Sterlingu prekipelo, žestoko isprozivao medije i za to ima dobar razlog!

Autor: Beta Beta
nedelja 09.12.2018.
18:20
Izvor: Beta

Izgleda da su mediji na Ostrvu preterali.

Beta/AP Photo/Rui Vieira
Beta/AP Photo/Rui Vieira

Povezane vesti

Fudbaler Mančester sitija Rahim Sterling optužio je danas medije da raspiruju rasizam u fudbalu zbog načina na koji prikazuju mlade tamnopute igrače.

Sterling se nakon meča protiv Čelsija na Stamford Bridžu požalio na rasnu diskriminaciju, a danas je na svom Instagram profilu napisao da jedino može da se nasmeje svemu tome "jer ne očekuje bolje".

On je potom otišao korak dalje i opisao način na koji mediji izveštavaju o dvojici igrača, Tosinu Adarabioju i Filu Fodenu.

Uz tekst je postavio i sporne naslove iz medija.

Naslov koji se odnosi na Adarabioja, koji je crnac, fokusiran je na to kako je potrošio 2,25 miliona funti za kuću uprkos tome da nikada nije počeo utakmicu u Premijer ligi. S druge strane, naslov o Fodenu govori kako je kupio kuću od dva miliona funti "za svoju mamu".


"Uzmite dvojicu mladih igrača koji počinju svoje karijere i koji su uradili pravu stvar - kupili su kuće svojim majkama koje su im pomogle da budu tu gde jesu. Ali, pogledajte kako su novine to prenele, kako je ispraćena vest o crnom, a zatim belom igraču", napisao je Sterling.

"To je neprihvatljivo. Oni nisu učinili ništa pogrešno. Ovo posepšuje rasizam i agresivno ponašanje", dodao je Sterling.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
sasa lesa
Monday, 10.12.2018
12:59

Sterling je rasista.

avatar
FanEngleskogFudbala2
Monday, 10.12.2018
03:12

Ko jos Daily Mail i Sun shvata ozbiljno.Oni su kao kod nas Kurir

avatar
BenkovackiManitas31*
Monday, 10.12.2018
02:40

Rahim nije mnogo pismen, trebao bi da prekontrolise sta je napisao pre nego objavi nesto sto ce citati milioni ljudi.

avatar
NikkiCFC
Sunday, 09.12.2018
22:43

Sterlinga je jako tesko voleti, dosta je iritantan igrac.

avatar
Don Carlo
Sunday, 09.12.2018
20:58

Englezi su stari rasisti ( sad mi nece objaviti koment zbog ove rijeci, a posvetise članak tome)

avatar
Jasminn
Sunday, 09.12.2018
20:09

Ima istine u ovom sto Sterling pise, ali imam osjecaj da kad bih otisao zivjeti negdje u Ameriku ili ne znam neku drugu sredinu gdje ima ljudih tamne puti svaki put kad bih mu se obratio morao bih prvo doooobrooo razmisliti sta reci da ga nebih uvrijedio ili jos gore da neko treci ne pomisli da mrzim ljude tamne puti. Evo i sad dok pisem ovo pitam se koliko ce ljudi reci da ih mrzim a stvarno skroz suprotno tome i niram rijeci kako ovo napisati. Dajem par primjera kad odem sam u grad kolega sa posla sutra mi dodje i kaze "gdje si papak ne znas se javiti sinoc", cura me zove "medo" jer za razliku od njenih 60 kila na visinu od 1,75 ja imam 100 kila a visom sam 1,85, imam rodjaka zovem ga "cipana" ne znam ni ja zasto al eto, nekad kroz pricu kad neko nesto u drustvu glupo kaze pa mu se svi smiju itd itd. Ja nista od nabrojanog ne bih smio reci covjeku crne puti da ne ispadnem rasista. Neki dan kazem ovom drugu sa posla "jesi se ti udeblo, eto te ko trudan da si". Sreca pa nije tamne puti (evo bojim se napisati crn) sreca pa nije tamne puti inace me moze tuziti sefu i iste sekunde bih dobio otkaz.