Sve počelo od Kolarova, Pepov ultimatum: "Nisam ti ja otac..."

Autor: Vladimir Stojanović
sreda 23.01.2019.
10:18
Izvor: Sportske.net

Problem van terena, ali znali su šta ih čeka kada su ga dovodili. Već 18 meseci ne mogu da reše ovaj rebus...

Epa/Nigel Roddis
Epa/Nigel Roddis

Povezane vesti

Pep Gvardiola je nezadovoljan, Ahilova peta Sitija je levi bek.

Naime, od odlaska kapitena Srbije, Aleksandra Kolarova, "Građani" muče muku sa pomenutom pozicijom.

Benžamin Mendi je doveden kao veliko pojačanje, nakon što je Kolarov odbio ponudu da ostane. Srbinu je bilo dosta Mančestera, hteo je natrag u Italiju i oberučke prihvatio ponudu Rome.

Siti je, kako kaže Gvardiola znao šta dovodi, kada su kupili Mendija.

"On je strašan igrač, odlično trenira, ali je van terena drugačiji, voli socijalne mreže, izlaske, moram da mu menjam mentalitet, a to nije lako. Nisam mu ja otac", kaže Gvardiola.

Recimo, Mendi je zakasnio na rehabilitaciju jer je išao na bokserski meč u Londonu, a dve teške povrede koje su ga izbacile iz stroja se dešavaju, ali mogu da budu posledica i nesportskog života, mada u Sitiju demantuju da je to razlog.

U svakom slučaju, Pep je razgovarao sa Mendijem koji se oporavio i dao mu jednu vrstu ultimatuma, ili će sazreti, ili na leto stiže novi levi bek.

Ko bi to mogao da bude?

Đordi Alba se pogađa sa Barsom oko novog transfera, a čini se da bi Gvardiola mogao da krene po Aleksa Sandra iz Juventusa, ako Marselo stigne u Torino. On je koristio Zinčenka, Delfa, Laporta kao leve bekove, ali je priznao da su to iznuđena rešenja.

"Provukli smo se prošle godine bez pravog rešenja pored Mendijeve povrede, i ove mu se isto desilo, ne možemo da izazivamo sreću, videćemo šta će biti, ali verovatno ćemo uz vezistu tražiti i levog beka narednog leta", objasnio je Gvardiola.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Brazilero11
Thursday, 24.01.2019
13:50

Normalno da mora traziti lijevog beka, Laporte je to odlicno odradjivao ali definitivno treba bolji igrac. A inace sa Kolarovomm na beku Sitiju je cvjetalo u igri? Pa ja volim Kolarova ali nista posebno nije igrao u Sitiju.