Svet ove godine neće dobiti najboljeg fudbalera!

Autor: Nikola Miloradović
sreda 13.05.2020.
12:46
Izvor: Sportske.net

Odluka iz FIFA.

EPA-EFE/MATTEO BAZZI
EPA-EFE/MATTEO BAZZI

Povezane vesti

Kako prenosi "Marka", FIFA je prelomila, ove godine neće dodeljivati "The Best" nagrade za najistaknutije ličnosti iz sveta fudbala.

Ceremonija dodele nagrada za najbolje pojedince trebalo je da se održi u septembru u Milanu, ali to se neće dogoditi zbog pandemije koronavirusa.

Tako nagradu za najboljeg igrača sveta u izboru FIFA za 2020. godinu neće dobiti niko.

FIFA je nastavila da sprovodi mere, kako je predsednik Đani Infantino istakao sa pandemijom će se nositi uz maksimalan oprez.

Već su otkazana Svetska prvenstva za žene u uzrastima do 20 i do 17 godina, pomerena su za februar sledeće godine, kao i Svetsko prvenstvo u futsalu, koje je takođe pomereno za 2021. godinu.

Jedino takmičenje koje FIFA nije dirala je Svetsko klupsko prvenstvo, koje će se održati u Abu Dabiju u decembru.

Bundesliga

Što se tiče ostalih individualnih nagrada, "Frans Futbol" još uvek nije odlučio šta da radi po pitanju ceremonije za dodelu "Zlatne lopte", koja je održavana svake godine od 1956.

UEFA bi nagrade trebalo da podeli krajem avgusta, kada se po pravilu održava žreb za grupnu fazu Lige šampiona, alibi sve to moglo da bude pomereno.

Što se tiče "Zlatne kopačke", to nije u nadležnosti FIFA, ali je dodale i te nagrade pod znakom pitanja, jer su pojedini šampionati poput francuske Lige 1 prekinuti, pa brojni igrači neće imati priliku da poprave svoj učinak.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke