Strašni Arsenal, Lester potonuo i na Gudisonu, Bornmut otpisan!

Autor: Milovan Longinov
sreda 01.07.2020.
21:02
Izvor: Sportske.net

Odigrane su tri utakmice 32. kola Premijer lige.

Povezane vesti

Arsenal i Njukasl brojali su do četiri protiv Noriča, odnosno Bornmuta, dok je Everton nastavio loš niz Lestera i slavio rezultatom 2:1 na svom Gudisonu.

Arsenal je zaigrao mnogo bolje u formaciji 3-4-3, doduše, protiv najslabijeg tima u Premijer ligi, odavno otpisanog Noriča.

Blistao je dvostruki strelac Pjer-Emerik Obamejang, koji je najpre ukrao loptu i pogodio mrežu u 33. minutu. Četiri minuta kasnije, Obamejang pronalazi Džaku za 2:0 i tim rezultatom timovi odlaze na odmor.

U nastavku, ista priča, u 67. minutu, Obamejang ponovo koristi očajnu reakciju odbrane gostiju - 3:0. I za kraj, Sedrik Soares je ušao i postigao efektan pogodak sa dvadesetak metara.

Do četiri je takođe brojao i Njukasl i to u gostima protiv prežaljenog Bornmuta, koji je sve sigurniji putnik u Čempionšip. Njukasl je već u prvom poluvremenu imao dva gola prednosti golovima Gejla i Longstafa, da bi u drugom delu po gol dali i Almiron i Lazaro. Počasni pogodak za "Trešnjice" postigao je Gosling u nadoknadi vremena.

Bornmut je ostao pretposlednji na tabeli sa 27 bodova, isto koliko imaju Aston Vila i Vest Hem, a bod više ima Votford.

Baner 5

I za kraj, Everton je na Gudisonu pobedio Lester sa 2:1. U 10. minutu pogodak je dao Ričarlison, a potom u 16. i Sigurdson iz penala.

Lester je uspeo da se vrati tek u drugom poluvremenu, kada je ušao Keleči Ihenačo, koji je i pogodio u 51. minutu. Isti igrač je potom imao još jednu dobru priliku, a najbolju je propustio Ajoze Perez, pa je Lester posle dva remija, sada i izgubio.

Ovo je idealan rezultat za Čelsi koji večeras može da preuzme treću poziciju ako pobedi Vest Hem, ali bi mogli da se približe i Junajted i Vulverhemtpon koji i dalje ne odustaju od Lige šampiona.

   
Пласман обезедио SofaScore LiveScore
   

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke