Sva Murinjova opravdanja - Od "Uefalone", preko "krave", do "intelektualne prostitucije"

Autor: Vladimir Stojanović
četvrtak 06.04.2017.
10:38
Izvor: Sportske.net

Njemu makar alibija nije nedostajalo...

EPA/PETER POWELL
EPA/PETER POWELL

Povezane vesti

Posle još jednog remija, Murinjo je tražio opravdanje, u utorak uveče je naveo da bi sa gol tehnologijom pogodak Ibre bio priznat i da bi njegov tim pobedio Everton.

Navijačima je dosta opravdanja, a portal "goal.com" je sastavio listu deset najpoznatijih izgovora Žozea Murinja.

KRAVA

Posle poraza od Njukasla, on je rekao da možete da dovedete kravu na centar terena i da zastavite meč. "

Ali, pošto to nije dozvoljeno pravilima, možete da se branite sa desetoricom da parkirate autobus, ili da ne date loptu ekipi koja napada. Fudbal se ne igra bez lopte", aludirao je na to da su dečaci kraj terena otezali sa vraćanjem lopte u igri.

VAN GAL


"Moja filozofija je drugačija nego Van Galova, bilo bi lakše da imam novih 20 igrača i krenem od nule", rekao je ocenjujući ovu sezonu.

Podsetimo, Van Gal ga je od prevodioca načinio trenerom u Barseloni i prvi mu dao šansu.

REFLEKTORI

Posle teške pobede nad Kvins Park Rendžersom, požalio se na mrak.

"Mislim da je čovek koji vodi računa o tome spavao, kao i većina publike. Bio je mrak, svi su se probudili kada smo dali gol. Tada sam i ja shvatio da ne igramo pred praznim stadionom
", kritikovao je i navijače.

FIZIOTERAPEUT

Svi znamo kako je završila Eva Karneiro.

"Kada se igrač povredi, morate da procenite da li stvarno ima problem. Azar ga nije imao, moj medicinski tim je rešio da me ostavi sa osmoricom na terenu u trenutku kad branimo rezultat", rekao je posle meča, tokom koga je razmenio psovke, a odmah posle i smenio Evu Karneiro.

TEREN


"Ne mogu da krivim igrače, izgleda da je pre meča na ovom terenu sađen krompir. Nismo igrali dobro, ali pobeda se piše",
rekao je nakon trijumfa nad Espanjolom kada je vodio real.

NOVINARI


Kada ga pitaju ili konstatuju nešto što mu se ne sviđa, odmah sledi brutalan odgovor.

"Vaš omiljeni sport u školi bio je ragbi", poručio je novinaru Dejli Mejla, a nedavno je Martinu Fišeru iz BBC-ija posle remija sa Halom rekao: "Ako ne razumete fudbal, ne znam šta radite sa tim mikrofonom u ruci".

ANALITIČARI

Stalna meta mu je Džejmi Rednap.

"Kada nešto ne znate, vi pitajte Rednapa, sve zna. Neverovatan mozak, šteta što nije bio takav kao igrač, ili nije postao trener", kaže Murinjo.

UEFALONA

"Ako bih vam rekao kako se osećam posle ovakvih utakmica, kaznili bi me do kraja života. Evo da vas pitam, zašto Ovrebo, Busaka, De Blekere, Štark, zašto svi oni, ako je Barselona tako predivna", rekao je nakon odluka u Ligi šampiona u korist Barselone.

INTELEKTUALNA PROSTITUCIJA

Kada jew Inter igrao 3:3 sa Romom 2009. na prozivke da je Baloteli isfolirao penal, on je nazvao novinare intelektualnim prostitutkama, i pitao ih zbog čega je Inter kao lider loš, a pratioci Roma, Juventus i Milan dobri.

"Svi volite gubitnike",
rekao je Murinjo.

SOPSTVENI IGRAČI


Pisali smo i mi već o svim sukobima sa igračima, ali legendarna je prozivka na račun Benzeme, kada se Iguain povredio.

"Kada imate psa lovite uz njegovu pomoć, to je lakše. Ali, nemam psa. Onda moram sa mačkom u lov, što je teže", rekao je aludirajući na to da Benzema mnogo manje radi za ekipu nego Iguain.

Ne propustite

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Loord Bobinjoo!
Thursday, 06.04.2017
14:06

Sto se Uefalone tiče ništa se.nije promenilo još od 2009 i dalje ih sudije guraju :D

avatar
Martial11
Thursday, 06.04.2017
11:44

Hahah, Murinjo je jednostavno takav, uvijek mu nesto smeta i nikad nije on kriv. Prevelik ego, arogancija, ali ipak donosi trofeje ekipama.

avatar
Golzalo Higuain
Thursday, 06.04.2017
11:36

odvratna uefalona!!! pu pu pu ovrebo, pa onda ovaj odvratni turčin, prezime sam anonimusu zaboravio, baš fuj od kluba!!!