"Superklasiko" gde mu mesto nije, poslednji čin (20:30)

Autor: Vladimir Stojanović
nedelja 09.12.2018.
15:26
Izvor: Sportske.net

Nema euforije, "Bernabeu" domaćin revanša, daleko od kuće...

EPA-EFE/Raul Martinez
EPA-EFE/Raul Martinez

Povezane vesti

Sve je spremno, mada daleko je od euforije. "Superklasiko" igraće se večeras u Madridu, revanš meč Kopa Libertadores u kome je River zvanično domaćin.

Prvi meč na "Bombonjeri" je završen 2:2, Abila i Benedeto su bili strelci za Boku, Prato i autogol Iskijerda su završili iza leđa golmana domaćih.

Ne važi pravilo gola u gostima, na neki način sve kreće od nule, revanš, podsetimo nije odigran na Riverovom stadionu posle napada na autobus sa igračima Boke, povreda nekoliko igrača.

Oni su tražili da River bude kažnjen, da dobiju meč sa 3:0 i tako osvoje titulu šampiona Južne Amerike, po sedmi put, ali je COMNEBOL doneo odluku da se igra u Madridu, daleko od kuće.

Oba kluba su imala teškoće da prodaju po 5000 karata koje su im dodeljene, ostatak će ispuniti španski ljubitelji fudbala, ima dosta Argentinaca u ovoj zemlji i oni će svakako biti na tribinama.

Sudiće Urugvajac Kunja, meč počinje u 20:30 po španskom vremenu, odnosno četiri sata ranije po argentinskom.

Navijači su razdvojeni, obe grupe su završile ispred hotela sa svojim igračima da im požele sreću, argentinska policija je navodno najveće huligane zadržala kod kuće, velike su mere obezbeđenja u Madridu, ali se ne očekuju sukobi.

Oba tima su bila protiv da se igra u Evropi, ali veliki je rizik bio ponovljeni meč u Buenos Airesu, na kraju, eto, prvaka Južne Amerike ćemo dobiti daleko od kontinenta.

Na tribinama, u ložama, biće Infantino, Perez, Simeone, Grizman, veliki broj nekadašnjih dobitnika "Zlatne lopte", recimo Mesi, ali ne i Ronaldo koji je odbio poziv, ne želeći da se približi ni Madridu, niti da se sretne sa Florentinom Perezom.

Meč možete pratiti na "Arena Sport 1".

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke