Sušić: ''Odveo sam ih na Mondijal, hteo sam i na EURO, al' mi nisu dali''

Autor: Darko Mitrović
utorak 18.11.2014.
14:36
Izvor: Sportske.net

Smenjeni selektor BiH Safet Sušić smatra da je jučerašnja odluka Izvršnog odbora FS BiH očekivana, ali i naglašava da je mnogo pre debakla u Izraelu on bio na meti brojnih (ne)opravdanih kritika.

Beta/AP Photo/Amel Emric
Beta/AP Photo/Amel Emric

Povezane vesti

Posle 0-3 u Izraelu, reprezentacija Bosne i Hercegovine od juče je bez selektora. Safetu Sušiću nije pomogla ni činjenica da je sa ''Zmajevima'' u prošlom kvalifikacionom ciklusu ostvario istorijski uspeh, plasman na Mondijal u Brazilu.

Očigledno, posle tog uspeha, apetiti su porasli, očekivao se siguran plasman i na Evropsko prvenstvo, ali su se ''Zmajevi'' sada značajno udaljili od ostvarenja tog cilja.

Ipak, posle smene, Safet Sušić je istakao da nije sve izgubljeno i da zbog toga i nije želeo da podnese ostavku, jer je verovao da naredne godine može da sa reprezentacijom BiH izbori plasman u Francusku.

''S jedne strane sam razočaran, jer sam želeo da reprezentaciju posle Svetskog odvedem i na Evropsko prvenstvo. Ali, članovi Izvršnog odbora to mi nisu dozvolili. Međutim, to je sada olakšanje jer puno je bilo pritiska u poslednje vreme, puno se pisalo, izmišljalo i vređalo i to je počelo da me iritira. Zato mislim da je ovo i najbolji epilog'', konstatovao je Sušić u izjavi za N1.

Kako smo ranije objavili, za sada se kao favorit za njegovog naslednika na klupi ''Zmajeva'' izdvojio Robert Prosinečki, a konačna odluka biće doneta do 1. decembra.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
elfideo7
Tuesday, 18.11.2014
16:10

"Zato mislim da je ovo najbolji epilog" a odma poslije poraza govori kako nece dati ostavku pa da zasto bi je davao kad on zive veze o tome poslu nema a laganice dobija 50 hiljada ma bravo , koja dvolicna osoba!

avatar
juvefan
Tuesday, 18.11.2014
15:48

nek si ti otisao a za ostalo se nebrini ko god dodze nemoze biti gore nego sto jest,nadam se da prosinecki nece biti taj..

avatar
elfideo7
Tuesday, 18.11.2014
16:10

Vaha ili Sergej!

avatar
El Shaarawy
Wednesday, 19.11.2014
01:06

koji blan sergej...pa covjek nema dana iskustva kao trener a da preuzme reprezentaciju u ovakvom trenutku... vi kao da zelite da se dozivi jos koji debakl...prosinecki nije lose rjesenje jer kada je vodio zvezdu igrali su najljepsi fudbal u srbiji i davali su dosta golova. i msm da nasoj ekipi takav trener i odgovara jer imamo tehnicki dobru ekipu