Svi gledaju na Vembli, Murinjov ambiciozan plan počinje sa Lukinim Palasom (NAJAVA)

Autor: Pavle Knežević
subota 24.11.2018.
11:55
Izvor: Sportske.net

Kolo u senci londonskog derbija u vrhu

EPA-EFE/ANDY RAIN
EPA-EFE/ANDY RAIN

Povezane vesti

Vraćamo se opet klupskom fudbalu posle reprezentativne pauze. Na redu je 13. kolo Premijer lige, koje je u senci londonsokg duela Totenhema i Čelsija, dok će vodeći dvojac, Mančester siti i Liverpul, igrati protiv potencijalno opasnih protivnika, ali se očekuje da nastave niz nepobedivosti.

U subotu nas čeka sedam duela, od čega se šest igraju u popodnevnom terminu, pa da krenemo redom.

Brajton dočekuje Lester posle dva vezana poraza pre pauze i sada će probati da se vrati na pobednički put. Ovaj duel sredine terena bi mogle da odluče povrede. "Galebovi" se nadaju da će njihov ključni igrač Paskal Gros biti spreman, dok će "lisice" biti bez Medisona i Megvajera. Gosti su blagi favoriti, ali ovde se sve može očekivati.

Volkot Sigurdson Everton

Everton je u prošlom kolu izvukao bod na gostovanju Čelsiju, a pred duel sa Kardifom brine o zdravlju Gilfija Sigurdsona. No, čak i bez njega, tri boda za "karamele" ne bi ovde trebalo da dolaze u pitanje. Jeste Kardif u prošlom kolu pobedio Brajton, ali Everton je ove sezone sjajan kod kuće, dok su Velšani slabi u gostima.

U isto vreme Klaudio Ranijeri debituje na klupi Fulama, koji je smenio Slavišu Jokanovića. Može se reći da Italijan ima i malo sreće sa žrebom, jer mu je protivnik Sautempton, koji u poslednje četiri utakmice ima tri remija i poraz, ali je dao samo dva gola u poslednjih sedam mečeva.

Sa druge strane, Fulam je "fenjeraš" i ima dijametralno suprotni problem - nepostojeću odbranu. "Kotadžeri" su primili 31 gol u prvih 12 kola, tako da ćemo videti ko će prevagnuti ovde.

Mančester junajted je u prošlom kolu izgubio od gradskog rivala Sitija i sada mora da se vrati pobedama, a Kristal palas je idealan protivnik za to, jer je u poslednjih sedam kola osvojio samo dva boda.

"Đavoli" su osmi na tabeli sa 20 bodova, koliko imaju i Votford i Bornmut, ali to nije sprečilo Murinja da hrabro najavi da će njegov tim do kraja godine biti u prva četiri na tabeli, odnosno da će nadoknaditi sedam bodova minusa.

Salah

Liverpul ide u goste Votfordu i veliki je favorit u ovom meču. "Crveni" su i dalje neporaženi u prvenstvu. U prošlom kolu su pobedili Fulam 2:0 i to posle poraza od Crvene zvezde i remija sa Arsenalom. Ovde moraju da pobede da bi zadržali dva boda "priključka" za Sitijem, odnosno dva viška u odnosu na Čelsi.

Sada je, međutim, jasno koliko je Klop promenio pristup i stavio rezultat u prvi plan, tako da Liverpul više nije stalno "viđen" da rešeta protivničke mreže. Sada je četvrti najefikasniji tim u ligi, ali je uz Siti i najbolji defanzivni. Votford lagano tone i teško da će iznenaditi Liverpul ovde, a vi ne očekujte mnogo golova.

Vest Hem se malo popravio u poslednje vreme, jer je neporažen već tri kola, ali realno nema šta da traži protiv Sitija, branioca titule i ekipe sa najboljim napadom i najboljom odbranom u ligi.

Dan se završava derbijem kola: Totenhem na Vembliju čeka trećeplasirani i neporaženi Čelsi. "Pevci" su četvrti, sa bodom manje od rivala i sada će sigurno hteti da ga preskoče. Dok Sarijeva ekipa nema poraz, Poketinova nema remi i igra prilično dobro. Naravno, uvek je teško predviđati bilo šta posle reprezentativne pauze, pogotovo u derbiju. Možda je Čelsi blagi favorit, ali samo možda.

Nedeljni program otvara duel Bornmuta i Arsenala. "Trešnjice" su vezale dva poraza, ali i Arsenal je malo zapeo jer je vezao tri remija i pao na peto mesto, što znači da ima četiri boda više od šestog Bornmuta. "Tobdžije" bi ovaj meč morale da reše u svoju korist, jer nemaju poraz već 16 utakmica u svim takmičenjima.

Arsenal Ozil

Vulfsi su imali sjajan početak sezone, ali sada su bez pobede u četiri utakmice, u kojima su osvojili samo jedan bod. U goste im sada dolazi Hadersfild, koji je počeo da pokazuje znake života, sa osvojena četiri boda u poslednja dva kola.

Kolo se završava u ponedeljak, noćnim duelom Barnlija i Njukasla. Barnli nema pobedu već pet utakmica, tako da je dozvolio Njukaslu da ga pretekne na tabeli sa dve vezane pobede, zbog bolje gol-razlike. "Svrake" imaju dobar žreb jer ih do kraja godine čekaju dueli uglavnom sa timovima iz donjeg dela tabele i to je prilika koju ne smeju da propuste.

Parovi 13. kola:

Subota (utakmice počinju u 16, osim ako nije naglašeno):

Brajton - Lester
Everton - Kardif
Fulam - Sautempton
Mančester junajted - Kristal palas
Votford - Liverpul
Vest Hem - Mančester siti
Totenhem Čelsi (18.30)

Nedelja:

Bornmut - Arsenal (14.30)
Vulvs - Hadersfild (17.00)

Ponedeljak:

Barnli - Njukasl (21.00)

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Agent Provocateur
Saturday, 24.11.2018
13:19

Evo da ne bude general posle bitke, Liverpul mi ne deluje dobro vec nedeljama i mislim da ovde mogu da kiksnu.