Stoičkov se izvinio posle 28 godina!

Autor: Aleksa Blaćanin
ponedeljak 05.11.2018.
17:15
Izvor: Sportske.net

Legendardni Bugarin priznao da se kaje zbog svog postupka.

Epa/Mario Guzmán
Epa/Mario Guzmán

Povezane vesti

Legendarni bugarski napadač, Hristo Stoičkov će danas objaviti novu biografiju, a u njoj će se naći i deo posvećen jednom vrlo poznatom događaju iz 1990. godine.

Naime, Stoičkov nije zaboravio šta se desilo na "Nou Kampu" tog 5. decembra 1990. godine. Finale Superkupa, prva utakmica, upravo ono što se desilo na tom meču će obeležiti dalji tok njegove karijere.

Barselonin napadač je bio žestoko fauliran od strane Čenda, beka Real Madrida. Urizar Azpitarte, sudija na tom meču je odlučio da ne svira faul, što je razbesnelo trenera Barselone.

Johan Krojf je bio besan, ustao je sa klupe i žestoko protestvovao. Rekao je sudiji: "Uvek isto, samo daješ odluke u korist jednog tima", što je i sudija zabeležio u svojim beleškama. Urizar je pokušao da smiri Krojfa, ali je na kraju morao da ga usključi.

Upravo ova odluka je razbesnela Stoičkova, koji je ogromnom silinom zabio krampone u desnu nogu Urizara.

"Iznenada, on je došao ispred mene i nagazio me. Pokušao sam da ostanem miran, ali bilo je previše bolno. Mogao sam da prekinem utakmicu u tom trenutku", rekao je sudija tog meča.

Kada se oporavio, Urizar je pokazao crveni karton bugarskom napadaču, a on je nakon toga dobio suspenziju od šest meseci.

Stoičkov je u prošlosti pričao da ne žali zbog onoga što je učinio na tom meču, ali sada je priznao da je taj događaj negativno uticao na njegovu karijeru.

Danas će biti održan svečani događaj povodom objavljivanja biografije, a Stoičkov je na taj događaj pozvao i španskog sudiju, koji je prihvatio poziv i biće prisutan zajedno sa svojom ženom.

Stoičkov je tako nakon 28. godina priznao grešku u tom finalu Superkupa, a danas će imati priliku i lično da se izvini Urizaru.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
mosala1983
Monday, 05.11.2018
23:31

ма дај бре ко да му је забо бодље у стомак. Смејурија. Ако си извини а очигледно није крив, луд је.

avatar
Al-Ahli najtrofejniji na svetu
Monday, 05.11.2018
20:23

Ovo beše onaj sto ubija životinje...ne znam kako bih ga nazvao

avatar
OGLoc
Monday, 05.11.2018
20:06

ne treba se kajati, uradio je ono sto je tada smatrao da je ispravno i treba stajati iza toga.. prvo covjek pa fudbaler