Sveenglesko finale i u Ligi Evrope, Jovićev gol nedovoljan!

Autor: Aleksandar Obrenović
četvrtak 09.05.2019.
23:48
Izvor: Sportske.net

Čelsi u finalu nakon penala!

EPA-EFE/WILL OLIVER
EPA-EFE/WILL OLIVER

Povezane vesti

Penali su odlučili, Čelsi je u finalu Lige Evrope i igraće tamo protiv Arsenala. Čelsi je danas uspeo da slavi protiv Ajntrahta sa 4:3 nakon boljeg izvođenja penala.

Čelsi je pred ovu utakmicu bio favorit, imao je i 1:1 iz prvog duela, ali daleko od toga da su gosti bili otpisani večeras.

Ajntraht iz Frankfurta je bio ravnopravan rival od samog početka, i jedna i druga ekipa su imale svoje šanse i bilo ko da je večeras prošao u finale, ne bi bilo nezasluženo.

Počelo je šansom Da Košte koji je šutirao sjajno, a Kepa je odlično odbranio, da bi na drugoj strani šansu imao Olivije Žiru kada je Kevin Trap dobro reagovao.

Ipak, domaćin stiže do prednosti od 1:0, Azar je u 28. minutu proigrao Loftus-Čika, ovaj je odličnim udarcem poslao loptu u malu mrežu za prednost domaćina.

Mogao je Čelsi i da udvostruči prednost, ali Loftus-Čik ovoga puta nije dobro nanišanio, gosti su uspeli da mu izblokiraju šut.

U nastavku, odmah gol za goste. Luka Jović je odigrao dupli pas sa Gaćinovićem, izašao 1 na 1 sa Kepom, bio je hladan kao špricer za 1:1. Ajntraht je imao period sjajne igre, napadali su uglavnom preko Kostića i leve strane, a Mijat Gaćinović koji je danas bio izuzetno raspoložen je imao jedan volej koji je Kepa uspeo da odbrani.

Olivije Ziru Martin Hintereger
foto: EPA-EFE/ANDY RAIN

Ni jedna, a ni druga ekipa nisu želele produžetke, Čelsi je pokušavao da dođe do gola, imao je i Ajntraht svoje adute, ali golova nije bilo, otišlo se u produžetke.

Vredno pomena jeste udarac Olivijea Žirua koji je šutirao sa ivice kaznenog prostora, ali je Kevin Trap bio odličan večeras.

Sebastijan Haler je imao neverovatnu šansu za Ajntraht u 100. minutu utakmice, Filip Kostić je prošao po levoj strani, uposlio Halera koji je bio u sjajnoj šansi, ali nije lepo zahvatio loptu i nju je Luiz sprečio da uđe u gol.

Samo par minuta kasnije, Haler je ponovo pokušao, ovoga puta posle kornera, ali je Zapakosta spasio čist gol, održao je i on Čelsi u igri.

David Luiz
EPA-EFE/ANDY RAIN

Palmieri je imao dobar prodor i udarac u 111. minutu utakmice, Trap je ponovo bio siguran, kasnije je i Zapakosta šutirao, ispostavilo se da je Trap samo dodatno zagrejao ruke za penale.

Iste te ruke mogle su da koštaju Ajntraht finala, pošto je bio jako nesiguran nakon jednog centaršuta, tada je Aspilikueta skočio i ugurao loptu u gol, ali je sudija odlučio da zbog faula ne pokaže na centar.

Penali

1. serija: Haler lagano; Barkli odlično, 1:1
2. serija: Jović u malu mrežu; Aspilikuetin šut brani Trap!
3. serija: De Guzman u mrežu; Žoržinjo hladnokrvan, 2:3
4. serija: Kepa brani Hinteregeru; Luiz siguran, 3:3
5. serija: Pasiensiji brani Kepa; Azar donosi Čelsiju finale!



Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

42 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Tbr
Friday, 10.05.2019
20:23

Iznenadio me je Zapakosta koji je uglavnom sedeo na klupi tokom sezone, Azar je mogao i bolje, čini mi se da je mislima već u Realu, napred smo bili katastrofa pogotovo Žiru i Iguain. Sledeće sezone dati šansu Abrahamu i Batšuaiju obavezno. U finalu smo jači za Kantea ali nam ne dajem prevelike šanse zbog užasne realizacije u napadu, dok je to Arsenalu glavni adut.

avatar
LFC 19-ta
Friday, 10.05.2019
12:52

Odlicna je ekipa Chelsea, protiv ovakvog Ajntrahta... Podvig. Respect! Jes da je par lopti sa linije izbaceno, ali zato i kostaju defenderi i golmani tolike novce, zar ne? Navijaci Chelsea redovno komentarisu trenera Liverpool-a i sezonu kao nesto sto ne valja, pa da zakopamo te ratne sjekire, stvarno evo čestitamo. Ali, razmislite, igraćete jednu utakmicu sad u finalu, od nje zavisi dal će sezona biti dobra ili ne. Isto važi za Arsenal, pa evo i za Liver i Tottenham, ali svi vi i mi u dubini duše dobro znate u kojem klubu se ovdje dobro radi a u kojem se luta i ko bi promijenio pola tima a ko bi eventualno doveo jednog ili dva koji bi bili "šlag na torti".

avatar
Budarrr
Friday, 10.05.2019
01:34

Šteta!Bolji tim je ispao...

avatar
Consigliere 1927
Friday, 10.05.2019
01:03

Nemci odrzali 2 sata fudbala Englezima i opet nedovoljno za finale. Sto je najgore na kraju ce takmicenja i LS i LE osvojiti Totenhem i Celzi dva kluba koja nisu zasluzila da ga igraju. Pazite sta vam kazem!

avatar
Sveznalac-NoviProfil
Friday, 10.05.2019
00:54

IDEMO U FINALE!!! BRAVO CELSI!!! Evo ovaj tjedan sam bas bio tuzan jer sam radio drugu i sve ove utakmice o kojima pricate Liverpul,Tott,ova nasa veceras nijednu nisam gledao 😭... Ova nocna smena me ubila i ukrala mi ono cemu sam se nado citavu godinu. Sve u svemu realno Celsi zasluzeno prosao dalje (govorim zbog prve utakmice sto sam gledao i ovi 15 min videa sto sam uspio naci na netu). RLC i Emerson su otkrivenje sezone! „RUPA 30“ je dokazao da mu se ne treba produziti ugovor bez obzira na spaseni gol jer da ga nismo primili nebi ni doslo do toga. Treba nam renoviranje i ako cemo protiv Arsenala ovako u finalu biti ce zeznuto. Arsenalu treba dati malu prednost jer imaju trenera koji je doktoriro ovo takmicenje a ekipe su tu negde. Sve u svemu sta reci nego ENGLEZI cudo su i zato su najgledanija liga na svetu a sto je najsmesnije pitati treba bilo koga od finalista dali bi pre PL ili bilo koji Evropski trofej oni bi opet PL. Zato ih obozavam! Napred Celsi!!!

avatar
Tbr
Friday, 10.05.2019
20:14

Ja bih Davidu Luizu dao kapitensku traku iskreno... Dobro desi se da kiksne u odbrani, ali vidi se da gine za klub i kad odigra kako ume, jedan je od naših najboljih igrača, a danas je potpisao novi ugovor :)

avatar
Sveznalac-NoviProfil
Saturday, 11.05.2019
02:05

Kakav on i kapiten... Covek je bre kiksara i treba da ga se tera iz kluba. Njemu je produzen ugovor jer ne mozemo da dovodimo igrace. Eto u cetvrtak je kiksnuo za gol Jovica. On uvek kiksne kad je bitno i to bude vecinom kardinalno. Pozitivac je al velika kiksara i protiv TOP timova kao sto je Siti cemo da puknemo ponovo 6-0.

avatar
Friday, 10.05.2019
00:45

čelzi i arsenal finale ono sto sam i reko biće zanimljivo

avatar
Devil born 1878
Friday, 10.05.2019
00:39

Komentar br.2 . Crno na belo da je Engleska liga najjaca na svetu

avatar
Jazzblues
Friday, 10.05.2019
00:31

Imali smo srece veceras😄

avatar
BlueBoy84
Friday, 10.05.2019
00:31

celzi i Totenhem do trofeja...........

avatar
Blackmamba24
Friday, 10.05.2019
00:28

Lfc-ovci, Totenhemovci, Tobdzije i Plavci, srecno, pa da vidimo ko je bolji.

avatar
Bogdan Čorlija
Friday, 10.05.2019
00:23

Kažem ja,fudbal je igra u kojoj na kraju uvek pobede....Englezi :-)

avatar
????JULEN 8 GUERRERO????
Friday, 10.05.2019
00:15

Kepa doktore, začepio si gubicu pljuvačima.. Navijao sam za Srbe iz Frankfurtu koliko i za Kepu.. Žao mi je Mijata, Luke i Filipa ali mi je više nego drago što je Kepa bio maestralan.. Kad sam govorio nakon transfera u Čelzi da je to dobra kupovina plavaca ismevaše me ovde stručnjaci 😂

avatar
El Matador PFC-FCB
Friday, 10.05.2019
00:13

Trofeji idu u London! Kralju Petre, Kralju Petre piši iz Londona koliko ti, kolikoooo ti treba bataljonaaaa :-D

avatar
IIIPlava Horda GGMU?
Friday, 10.05.2019
00:11

Zaboravih da napisem za Sarija, lik vrlo lako moze da bude glavni krivac ako se izgubi finale, lik vadi RLC koji je bio najbolji na terenu a ostavlja Kovacica koji jos ima i zuti a produzeci blizu, stvarno lik nekad donosi tako smesne odluke da nije ni cudo sto ga izvizdase.

avatar
Doktor Trax
Friday, 10.05.2019
00:09

Kostic morao da preuzme odgovornost i da sutira.

avatar
Emperador(2018)
Friday, 10.05.2019
00:08

Azpilikueta očajan , trebao je dobiti crveni . Iguain i žiru isto . Vilijan i pedro takodje. Ne znam kako ćemo bez kantea i ridigera u finalu.

avatar
Tbr
Friday, 10.05.2019
20:15

Kante će biti spreman za finale

avatar
bosnapd
Friday, 10.05.2019
00:06

Plastike i tima kad im ode Hazard bit ce prosjecan tim sta je Ajntraht ispromasivao.

avatar
Stamford Bridge
Friday, 10.05.2019
00:01

Otkaz Sarriju kako god se zavrsi finale.Ova igra se vise ne moze gledati,ovo je patnja gledati.Onda izvodi najboljeg igrača u veznom redu do tada,Loftus Cika,a ostavlja u igri Kovacica koji je bio katastrofalan i koji je tako odigrao do kraja.Ova igra sa Starijom na klupi nema budućnosti i treba dobiti otkaz kako god se zavrsi sezona.Zaposliti Lamparda kao trenera i bit ce sve bolje,jer Lampard je nadigrao ovu katastrofu od trenera sa mnogo losijim timom i na Stanford Bridgeu,ali nisu imali srece da prodje.

avatar
Zauvek Plavac
Friday, 10.05.2019
00:01

Čelsi => Doktor Džekil i Mister Hajd. Jedno poluvreme dominacija, drugo totalni raspad. Stvarno mi nije jasno šta se to promeni u glavama igrača tokom 15 minuta pauze. Sarijeva izmena Barkli umesto Loftus-Čika(Kovačić je trebalo napolje) koji je pritom postigao gol je ravna besmislu. Nadam se da se Kristensen nije ozbiljnije povredio jer smo ga onda tek ugasili. Luiz krivac kod Jovićevog gola, statičan u svom stilu. Žiru nula, Vilijan nula. Azpi umalo tragičar na kraju. Sreća nas je pogledala večeras, i budimo realni, Arsenal je apsolutni favorit u finalu nakon svega prikazanog. Ali nadam se da će trofej ipak završiti u plavom delu Engleske. #COYB

avatar
Alexeyus
Thursday, 09.05.2019
23:57

Sta reci, odlicna utakmica za gledanje, nista nije falilo. Steta za Eintracht, Kostic odigrao fenomenalno, zao mi je sto nije izveo penal, Jovic/Gacinovic dobri, Rebic podbacio. Prilika na kraju za Chelsea da spasi sezonu iako mislim da protiv Arsenala nemaju sanse

avatar
Adi237
Thursday, 09.05.2019
23:56

Izdominirase englezi u evrpi...engleska liga bi mogla pocet dominirati sa jakim liverpulom.sitijem.totenhemom vidjet cemo sta ce biti ja junajtedom kao i celzijem oko zabrane..najavljenja je rekonstrukcija i arsenala u iducoj sezoni.. englezi se vracaju !!!!

avatar
lewa9
Thursday, 09.05.2019
23:55

Bravo englezi! :D Drago mi je da ce PL imati 2 finala :D Arsenal je po meni mnogo lakse od ocekivanog prosao u finale, dok se Celsi znatno vise mucio. Iskreno, ako uzmem trenersko iskustvo u ovom takmicenju 60% je na strani Arsenala, 40% na strani Celsija da uzima trofej. Kako god, nadam se da ce oba finala biti jako zanimljiva, pa ko bude bolji neka osvoji! :D Zao mi Frankfurta zbog nasih, ali su kao i Ajax, na glupost ispali. Mislim da su imali bolje izbore za izvodjace, ali sta je tu je. Jovicu kapa dole, bice ubica ako ga zaobidju povrede :)

avatar
Boran83
Thursday, 09.05.2019
23:54

Sta je ovo Liverpul, Totenhem, Arsenal, Chelsea au

avatar
Tata Messi
Thursday, 09.05.2019
23:54

Steta za Ajntraht.Ali nije mi jasno kako svako za kog ja navijam izgubi :D Bar ce mi u finalu biti svejedno :DD

avatar
IIIPlava Horda GGMU?
Friday, 10.05.2019
16:58

Nemoj da bude svejedno, navijaj za Arsenal :DDD

avatar
Ceks_FC_Chelsea
Thursday, 09.05.2019
23:53

Razocarali su me kako su igrali i nisu zasluzili finale govorim za chelsea

avatar
Žex_plavac
Thursday, 09.05.2019
23:53

Kepa zapušio usta lajavcima, i na žalost sačuvao Sarija. Čestitke našim momcima, na čelu sa zaista fantastičnim Jovićem.

avatar
äxwell
Thursday, 09.05.2019
23:52

Uvede covek Paciencu da izvodi penale. Ja reko, taj daje sigurno. Cim sam mu vidio facu odma sam znao da masi..Steta za srcani Frankfurt.

avatar
Marcos Alonso
Thursday, 09.05.2019
23:52

Kepa Arrizabalaga je pravi naslednik Čecha! Kakvog golmana imamo! Prvi mec Chelsea daleko bolji ali ovo veceras je sramota cemu vadjenje Loftus cheeka a ostavljanje kovacica na terenu? Cemu Higuain koji je upropastio skoro sve na kraju. Zapakosta MORA imati vecu minutazu govorim otkad je stigao iz Torina. Nije zasluzeno ali vazna pobjeda na penale,ovde je glava presudila na kraju to je najvaznije.

avatar
NikiEmpeHordSvezKing
Thursday, 09.05.2019
23:52

Titule u oba takmicenja idu u severni London .

avatar
IIIPlava Horda GGMU?
Thursday, 09.05.2019
23:52

Sa Arsenalom pa ko bude bolji i srecniji. Od odlaska Murinja iz Celsija utakmice sa Arsenalom su bas nepredvidljive. Morao je ovo Celsi dobiti pre penala ali Ajntraht je pokazao odlicnu igru i nebi bilo nezasluzeno i da su prosli.

avatar
LuckyStrike
Thursday, 09.05.2019
23:51

Zasluzili i jedni i drugi.. penali najrealnije resenje pa ko vise srece ima a to je bio celsi... zao mi frankfurta zbog Jovica Kostica i Gacinovica...

avatar
nenadnenad1234
Thursday, 09.05.2019
23:50

Prosto, ako sutas nisko penal, sutas ga u malu mrezu (ko Jovic), a ne pola metra od stative.
Znam da ce svi pohvaliti Jovica, ali ne treba zaboraviti ti maestralnu asistenciju Gacinovica.
Naravno svaka cast Jovica na rutinskoj zavrsnici, ali bogami odlicna je bila i ona povratna za Mijata.

avatar
Adnan
Thursday, 09.05.2019
23:50

Cijelo vrijeme gledam i bas mi za penala umru svi linkovi ikad...Luiz i Zapacosta spasili Celsi,morat ce Celsi znacajno da podigne nivo igre ako ce da uzme ligu Europe,a nadam se da hoce.

avatar
T. Henry
Thursday, 09.05.2019
23:50

Biće spektakl

avatar
Thursday, 09.05.2019
23:49

Otkaz ovoj neserce od trenera,Zolu za finale ili nema sta da trazimo.....

avatar
Naka TZ (CFC)
Friday, 10.05.2019
22:23

Ja bi zaista volio kad smo vec dosli do finala da ga i osvojimo ali ovaj Emery koliko god bio komedija od trenera cojk je ubio Euro ligu sa Seviljom 3 put bio prvak ima tu neka hemija izmedju Emerya i Euro lige zna je haman u dusu.

avatar
Naka TZ (CFC)
Saturday, 11.05.2019
20:02

Stvar koja me najvise nervira kod Sarija je sto svaki derbi prvenstveno sa Engleskom ekipom ili gubi ili na jedvi te jade izvlaci bod.Celzija je oduvijek krasio sampionski duh ,derbi mecevi su se uvjek ili dobijali ili bar remi izvlacili ako ne pobjede.Ja mislim da nam je odbrana slaba tacka i da tu treba paziti na Aubameyanga i Lacazetta da ne uteknu i ne postizu golove.Sto se tice veznog reda Celzija tu smo po meni najaci i imamo najvise izbora krila ako budu Pedro i Azar mislim da uz Higuaina naprijed ili Girouda imamo dobre sanse.Opet msm da sa Jorginhom,Kovacicem,Loftus Cheekom,Barkleyem i Kanteom imamo prednost u veznom redu samo je bitna odbrana da ne pukne i da Kepa nema mnogo posla.Problem je sto Rudiger nece igrati koji nam je najbolji stoper, vjerovatno nestabilni Luiz ce biti sa Kristensenom koji nikako da procvjeta .Nadati se je da ce Azpilicueta pozadi uspjeti koliko toliko da pomogne stoperima zajedno sa Alonsom ili Emersonom a ne kao sto si rekao da nam bekovi glume krila jer to je posao za Azara i Pedra da probijaju i uposle napadaca.

avatar
Friday, 10.05.2019
23:43

Znas sta mene plasi,sto se mi sa ovim Sarijem jako plitko branimo,nama protivnici igraci lagano uzlaze u zonu od 20.metara,covek nema trofeja u karijeri usrace opet nesto sa izborm igraca,ako budu igrali likovi tipa Kovacic,Vilijan,Alonso to je samoubistvo u najavi,si video onog Vilijana juce koji je to raspad od igraca...