Sve je prštalo na "Nou Kampu" - Remi u "El Klasiku" koji je obeležilo očajno suđenje!

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 06.05.2018.
22:40
Izvor: Sportske.net

Svega je večeras bilo na "Nou Kampu". Golovi, žuti kartoni, isključenja, sudijske greške... Na kraju podela bodova posle koje će se najviše pričati o sudijama.

Beta/AP Photo/Manu Fernandez
Beta/AP Photo/Manu Fernandez

Povezane vesti

Barselona i Real Madrid remizirali su rezultatom 2:2 (1:1) u utakmici 36. kola španske Primere koja nije imala preveliki rezultatski značaj.

Barselona: Ter Štegen, Roberto, Pike, Umtiti, Alba, Kutinjo (od 46' Semedo), Buskets, Rakitić, Inijesta (od 58' Paulinjo), Mesi, Suarez (od 92' Alkaser);

Real Madrid: Navas, Načo, Varan, Ramos, Marselo, Modrić, Kasemiro, Kros (od 84' Kovačić), Bejl, Ronaldo (od 46' Asensio), Benzema;

Najveća utakmica španskog fudbala bila je lišena rezultatskog značaja zbog činjenice da je Barselona pre duela sa Real Madridom overila šampionsku titulu, ali je svima bilo jasno da nas na "Kamp Nou" svakako čeka spektakl.

Sve smo večeras dobili na najvećem stadionu u Evropi, golove, sjajne poteze, žute kartone i isključenje, ali su sudijske greške zasenile ono što su fudbaleri Barselone i Real Madrida radili na terenu.

Krenulo je žestoko, domaćin je u desetom minutu stigao do vođstva posle kontre koja je "pukla" po desnoj strani, a koju je golom krunisao Luis Suarez.

Barselona nije dugo uspela da zadrži stečenu prednost. Svega četiri minuta bilo je potrebno Real Madridu da poravna rezultat i to preko prve zvezde ekipe. Akcija je krenula od Ronalda, sevnula je "štikla" za Tonija Krosa, zatim Nemac šalje loptu na drugu stativu gde Karim Benzema odrađuje posao i glavom "pakuje" mrtvu šansu Kristijanu koji ubacuje loptu u mrežu i tu biva povređen!

Golove Luisa Suareza i Kristijana Ronalda pogledajte OVDE!

Đerar Pike je startovao u želji da spreči gol ali je pogodio Ronalda u desni zglob i zbog te povrede je Portugalac u poluvremenu bio zamenjen.

Do odlaska na odmor više nije bilo golova ali zato jeste dosta grube igre i kartona.

Krenulo je sa žutim kartonom Rafaela Varana, a u poslednja četiri minuta prvog dela još tri žuta i direktan crveni karton!

Najpre je požuteo Luis Suarez, pa posle njega kapiten Reala Serhio Ramos, a koliko su strasti uzavrele najbolje svedoči to da je Lionel Mesi pogubio živce i zaradio javnu opomenu zbog starta na Ramosu.

Sve je kulminiralo direktnim crvenim kartonom za Serhija Roberta. Defanzivac Barselone vratio je loptu golmanu a zatim doživeo pomračenje svesti i zbog udaranja Marsela potpuno opravdano zaradio crveni karton.

Među spornim situacijama sa večerašnje utakmice nalazi se i start Gereta Bejla koji se "provukao" o čemu ste više mogli da čitate OVDE!

Drugo poluvreme donelo je još dva sjajna gola ali i nove brljotine arbitara koje su pokvarile utisak o večerašnjem "El Klasiku".

Ernesto Valverde morao je da reaguje i povuče Kutinja sa terena kako bi Nelson Semedo popunio rupu u defanivi.

Čak i sa igračem manje Barsa uspeva da dođe do nove prednosti ali ne iz akcije koja je bila potpuno čista. Utisak je da je Suarez napravio prekršaj pre nego što je došao do lopte i razvio akciju koju je Lionel Mesi završio na savršen način - 2:1!

Gol i spornu situaciju koja mu je prethodila pogledajte OVDE!

Gosti se nisu predavali, usledili su ataci ka protivničkom golu koji su materalizovani tek 72. minutu. Rezervista Asensio koji je na poluvremenu zamenio povređenog Ronalda vratio je loptu Bejlu koji sa dvadesetak metara šutira i postiže prelep gol za 2:2!

Gol Gereta Bejla pogledajte OVDE!

Uzbuđenjima tu nije bio kraj, Real Madrid je nedugo nakon datog gola oštećen za penal, tu situaciju ste mogli da vidite OVDE!

Na kraju ipak nije bilo nove promene rezultata. Barselona je nastavila seriju nepobedivosti a Real Madrid ostao u igri za drugo mesto na tabeli usled današnjeg poraza Atletiko Madrida i činjenice da ima meč manje u odnosu na gradskog rivala.

Recimo i to da je Andres Inijesta dobio ovacije sa trbina u 58. minutu nakon što je napustio igru i odigrao svoj poslednji "El Klasiko" u karijeri.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

31 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Misosesic
Monday, 07.05.2018
00:35

Totalno ne bitna utakmica.Treba se fokusirati na finale LS.Vise me brine povreda Ronalda nego užasno sudjenje.Barsa prvak Spanije ali ce Real biti prvak Evrope i Sveta treci put za redom.Hala Madrid!

avatar
MunzeKonza
Sunday, 06.05.2018
23:14

Objektivno: sudjenje ocajno, osteceni i jedni i drugi u vise navrata. Valjanje igraca oba kluba po terenu, odbrane ocajne, mnogo nervoze. Sve u svemu ni F od fudbala, jedno veliko razocaranje.

avatar
casemirothebeast new
Sunday, 06.05.2018
23:09

Zestoka tekma. Sudija katastrofalan. Ovaj Lukas igra napamet. Bejl lep gol ali zasluzio crveni. Faul Suareza kod drugog gola. Penal nad Marselom je bio ali ipak, izvukli smo se protiv Bajerna,tako da se netreba bunit. Jednom sude u tvoju korist nekad ne. Ipak i sudije su ljudi,grese. Idemo po trecu u nizu. Hala Madrid!

avatar
_mladen_
Sunday, 06.05.2018
23:00

Kakvi su ovo derbiji, cim su krenuli, cekao sam da neko dobije crveni. Samo se valjaju i simulitaju, najmanje fudbala mozes videti.

avatar
Rasel Krou
Sunday, 06.05.2018
23:37

Kada Real prekuca nejakog Liverpula u finalu, sve ce ti biti jasno.

avatar
Tata Messi
Sunday, 06.05.2018
22:56

Boljo Real mnogo.3 LS im je osigurana gledajuci danasnju partiju Liverpula.Nadam se da Valverde dobija otkaz posle ove sezone,te da Pique kiksara vise nikad ne igra.Ter Stegen ih spasio velike sramote.

avatar
World is.... REAL
Sunday, 06.05.2018
22:52

Sudijske greške se dešavaju i dešavace se. Zao mi je samo što je baš suarez startovao nad varanom kod onog gola. On je direktan krivac i za Roberta. Krenuo u sukob sa Ramosom, napravio atmosferu gde je Roberto izgoreo i videli smo šta se desilo. Čestitke Barsi na dobrom meču. Nadam se da je Ronaldo dobro.

avatar
Stefoon
Sunday, 06.05.2018
22:50

Ovom Robertu bih zabranio da izadje a teren dok je ziv.

avatar
Rasel Krou
Sunday, 06.05.2018
22:49

I za nas i za Farsu rezultatski nebitna utakmica ali svakako da je El Clasico uvijek bitan. Nisam nezadovoljan ni rezultatom ni igrom, negdje u podsvijesti sam i ocekivao remi. Jedino cime sam nezadovoljan su sudjenje i situacija sa CR-om, nadam se da nije nista ozbiljno u pitanju. Sudije su pomogle Farsi, definitivno, ali dobro, na to smo i navikli. I da, sto jeste jeste, Bejl je komotno mogao dobiti direktan crveni za start nad Umtitijem.

avatar
Al(a)din
Sunday, 06.05.2018
22:47

U Spaniji povlastena Barsa, a u LS Real

avatar
Igorinho
Sunday, 06.05.2018
22:53
avatar
Ronaldo da Lima
Sunday, 06.05.2018
22:55

A po čemu je Barsa to bila povlašcena ? Mislim dobila je crveni karton a s druge strane Bejl ni žuti za onaj start. Valjda se po tome Realu gleda kroz prste

avatar
Mino Rajola
Sunday, 06.05.2018
22:46

Au kako razbija Kutinjo, pa Iniesta šapuće sa loptom...Hahahaha! Da se Real ne čuva za finale LŠ, razbili bi ih. I ovako je bio gol posle faula nad Varanom i nedosuđen penal nad Marselom. Barsa bez Mesija ne bi bila među prva tri.

avatar
Di Magia
Sunday, 06.05.2018
22:42

Real puno bolji... Da je Zidan hteo pobedu ostavio bi Ronalda u igri... Navijaci Barse da se ne zale na sudjenje vise nikada...ali nikada... Hala Madrid... idemo do3 uzastopne LS...

avatar
Mino Rajola
Sunday, 06.05.2018
22:54

Ronaldo je izašao zbog povrede članka. Dobio je udarac i imao je bolove.

avatar
Zlato
Sunday, 06.05.2018
22:42

Kakva sramota cist faul suareza kod drugog gola I cist penal nije sviran nad Marselom.

avatar
tri tacke
Sunday, 06.05.2018
22:51

Crveni za Ramosa i Bejla, i prestrogo dosudjen crveni Robertu!

avatar
Di Magia
Sunday, 06.05.2018
23:31