Sve što ste hteli da znate o današnjem "Madrilenju", otvara se novo poglavlje u istoriji!

Autor: Vladimir Stojanović
subota 09.02.2019.
11:00
Izvor: Sportske.net

Atletiko i Real sudariće se na "Vanda Metrolopolitano", a danas ništa neće biti isto kao u prošloj deceniji.

EPA/MARIO CRUZ
EPA/MARIO CRUZ

Povezane vesti

Danas je Madrilenjo, Atletiko će se sudarit sa novim Realom, biće dosta promena, tačnije kako madridski mediji najavljuju ova utakmica, derbi gradskih rivala se igra za Barselonu.

Katalonci imaju prednost na vrhu tabele, +6 u osnosu na "Jorgandžije", osam koraka su ispred Reala, realno, remi bi značio kraj trke za titulu.

Šta je novo na "Madrilenju". Neki od ljudi koji su obeležili ovaj gradski derbi su prošlost, naravno Kristijano Ronaldo je otišao, ali nema ni Marsela, on će se preseliti na klupu posle užasne partije u "El Klasiku" od početka će igrati Reguljon.

Isko je zakucan za klupu, ali danas dolazi Juventus, naime, oni će gledati svog rivala u Ligi šampiona, ali i pretpostavlja se da pregovaraju oko Andalužanina koga Real želi da proda.

Dok je za Solarija sve novo, kao trenera, za Simeonea je derbi rutina, 9 pobeda, 9 remija, 10 poraza protiv najvećeg rivala.

Ovo će biti i prvi derbi na suprotnoj strani za Alvara Moratu koji počinje uz Grizmana, navijači su ga dočekali sa skepsom, izgubio je prvi meč prošle nedelje, ali ako bi danas dao gol, sigurno bi njega prošlost bila zaboravljena.

Real je u boljoj formi, dobili su četiri u nizu, dok Atletiko počinje da posrće, izgubili su korak Koke i Košta su povređeni, ali se vraćaju Godin i Saul.

"Jorgandžijama" je lakše kada vide da sa druge strane nema njihovog dželata Kristijana koji ih je terorisao gotovo deceniju, ali će morati da se paze Vinisijusa koji je eksplodirao, ima 10 asistencija, sjajno se slaže sa Benzemom i veliki je dobitak za Real.

Navijači "Los Blankosa" su kivni na Bejla, mogao bi da dobije šansu, ali javnost smatra da Lukas Vaskez koji je dao gol Barsi zaslužuje da igra. Počeće Kazemiro, kako rekosmo, Marselo je sada rezerva, praktično se čeka kraj sezone da bude prodat Juventusu.

U svakom slučaju čeka nas nadajmo se zanimljiviji meč od prethodnih, na prvom odigranom na novom "Vanda Metropolitano" bilo je 0:0, jesenas je takođe bio isti rezultat na "Bernabeu", a Atletiko je osvojo u Talinu Superkup Evrope.

Počinje u 16:15, a istorijsku priču o Madrilenju možete da pročitate ovde.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Agent Provocateur
Saturday, 09.02.2019
15:09

Sve na vodu barsine vodenice

avatar
Badr Hari
Saturday, 09.02.2019
14:42

Sve 'Madrilenje' možemo podeliti na one u kojima im se Atletiko sklanjao ili je pokraden sudijama i onaj manji broj pošteno odigranih mečeva. Sa obzirom da je mala šansa da Barsa sutra izvuče i bod u Bilbau (pogotovo bez Messija i ovoliko povređenih igrača) jasno je da su Realu dosta bitna ova 3 boda, a to znači ili dogovor ili sudije (ako ne uspeju da se dogovore). :D

avatar
RIP-chechk
Saturday, 09.02.2019
13:56

Pobeda je bitna da se smanji zaostatak, jer su glupo prosuti bodovi prosle nedelje. Ono sto me brine je neefikasnost ove sezone. Morata davao je golove Realu vec tako da moze da ponovi.

avatar
No rules
Saturday, 09.02.2019
12:14

U poslednjih 20 susreta Real je dobio samo 3! Atletiko ih redovnoi gazi sa Čolom, nadam se nastavku seeije.

avatar
Ulquiorra Cifer
Saturday, 09.02.2019
13:28

menjali bi oni sve te pobede za jednu u finalu LS.