Sudija finala Svetskog prvenstva - "Dao sam Zidanu crveni na savet mog anđela-čuvara"

Autor: Stefan Matić
petak 19.04.2019.
00:00
Izvor: Sportske.net

Argentinac priznao da nije video bliski susret Francuza i Marka Materacija.

EPA-EFE/BALLESTEROS
EPA-EFE/BALLESTEROS

Povezane vesti

Finalni meč Svetskog prvenstva 2006. godine je odigran Berlinu, Italija je došla do "Boginje" ali jedan detalj je bacio taj podvig u zapećak.

Svi se sećamo kako je jedan od najvećih fudbalera ikada Zinedin Zidan završio svoju karijeru.

Stručnjak koji vodi Real Madrid sa klupe je tada izgubio živce i udario Marka Materacija glavom u grudi, što je rezultiralo direktnim crvenim kartonom najboljem igraču Francuske na tom prvenstvu.

Glavni sudija tog meča Horasijo Elizondo je opisao pomenuti događaj.

"Video sam Materacija kako leži na zemlji, Bio sam dobrih 40 metara daleko od mesta događaja, na putu do gužve sam pitao svoja dva asistenta da li su videli nešto na šta su odgovorili negativno"

"A onda mi se obratio moj anđeo-čuvar, moj četvrti sudija Medina Kantaljeho sa rečima da moram dati Zidanu crveni karton jer je udario Materacija direktno glavom. Rekao mi je da ću zažaliti ako to ne uradim, pošto ću kasnije videti ceo događaj na TV-u.", prisetio se Elzondo.

materaci

Argentinac je dalje priznao da nije dobio ovakvo objašnjenje od svog pomoćnika, da bi se Zidan verovatno provukao. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
BABA
Friday, 19.04.2019
07:46

Ovako je zažalio celi Svet ,pošto ste na najružniji mogući način živu legendu bez Boginje poslali kući ,a onda je"posledica"svega toga bio i Kanavaro,kao najbolji igrač na Svetu,Šampion Sveta Italija i sve najgore sto je moglo da se desi u toj godini ,zarad Vaseg "Anđela čuvara"koji je jednog od najvećih provokatora i fudbalskih'' Đavola" ostavio u igri i pomogao mu da ostvari jedini zadatak kako da se reši Virtouza Zidana.Nemam veze sa Francuskom,ali to prvenstvo je trebalo da bude njihovo,a Zidan sa titulom u penziju

avatar
El Clásico leyendas
Friday, 19.04.2019
00:52

dobro ga je nabo.