Sve smo bliže, evo kako bi izgledao Murinjov "žuti zid"!

Autor: Vladimir Stojanović
četvrtak 24.10.2019.
10:38
Izvor: Sportske.net

Mišljenja su različita, ali računa se ono predsednika Vackera i direktora Corka, oni veruju da je Portugalac pravo rešenje.

EPA-EFE/FRIEDEMANN VOGEL
EPA-EFE/FRIEDEMANN VOGEL

Povezane vesti

Sinoćnji poraz je Lusijen Favru dodatno uzdrmao stolicu, nemački mediji tvrde da se čeka kiks protiv najvećeg rivala Šalkea i da bi Švajcarac trebalo da bude smenjen, odnosno da su koferi Murinja spakovani i spremni za prvu nemačku avanturu.

Učio je jezik dok nije imao posao, jasno da bi oberučke zgrabio ovu šansu, Dortmund je bivši prvak Evrope, klub sa sjajnim navijačima, velikom tradicijom, ali i klub koji nema novca da se nosi sa najmoćnijim timovima Evrope.

Ništa zato, postoji ozbiljan projekat, mada i sumnja da se Murinjova filozofija neće poklopiti sa klupskom. Ipak, postoje i drugačija mišljenja, pre svega da je Borusiji potrebna disciplina u odbrani i to je ono što bi Portugalac mogao da donese.

Druga stvar je da i pored toga što nije poznat kao neko ko pruža šansu mladim igračima, mada tvrdi suprotno, Murinjo je svestan da je to jedini način da Dortmund parira velikanima sa više novca.

Murinjo je čovek koji može da donese boljitak na kratke staze, Borusija želi trofej prvaka, ukoliko u ovakvoj situaciji preuzme klub koji ima odlične igrače i u vrhu je tabele i pored dosta izgubljenih bodova, Vacke se nada da bi to moglo da presudi u trci sa Bajernom.

Videćemo kako će, ako dobije posao, Murinjo promeniti Borusiju koja igra ofanzivan fudbal. On jeste tradicionalista, ali umeo je u Čelsiju i Realu da postiže mnogo golova, da igra 4-3-3, mada čini se da ima idealan tim da oživi veliki Inter iz 2010.

Ima odličan defanzivni blok u Vitselu i Dilejniju u veznom redu, leteće bekove Šulca i Hakimija, Rojs bi trebalo da ima slobodu rolu u "rupi" kao Ves Snajder svojevremeno, a Murinjov zemljak Gereiro bi bio gurnut napred po levom boku, Sančo bi igrao desno, naravno Alkaser je prvi izbor u napadu.

To su samo neke od varijanti, sigurno bi mobilisao navijače slično Klopu, ima taj stav "sami protiv svih", u Nemačkoj su i mediji relativno pristojniji od Engleske i Italije, pritisak jeste veliki, ali grad živi za klub i nema nekih trzavica, niti zabadanja noža u leđa od okoline.

Sve to Dortmund pažljivo analizira, ali kada saberemo, jasno je što žele Murinja.

Za njega bi ovo bio veliki povratak, i već smo rekli, veoma je motivisan da radi u Nemačkoj.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
riquelme
Thursday, 24.10.2019
20:59

Ma Zoze ako je pametan, direktno pitanje Bajernu. Ljudi da cekam da sutnete Kovaca ili da uznem Borusiju i da vas oducim od fudbala? I jedni i drugi imaju prostora za nove transfere tako da jedino sto Bajern moze da dovede popularnije i za nijansu jace igrace. Ali zato ko dodje u Dortmund sigurno je 100% uz klub!

avatar
Amalainter
Thursday, 24.10.2019
11:43

Dortmund bi otisao stepenik vise sto se gledanosti i marketinga tice..a to je to sta im treba da smanje jaz za Bajernom..

avatar
The_Matrix
Thursday, 24.10.2019
11:16

Da donese rezultate na kratke staze...svasta ce ovde covek da procita

avatar
REVØLT
Thursday, 24.10.2019
11:12

Volim trenere koji tako menjaju sredine i zemlje ako ih vec ne drzi mesto, ocigledno je da nema nista protiv toga da radi ni u Francuskoj, primera radi- ako ovo prihvati, ostaje mu jos samo ta liga i holandska. Ono sto bi isto bilo zanimljivo je da bi mu to bio prvi veliki klub u trenerskoj karijeri koji nema (iole ozbiljnog) gradskog rivala.

avatar
Wizard08
Thursday, 24.10.2019
10:56

Veliki pogodak bi to bio za dortmund i bas veliki marketingski plus