Sukob iza kulisa, Pike protiv Mesija, totalni raskol?

Autor: Vladimir Stojanović
utorak 02.10.2018.
10:06
Izvor: Sportske.net

Izgleda da su odnosi zahladneli, defanzivac započeo svađu, iako mu to nije bila namera...

EPA-EFE/ALEJANDRO GARCIA
EPA-EFE/ALEJANDRO GARCIA

Povezane vesti

Priču je sinoć lansirao novinar Eduardo Inda u poznatom programu "El Čiringito", treba je ipak uzeti sa rezervom jer često senzacionalistički pristupaju stvarima.

Inda tvrdi da je u Barseloni došlo do raskola, jer je Pike u želji da ohrabri, iznervirao Lea Mesija.

On je navodno rekao Mesiju da dužnost kapitena podrazumeva i da izađe pred medije kada ide loše, i dodao da Mesi priča sa novinarima samo kada je van Evrope, u Argentini.

"Ti si najbolji igrač na svetu, i to je posebna odgovornost, moraš da bude ispred tima kada su stvari loše"
, navodno je rekao Pike.

To je naišlo na oštar odgovor Mesija.

On je navodno odbrusio da je Pike poslednji koji treba nešto da kaže.

"Naš problem si ti i odbrana koju predvodiš, pogledaj samo koliko smo golova primili ove sezone
", optuživao je Mesi Pikea koji zaista igra očajno, verovatno najgoru sezonu u istoriji.

Njih dvojica su bliski iz vremena "La Masije", pre nego što je Pike otišao u Junajted, ali nisu najbolji prijatelji, Mesi se druži sa Suarezom i Južnoamerikancima, dok je Pike bio okrenut španskom klanu, pre svih Inijesti i Ćaviju koji su sada prošlost.

Bilo kako bilo, istina je da bez Mesija Barsa deluje prosečno, a tačno je da je i odbrana primila do sada samo gol manje nego u čitavom prvom delu prvenstva prošle godine, što pokazuje prave razmere problema.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

11 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Rise up
Tuesday, 02.10.2018
16:02

Nema nista od te price.

avatar
Misosesic
Tuesday, 02.10.2018
15:48

Nadam se da ce Pike ostati u Barsi još dugo dugo godina.Ne znam sta čeka uprava Barse produzite mu ugovor. :)

avatar
NikkiCFC
Tuesday, 02.10.2018
15:27

Stvarno neverovatno koliku moc imaju Ramos i Pike u svojim timovima. Igraju u najboljim timovima godinama gde se igra ofanzivno pa se ne vidi koliko su ispod proseka obojica. Stavi ih u Everton niko ne bi pricao o njima.

avatar
_mladenq
Tuesday, 02.10.2018
14:52

Bas tako rekli jedan drugom a:D

avatar
P. S.
Tuesday, 02.10.2018
14:41

Nakon rezultatske krize (ona koja se odnosi na igru traje od dolaska Enrique-a do danas) obično kreću spekulacije o raskolu, svađi između ovoga i onoga itd. I kako se to uvek ispostavi raskoli, svađe, netrpeljivosti na relacijama uprava-trener-igrači i sl. jesu razlog tome, ali nikada ono o čemu pišu novinari - uvek je nešto drugo u pitanju. Tako je u Barsi, tako je u Realu, Bayernu i svim ostalim velikim klubovima. Naprosto veliki klubovi nikada nisu 'u krizi', već 'samo' igrači 'štrajkuju' na terenu. Sa obzirom da su to profesionalni fudbaleri, da prenose utakmica gledaju milioni ljudi, previše bi bilo očekivati 'štrajkove' kao u fabrikama. Sasvim je dovoljno da svako uradi SAMO ono što trener traži i ništa preko toga, da (bezveze) pretrči 10-ak km (kako niko ne bi mogao da kaže kako je stajao na terenu) i eto ga 'štrajk'. U nižerazrednim klubovima to je daleko drastičnije, očiglednije, ali sa manjim posledicama (shodno rangu kluba i očekivanjima navijača). Što se ovoga 'dijaloga' tiče jasno je da to nema veze sa životom, tim pre što je očigledno da se baš niko od fudbalera na terenu ne uzbuđuje previše ni oko primljenih golova, ni oko promašenih šansi, ni oko loše igre. ni oko poraza i/ili nerešenih rezultata.

avatar
Boixos_Nois
Tuesday, 02.10.2018
13:06

Ne znam dokle će više trpiti ovog Pikea. Pa njega Džeko okreće ko malo dijete prošle sezone protiv Rome... Smijem se kladiti da ga drže u timu samo zato jer podržava Kataloniju.

avatar
VANDAL_boys
Tuesday, 02.10.2018
12:49

Pikeovo je totalna neznalica i kiks igrac. Igra na staru slavu..

avatar
Paris Saint Germain
Tuesday, 02.10.2018
12:18
avatar
Stefoon
Tuesday, 02.10.2018
11:58

Kad je neko kriv za 80% primljenih golova sta treba ? Napad i ne funkcionise toliko lose koliko je odbrana slaba.

avatar
Agent Provocateur
Tuesday, 02.10.2018
11:32

Standardno, cim ne ide odma se traze zrtve, teorije zavere, svadje i tome slicno. Ne ide jer ne moze ici svake godine, ne samo zbog odbrane vec ne ide jer Suarez ne igra kako treba, jer nema Paulinja da neocekivano daje golove i drzi sredinu i Inijeste da ga se protivnici plase i respektuju, ne ide jer Kutinjo odapinje sa 20+ metara kad stigne a Dembele pokusava sam pa kad prodje proslavio se kad ne - remi ili poraz. Ili jednostavno ne ide jer ni mesi nije u toj formi u kojoj je bio pocetkom prosle sezone. Neke stvari koje su prosle sezone sudjene u 90+ ili koje su usle u 95 minutu sada nisu i bodovi se gube i samopouzdanje nije isto. Prosto tako je to u fudbalu - ako se mene pita ovo je super. Ako Atletiko udje u sistem i pored Reala drzi Barsu na dohvat - ovo ce biti prvenstvo za gledanje. Prosle sezone sam u decembru odustao jer je i ptica na grani znala sampiona.

avatar
Nemanjici
Tuesday, 02.10.2018
10:37

Normalno kad je Shakira Pike u odbrani. Umtiti povredjen ovo ostalo budale...ne kupuju se novi igraci u odbrani...samo napad i veza.