Što je Pirlo za slobodnjake, "Sarma" je za penale!

Autor: Boris Jovanović
ponedeljak 13.04.2015.
10:15
Izvor: Sportske.net

Čovek je strah i trepet za izvođače penale, hoće li preuzeti prvo mesto večne liste u Seriji A zavisi jedino od toga hoće li ostati na Apeninima.

Beta/AP Photo/Felice Calabro'
Beta/AP Photo/Felice Calabro'

Povezane vesti

Samir Handanović, ili jednostavno "Sarma" kako ga zovu od malih nogu, bez dileme je najbolji golman sa prostora bivše Jugoslavije. Slovenac troši svoju drugu deceniju na Apeninima, već kao 20-godišnjak se preselio iz Domžala preko granice u Udine.

Branio je na pozajmicama, a onda prigrabio gol "Friulana", Posle nekoliko sjajnih sezona se preselio u Inter 2012. Ne vredi, on brani sjajno, ali ostatak tima nije na njegovom nivou.

Ugovor mu ističe u leto 2016. "Nero-azuri" nude produžetak, Handanović okleva.

Prema nekim informacijama traži 3 miliona po sezoni, Inter nudi nekoliko stotina hiljada manje. Nije novac glavni razlog, Handanović hoće neku titulu i igranje u Ligi šampiona, za Inter je to misaona imenica u prethodnim i ovoj sezoni.

Slovenac je na raskrsnici, ako ne potpiše ugovor biće prodat, najverovatnije u Premijer ligu, a onda bi bivši golman Intera Đanluka Paljuka mogao da odahne.

Handanovic

Naime, Handanović je majstor penala, pitajte i njegovog sadašnjeg klupskog druga Nemanju Vidića, ali i mnoge druge. Ove godine razlog za ponos ima Domeniko Berardi, mladi napadač Sasuola. On je jedini čovek koji je "Sarmu" matirao sa penala, ostalih šest fudbalera, Maksi Lopez, Kasano, Larondo, Kosu, Toni, ali i Ukrajinac Konopljanka nisu uspeli da nadmudre Slovenca. Od sedam penala je Handanović odbranio šest, neverovatan podatak, stigao je do 21 odbranjenog penala u Seriji A.

Paljuka je odbranio 24, ako ostane u Interu, ili do kraja ugovora što će Inter teško dozvoliti, ili produži obavezu prema sadašnjem klubu, Handanović bi mogao da sruši rekord.

On se bliži jednom drugom rekordu, da postane apsolutni vladar kada je u pitanju procenat odbranjenih penala. Naime, Paljuka je odbranio najviše, ali iz najviše pokušaja, dok je procentualno najbolji nekadašnji golman Napolija, Pino Taljatela sa čak 44% odbranjenih penala! "Betmen" kako su ga zvali je morao da se suoči sa samo 28 penala u karijeri u Seriji A.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke