Suarez i Kosta zalečili Atletikove rane iz derbija, iskusni tandem srušio Elče

Autor: Aleksandar Golubović
subota 19.12.2020.
16:06
Izvor: Sportske.net

Iskusni napadač dvostruki strelac na Vanda Metropolitanu.

EPA-EFE/Ballesteros
EPA-EFE/Ballesteros

Povezane vesti

Fudbaleri madridskog Atletika vratili su se na pobednički kolosek posle prošlonedeljnog poraza u derbiju od Reala tako što su na svom Vanda Metropolitanu srušili Elče 3:1.

Junak pobede "jorgandžija" u uvodnom meču subotnjeg programa 14. kola španske La Lige bio je iskusni urugvajski napadač Luis Suarez, koji je postizao golove u 41. i 58. minutu.

Najzvučnija pridošlica letnjeg prelaznog roka je najpre pred kraj prvog poluvremena iskoristio asistenciju Kierana Tripijea i vešto između dvojice čuvara proturio loptu u mrežu. Ovaj pogodak možete videti OVDE.

Drugi gol postigao je na isteku 58. minuta kada se ponovo lukavo snašao, ovaj put na asistenciju Janika Karaska, tako što je uplivao i na drugoj stativi ubacio loptu u mrežu, što možete videti OVDE.

Atletiko je tako posle nepunih sat vremena igre imao veliku prednost, koja je prepolovljena samo šest minuta kasnije.

Udarna igra gostiju iz Elčea Lukas Boje u 64. minutu sjajno reagovao posle kornera i glavom na drugoj stativi poslao loptu u mrežu.

Trener domaćih Dijego Simenone je reagovao dvostrukom izmenom ubacivši Koreu i Saula Nigueza, da bi osam minuta kasnije šansu pružio Dijegu Kosti i Gifriju Kondogbiji.

Upravo je Kosta sa penala u 80. minutu razrešio svaku dilemu po pitanju devete pobede domaćih ove sezone.

Domaći tim je ovim trijumfom otišao na tri boda više u odnosu na prve pratioce Real Sosijedad i Real Madrid, s tim što od kluba iz San Sebastijana ima dva meča manje.

Elče je očekivano nastavio seriju loših rezultata i jasno je da ga do kraja sezone očekuje teška borba za opstanak.
 
Пласман обезедио SofaScore LiveScore
   

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Badr Hari
Saturday, 19.12.2020
17:11

Jel to ko igra sklanjalicu protiv Reala i pokloni im bodove dobije od Pereza u znak zahvalnosti sudijsku krađu u sledećoj utakmici, kao što je ovaj izmišljeni penalom nad D. Kostom? Onda bi i Sevilja trebala da dobije isti poklon... :D