Superliga Evrope - "Ništa više od pijanog projekta"

Autor: Nikola Miloradović
subota 03.11.2018.
12:47
Izvor: Sportske.net

Sve se više šuška o novom takmičenju, koje bi obesmislilo najveće fudbalske lige, ali i Ligu šampiona.

screenshot - youtube.com
screenshot - youtube.com

Povezane vesti

Superliga Evrope predstavljala bi takmičenje najbogatijih evropskih klubova.

Preneli smo danas da je 11 klubova u igri, kao i da bi svake sezone pet klubova dobilo "vajld kard".

Među 11 klubova nalaze se i najveći iz Španije, Nemačke, Engleske, Francuske i Italije, što bi jasno nanelo velike probleme nacionalnim šampionatima ovih zemalja, ali i Ligi šampiona, koja bi tako ostala bez najvrednijih klubova.

Ovi povodom oglasio se i predsednik španske Primere Havijer Tebas, koji smatra da će do realizacije ovog projekta teško doći.

"Superliga bi bila kraj Primere, ali i Lige šampiona. Ja to konstatujem jasno i grubo, da svi razumeju. Superliga je nešto poput pijanog projekta, koji napraviš u pet ujutru u kafani. To je projekat nekolicine predsednika velikih klubova", izjavio je Tebas za "Goal".

Argumentovao je svoje mišeljenje prvi čovek španske prve lige.

"Postoje mnogi argumenti protiv Superlige. Na prvu se čini sjajno, ali veliki klubovi poput Bajerna i Real Madrida su svoju slavu stekli upravo dominacijom u nacionalnoj ligi, osvajanjem domaćih prvenstava, to je njihova istorija.

Neke će se ekipe u Superligi naći na devetom ili desetom mestu. Mislite da je Real Madrid - Mančester junajted super utakmica, ali to može da bude i duel desete i 11. ekipe u toj ligi. Baš me zanima koliko bi navijača pratilo takve utakmice posle pet godina
", dodao je Tebas.

Tebas smatra i da je trenutni format Lige šampiona idealan i da pomenuto takmičenje mora da postoji.

"Liga šampiona mora da postoji, sadašnji model je idealan. Klubovi su pobednici. Format Superlige dugoročno bi štetio klubovima, jer nikada ne bi doneo ekonomski prihod kakav klubovi očekuju", zaključio je prvi čovek španske Primere.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

7 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
РВЛТИЗАН И РВЛТИЗАМ
Saturday, 03.11.2018
13:58

Ne samo to (a za sve je u pravu), gde to jos ima da skoro pola osnivaca cine klubovi iz Engleske?! Inter je veci od celzija i sitija zajedno, a NIJE osnivac?!

avatar
_Goran_
Saturday, 03.11.2018
14:33

Zato sto Englezi zaradjuju ogroman novac od svoje PL i sigurno nece da prave ustupke klubovima iz drugih zemalja da im se lakse priblize u novcanom smislu.

avatar
РВЛТИЗАН И РВЛТИЗАМ
Saturday, 03.11.2018
15:05

Onda neka se Bregzituju i u fudbalu i igraju do kraja sveta i veka samo svoju ligu, ionako mi uopste ne nedostaju, bas naprotiv:-D Salim se, naravno, ali, ne ide da PL ima cak pet, a Italija i Spanija (nista manje i slabije lige, istorijski gledano) samo (po) dva, sorry, da ne pricam da ne ide da medju osnivacima budu ta dva kluba i npr. onaj mali (i ne vise toliko simpaticni) klub iz Pariza koji nema nijedno finale KES/LS isto k'o i oni iz UAE. I obice se PL klubovima ta velika arogancija i nadubodnost o glavu ako vec i nije, samo je pitanje vremena.

avatar
Man united
Saturday, 03.11.2018
15:02

Зато што ово није 2000. година. Тада су Италијани били јаки. Сада је остао само Јувентус од јачих клубова.