Svi su se pitali isto, zašto sudija nije gledao snimke u Gelzenkirhenu?

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 20.02.2019.
23:58
Izvor: Sportske.net

Dobro je da je posle svega meč završen bez kontroverzi i da su se sve konačne odluke u Gelzenkirhenu pokazale ispravnim.

Epa/Friedemann Vogel
Epa/Friedemann Vogel

Povezane vesti

Specifična je bila večerašnja utakmica osmine finala Lige šampiona između Šalkea i Mančester sitija po više osnova.

Na stranu to što je domaćin do poluvremena preokrenuo rezultat posle dva dosuđena penala, a Siti u nastavku posle preokreta stigao do pobede, na "Šalke Areni" se desilo nešto vrlo neobično vezani za VAR tehnologiju.

Ljubitelji fudbala koji su mogli da prate prenos iz Gelzenkirhena primetili su da glavni arbitar Karlos del Sero nijednu spornu situaciju nije pogledao na monitorima kraj terena.

Mnogima nije bilo jasno zašto to ne čini, čak su i igrači vršili pritisak i pokazivali mu da bi trebalo da pogleda snimke, ali je Španac sve obavljao direktno komunicirajući sa kolegama u VAR sobi.

Po završetku utakmice stiglo je objašnjenje. Monitor na kojem je Del Sero trebalo da gleda sporne detalje nisu radili i zbog toga je kroz razgovor sa saradnicima u VAR sobi Španac donosio konačne odluke.

UEFA bi večeras ili tokom sutrašnjeg dana trebalo da izda zvanično saopštenje ovim povodom kako bi objasnila šta se dogodilo i zašto se nije sprovodio protokol.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke