti ce biti utakmica sa Juventusom u Torinu.

avatar
Don Silvio
Thursday, 15.03.2018
15:42

OVaj uzbekistanac je hteo da reformira arsenal, ali je ga se nije pitalo pa je bio nemocan, pitanje je opet koliko bi on uopste ulagao, ipak su arapi sigurnija opcija...

avatar
myspace
Thursday, 15.03.2018
17:18

Citao sam negde uzbekistanac je jako ozbiljan ali ima manjinski deo u Arsenalu. Prvi je bio da se Venger smeni... Mada sam i ja za Arape oni se ne ustrucavaju, samo pitaju koliko treba :)

avatar
Forza RoSs0neri
Thursday, 15.03.2018
15:12

Dzabe pare ako se lose uloze...Proslo leto je potroseno 200m i sve je baceno u vodu sa losim trenerom,bacene pare na Kalinica i Musaca mozda i Andre Silvu evo i MU potrosi 400m funti samo da bi ispali od Sevilje,dali su samo 200m za Pogbu i Lukakua.Treba da se dovedu igraci koji ce da podignu kvalitet tima a nece narusiti timski duh...kao sto se PSG zeznuo sa Nejmarom a to je jako tesko narocito ako pokusa sve da se zavrsi za godinu dana.

avatar
12 NEDELJA DO ISTINE
Thursday, 15.03.2018
16:27

Zasto su bacene pare na Musakia? Niti su 18 miliona neke pare, niti je on (toliko) lose igrao, a na pocetku je bio i dosta dobar. Odlican za rezervu, a nadam se da se vise necemo vracati na igru sa tri stopera, nije to za nas...

avatar
PratimFudbalOd2005:(
Thursday, 15.03.2018
16:28

Ne vidim kako su bacene pare na musaca.objasni mi molim te...po meni bi mogao slobodno da pocinje ispred romanjolija,a za klupu je top igrac,cak da ga pozeli bilo koji klub na svijetu..Kalinic je definitivno promasena investicija,ali je neizbjezno da postoji makar jedna,a Silva ce tek da se pokaze,a iako se ne pokaze njegova cijena stagnira ne opada s obzirom da prosjecne cijene u fudbalu konstantno rastu...Jedino bi se slozio to za trenera,tu treba uvijek pametno birati...Takodje to je samo jedno ljeto,a svi znamo u kakvoj je milan bio situaciji,ne moze se to jednim transfer rokom rijesiti...Sad kad bi doveli jos igraca masu prvotimaca bi imalo konkurenciju ili bi im se smanjila minutaza i tek onda bi shvatio koliko su to isplativa pojacanja...Jer ni jedan tim nije uspio da pravi dobre rezultate na vise frontova bez makar 18 kvalitetnih igraca..ne samo radi umora,nego treba imati i vise taktickih mogucnosti...ne mozes protiv svakoga isto da igras

avatar
BlueBoy84
Thursday, 15.03.2018
14:14
avatar
Alex DeLarge
Thursday, 15.03.2018
11:17

Ne moze na silu, ne moze cak ni Junajted koji ima 4 puta bolju infrastrukturu i nije u tolikoj rezultatskoj krizi kao Milan...

avatar
12 NEDELJA DO ISTINE
Thursday, 15.03.2018
11:02

Izes LS bez Milana i EL bez Partizana.

avatar
12 NEDELJA DO ISTINE
Thursday, 15.03.2018
10:58

Nista bez pravog menadzmenta i adekvatnog sportskog sektora sposobnog da se uhvati u kostac sa ajkulama...

avatar
Uncle Fester
Thursday, 15.03.2018
12:39

Slažem se da je sportski sektor važan ali bez para danas ništa, pa Galijani je najbolji na svijetu menadžer bio u svijetu fudbala pa kad je slavina zavrnuta nije bilo rezultata iako je on uspijevao i bez para da drži Milan koliko toliko konkurentnim pa makar i za sredinu tabele dok bi svaki drugi menadžer na njegovom mjestu sa budžetom NULA ispao iz lige. ALi još jedanput ponavljam bez para nema titula!!!

avatar
Uncle Fester
Friday, 16.03.2018
09:38

Mislim da je to za odštetu naduvana novinarska priča i da nije tačno a što se Teveza tiče tu je najmanje greška Galijanijeva jer je čovjek sve završio sa njim, završio je da Pato pređe za 30 mil u PSZ ali je sve stopirao upravo Berluskoni zbog kčerke koja je bila u vezi sa Patom. To se sve dešavalo u januaru one godine kada smo trebali da odbranimo skudeto što bi i uradili sa Tevezom jer se Pato povrijedio ubrzo. Međutim nije došao, Juventus nas je pokrao (poništen gol Muntarija), uzeli su prvu titulu i počeli dominaciju koje možda ne bi ni bilo da to nije bilo...

avatar
12 NEDELJA DO ISTINE
Thursday, 15.03.2018
13:38

Poenta je da bih vise od svega voleo da se svaki (evro)cent ogromnog bogatstva koje nas ceka potrosi pametno i da se domacinski i planski radi, da organizacija bude pod konac, da i odlasci budu za dobre pare tako da se vrlo cesto ni ne oseti to razbijanje klupske kase do kojeg ce neminovno morati da dodje s vremena na vreme, da nema rasipanja i bahacenja vec da se uvek tacno i do detalja zna sta kojim transferom (i ulaganjima u globalu, neka od njih mozda i nece uvek biti najdirektnije vezana za tim) zelimo da postignemo, da i najvazniji pa i oni, uslovno receno, manji sponzori ponovo budu ona najveca imena i da zajedno cinimo strah i trepet...

avatar
12 NEDELJA DO ISTINE
Thursday, 15.03.2018
13:30

Braida je dugo nosio tu pricu iz senke, a kod Galijanija ne volim to sto je na kraju uslovio Berluskonija (nije da mi je bilo zao para tog coveka, ali, nekako je to bas delovalo uzasno gramzivo) odstetom od 50 miliona evra, sto je napravio pogresne procene tipa Eriksen, Tevez i Pogba, ali, i sto je tim igracima koje je doveo gratis (listom) davao ogromne plate (zbog toga su i dolazili kod nas), a posle bas dugo nismo mogli da ih se oslobodimo, neki su jos uvek u klubu...