Sve Mesijeve "žrtve" - Francuz je sledeći!

  • Autor: Vladimir Stojanović

  • 06. oktobar 2019.

  • 12:06

  • Izvor: Sportske.net

  • facebook
  • twitter
  • email

Leo je mnoge dočekao i ispratio, oni koji nisu hteli da prihvate "uslove" su baš kratko trajali...

Sve Mesijeve
Foto: Twitter
Mnogo napadača prošlo je kroz Barselonu za ovih 15 godina koliko je Mesi u seniorskoj ekipi. Verovatno ste čuli priče da su neki morali da odu zbog Argentinca, da on ne trpi konkurenciju, odnosno samoisticanje i da su igrači poput Ibrahimovića, Aleksisa Sančeza, Etoa, Davida Vilje, platili ceh.

Ibra je pao posle godinu dana, nije se uklapao u Pepovu koncepciju, ali kažu da je pravi razlog želja Mesija da igra bliže golu. Slično je bilo sa Aleksisom Sančezom koji je bio velika Gvardiolina želja, ali je bio prinuđen da igra na poziciji koja mu ne odgovara.

Sami Eto je vodio neki svoj rat sa Rajkardom, ukazivao da je najvažniji igrač tima, i on je morao u Inter, a što se Davida Vilje tiče, njega je u klub dovela "klapa" iz španske reprezentacije, nikada nije bio u dobrim odnosima sa Mesijem, niti su se slagali na terenu.

Kako tvrde španski mediji, samo igrači koji su u potpunosti prihvatili svoje uloge u ekipi, Nejmar i Suarez uspeli su da zadrže pozicije, ali i dobiju Mesijevo poverenje.

Sada je na ispitu Grizman.

On kaže da nema neki odnos sa Mesijem jer je rano.

"Obojica vrlo malo pričamo, pa je to prepreka", rekao je Francuz, dok se priča da se Mesi svim silama borio da bivša zvezda Atletika i Sosijedada ne dođe u klub jer je to značilo odustajanje od Nejmara.

Simptomatična je priča kada je posle dolaska Ibrahimovića Mesi poslao SMS Pepu Gvardioli "Vidim da više nisam bitan", to tvrdi novinar Sebastijan Fest koji je napisao knjigu "Mesijeve misterije".

Mesi je bio vrlo hladan pri dolasku Grizmana rekao je da ne poznaje Francuza, da nije video još na treningu šta može novi napadač, da je bio povređen i trenirao na drugom terenu, nije putovao ni na turneju.

Ali Grizman je neke stvari već usvojio, način radovanja, u Barsi vam kažu "Mi to ne radimo ovde", što se odnosi na preterano radovanje posle gola.

Ipak jedino po čemu će se meriti Grizmanov status je učinak na terenu. Ako bude davao golove, biće prihvaćen, u suprotnom vrlo je moguće da će posle samo sezone napustiti klub.

David Vilja nije nikada krio da se ne slaže sa Mesijem, ali mu nisu mogli ništa, jer je prve sezone dao 18 golova u šampionatu, 23 u sezoni. Posle su stigle povrede i nakon tri godine u klubu je ustupljen jednom od najvećih rivala u to vreme, Altetiku iz Madrida.

Dakle, sve je na Grizmanu koji ima problem, jer igra na poziciji na kojoj je igrao u Sosijedadu, a to je bilo davno. U Atletiku je više bio centralni napadač, ali o tome može da sanja jer to mesto pripada Suarezu i Mesiju.
  • facebook
  • twitter
  • email

Ne propustite

Komentari