Stigla potvrda, Ajaks za jednu stvar ne mora da brine!

Autor: Nikola Miloradović
sreda 15.05.2019.
10:56
Izvor: Sportske.net

Niku Kovaču se ovo sviđa.

EPA-EFE/MARIO CRUZ
EPA-EFE/MARIO CRUZ

Povezane vesti

Ajaks je ove sezone napravio zaista fenomenalan rezultat, osvojili su Kup Holandije, nadomak su osvajanja i prvenstva, a u polufinalu Lige šampiona su ih sekunde delile od plasmana u veliko finale.

Onda je Lukas Moura zaokružio svoje veče iz snova, u poslednjem minutu nadoknade na "Johan Krojf Areni" i poslao Totenhem u borbu za najsjajniji trofej u evropskom klupskom fudbalu.

Bilo kako bilo, "Kopljanici" nemaju za čim da žale, na putu do polufinala Lige šampiona izbacili su Real Madrid i Juventus, nedostajalo im je malo sreće da se nađu u velikom finalu prvi put od 1996. godine.

Sezona je i bez finala jedna od najuspešnijih u poslednjih 20 godina za klub iz Amsterdama, ali bi ovog leta mnogo toga moglo da se promeni u klubu, pa je pitanje da li će i naredne nastaviti da nižu uspehe kao ove takmičarske godine.

De Jong se već oprostio od navijača, seli se u Barsu, za njim će kako stoje stvari i De Liht, sjajni David Neres je na radaru PSŽ i Juventusa, Taljafiko bi za 20ak miliona mogao da promeni sredinu, veliki broj klubova ga prati, dok će klub verovatno napustiti i Van de Bek, kojeg prate neki od najjačih timova Premijer lige, ali i madridski Real.

Dakle, ostaće bez ključnih igrača, ali za jednu stvar ne moraju da brinu.

Naime, kako prenosi novinar nemačkog "Bilda" Kristijan Falk, trener Erik ten Hag će ostati na klupi Ajaksa i naredne sezone.

Bilo je priče da bi nakon fantastične sezone mogao da se vrati u Bajern, u kojem je radio kao trener drugog tima, ali je Falk, koji je dobro upoznat sa dešavanjima oko kluba sa "Alijanc Arene" to demantovao.

Dakle, Falk tvrdi da Ten Hag ne samo da neće u Bajern, već da će i sasvim sigurno ostati u Amsterdamu i naredng sezone.

Sasvim sigurno sjajna stvar za Ajaks, ali i za Nika Kovača, koji je na pragu uspeha u Nemačkoj, ali mu se i pored toga "drma klupa". Ipak, sada ima jednog kandidata manje za svoje mestu u Minhenu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke