Sve se zna? Sastav evropske Superlige, sistem takmičenja, početak ranije nego što je bilo ko očekivao?

Autor: Vladimir Stojanović
sreda 28.10.2020.
10:33
Izvor: Sportske.net

Bertomeu priznao da je potpisao Barsino učešče, a prema informacijama engleskih medija ovo je sastav i sistem takmičenja...

Povezane vesti

Nakon što je odlazeći predsednik Barselone, Bertomeu otkrio da je stavio potpis na učešče Barselone u evropskoj Superligi, vrlo brzo je raspetljana čitava priča. Naime, ono što je namera vodećih evropskih klubova je da naprave ligu po uzoru na NBA.

Igraće 18 klubova, jedni protiv drugih, a onda će uslediti finale kako bi se odlučio šampion.

Bertomeu je prijavio Barselonu, iz Španije će igrati Real Madrid, Sevilja i Atletiko.

Ako je verovati američkim medijima, bliskim vlasnicima premijerligaških klubova, oni vide potencijal za ogroman novac, pa će Liverpul, Mančester Junajted sigurno biti deo lige, svi su u američkim rukama.

Neće izostati Juventus, Inter i Milan, Anjeli je uz Bajern i Florentina Pereza bio glavni zagovornik ovog takmičenja, jasno Nemci, Bajern i Dortmund su deo čitave priče, kao i PSŽ-

Nabrojali smo 12 učesnika, oni su sigurni.

Baner

Ko konkuriše za još šest mesta?

Sigurni su Mančester Siti i Čelsi, a pretpostavlja se da će ostala četiri kluba biti, Lion, Marsej, Red Bul Lajpcig i Napoli.

Nejasna je sudbina Arsenala i Totenhema koji bi takođe trebalo da budu u ligi, ali ako broji 18 klubova izgleda da nema mesta.

Dakle, četiri engleska, italijanska, španska tima po tri iz Nemačke i Francuske.

Baner

I to bi bilo to, zatvoreno društvo, Barklej Banka bi trebalo da sa 5 milijardi evra podrži takmičenje i bude glavni sponzor.

UEFA je reagovala, nazvala je klubove sebičnim, ligu dosadnom, takmičenje koje zaboravlja sportske principe i jednake šanse za sve, ali čini se da su oni najveći prelomili i da bi od septembra 2022. mogli da gledamo ovo takmičenje umesto Lige šampiona.

Cilj je jasan, izbeći UEFA, pokupiti veliki novac, otarasiti se utakmica sa manjim klubovima tokom jeseni. Ako bude kao NBA, biće zatvoreno društvo, mada je nerealno očekivati da timovi poput Totenhema, Arsenala, Rome ostanu dugo izvan ovog kluba.


Baner

Ali, videćemo, klubovi očigledno žele da stave UEFA pred svršeni scenario, da li nas čeka šizma kao u košarci i kako će se odraziti na nacionalna prvenstva ostaje da vidimo.

Očekivanja su da će najbolji, holandski, danski, belgijski klubovi, verovatno sa Škotima napraviti Severno-Atlantsku ligu, mogli bi da se priključe i Skandinavci, a jasno da će uspavani divovi Balkana, eventualno sa Grcima, Turcima i možda Rusima napraviti svoje takmičenje.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

8 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
OGLoc
Wednesday, 28.10.2020
17:51

Glupost koja nece trajati duze od mozda godinu-dvije, kad vide da i ostali klubovi imaju navijace i da su utakmice "manjih" klubova nerijetko zanimljivije i gledanije. Ova super liga je za klince koji se loze na marketing i trendove, ne za prave ljubitelje fudbala.

avatar
Mak-Juventino
Wednesday, 28.10.2020
14:56
avatar
rademan
Wednesday, 28.10.2020
12:37

Zabrani se igracima koji igraju tu ligu da igraju SP i EP i nek igraju samo to takmicenje.

avatar
Brazilero11
Wednesday, 28.10.2020
14:39

i sto mislis da bi se postiglo time, sem za 80% smanjio kvalitet EP i SP ?

avatar
Nikola Kocic
Wednesday, 28.10.2020
15:25

SP i EP bi dozivele sudbinu olimpijskih igara. mada posto nije pod kriljem uefe ne vidim kako ce da nagovore klubove da pustaju najbolje igrace. pasce drasticno kvalitet reprezentativnih takmicenja.

avatar
po cetvrtu zvjezdicu
Wednesday, 28.10.2020
12:00

To je neizbjezna stvar ! Svidjelo se to nama ili ne tako ce i biti Sjecam se kao jucer kako su pljuvali po LP prije starta Kao kako mogu igrati klubovi koji nisu prvaci pa eto ispalo dobro ! Sad igrica prelazi na novi livel !!!

avatar
IMUN NA MINUSE(VE)
Wednesday, 28.10.2020
11:49

Red Bul Hahaha Roma i Arsenal bi morali da budu clanovi ovog kluba, nadam se da ce povecati to na 20 pa da ubace i Valensiju i Totenhem.

''Italija bi svakako morala da ima najmanje cetiri predstavnika, o Spaniji da i ne pricamo, oni cak mozda i pet iako je Valensija sad ocajna. Dakle, (i) Roma i(li) Napoli. PL 6 ili 5, Spanija 5 ili 4 (Englezi za jedan vise od njih, ali, maksimum), Italija 4, BL 2 (ili 3), Ajaks, Benfika ili Porto i predstavnik Francuske- 20.'' S obzirom na to da ne planiraju Ajaks i Benfiku/Porto u ovoj Ligi debelih/dubokih novcanika, to je to- PL 5, Spanija 4, Italija 4, BL 2, Ligue 1- 1 plus jos po jedna ekipa iz Holandije i Portugala, to bi tu bilo najpravednije. Glupo je da nema Ajaksa i Benfike koji ce uvek spadati u evropskih Top 10.