Svetlo na kraju tunela, igra se Premijer liga, ovo je datum početka!

Autor: Vladimir Stojanović
subota 18.04.2020.
09:59
Izvor: Sportske.net

Dve stvari jasne, preciziran scenario, neće biti nimalo lako sprovesti, ali su veliki klubovi izgurali svoju ideju...

EPA-EFE/WILL OLIVER
EPA-EFE/WILL OLIVER

Povezane vesti

Posle jučerašnjih razgovora klubova PL, bilo je jasno samo jedno, igraće se. Grupa klubova je želela da nametne 30. jun kao krajnji rok za završetak, to je nerealno, oni najveći su sprečili da se o tome raspravlja.

Ali, ono o čemu se pričalo je da engleska vlada neće dozvoliti bilo kakve izuzetke kada je pandemija u pitanju za fudbal, što znači da pre 18 maja, dakle za mesec dana neće biti moguće početi sa treninzima.

To bi značilo da se za dve nedelje stranci vrate, da budu u izolaciji, da budu obavljena testiranja i da se onda startuje sa treninzima.

Tri nedelje posle toga šampionat će se igrati, pred praznim tribinama uz rigorozne mere, uz testiranje pre utakmica.

Deluje komplikovano, ali svi veliki biznisi moraju da se prilagođavaju, ogroman je novac u pitanju, klubovi će sve učiniti, naročito oni najveći da spasu novac.

Baner


Krajnji rok je navodno bio 12. jul za završetak šampionata, to je nemoguća misija, ako prvenstvo počne 11. juna, jedino da se mečevi igraju na svaka dva ili tri dana. Ali, televizije su raspoložene da prolongiraju datume, pa će, kako sada stvari stoje PL verovatno biti igrana do kraja jula.

Sve će zavisiti od toga kako se situacija sa virusom bude razvijala, ali su dve stvari jasne, ponovimo, igraće se sigurno, i sigurno je da neće biti navijača.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
RocknRolla
Saturday, 18.04.2020
18:31

Ako se utakmice budu igrale na dva dana,sampion ce se znati vec za cetiri ili pet u zavisnosti od rasporeda. Fali neizvesnosti u PL i jedva cekam da pocne sledeca sezona.

avatar
BlagoMeniOpetJA
Saturday, 18.04.2020
17:37

devet ipo kola do kraja, al recimo 9. 20 klubova, svaki sa 25 registrovanih igraca za PL. 4500 bacenih testova samo na igrace. ne racunajuci strucni stab i osoblje koje ce da bude obavezno tipa ekonomi i sl. dodajte na sve to ljudstvo koje ce da bude angazovano na testiranju (medicinsko osoblje) koje ce da budu nedostupni obicnim smrtnicima za tih mjesec dana. laboratorije koje ce da "testiraju" testove takodje trose vrijeme i sate na to. dodati na to da dosta velikih klubova trenutno daje svoje stadione i medicinsko osoblje njihovom ministarstvu zdravlja i dobijaju se suludi neki brojevi.
kaze igra se za televizije. ko ce da gleda tu televiziju ako od virusa umre 10% vise ljudi nego sto je moglo?

avatar
Red to the bone
Saturday, 18.04.2020
13:52

Svinjski grip samo u doba fejsbuka i instagrama, prevara veka paralisala planetu