Sterling - Zatvor ili fudbal...

 • Autor: Boris Jovanović

 • 15. april 2014.

 • 10:09

 • Izvor: Sportske.net

 • facebook
 • twitter
 • linkedin
 • email

Za novog junaka "Kopa" se oduvek znalo da će biti sjajan igrač, ukoliko ne završi iza rešetaka. Kako je momak sa Jamajke završio na pravom putu?

Sterling - Zatvor ili fudbal...
Engleska priča o Rahimu Sterlingu, greje ih nada posle njegovih sjajnih partija ove sezone, šlag je bio način na koji je rasturio Siti u derbiju.

"Rahime, vidimo se u Brazilu", dobacio mu je Džo Hart kad su izlazili sa terena.

"Čekaj prvo da me Roj povede", odvratio je Sterling koji je mnogo sazreo ove sezone.

Čovek koji ga je doveo u red, na terenu i van njega je Brendon Rodžers.

"On je zaista očinska figura, mnogo mi je pomogao, uvek možete da mu se obratite za savet", objašnjava momak sa Jamajke, koga je Liverpul pre par godina platio pola miliona funti, iako se radilo o klincu iz omladinske škole Kvins Park Rendžersa.

"Morali smo da učinimo nešto ludo, želeli su ga Arsenal i Junajted", kažu u Liverpulu.

Sterling je imao mnogo problema zbog nostalgije, često ga je jedan od trenera vozio kući u London da vidi majku Nadin koja je jedino imala uticaja na nega. Nadin je stigla sa Jamajke, iz Kingstona na ostrvo kada je Rahim imao 5 godina.

Momak je bio nevolja, upao je u loše društvo imigranata sa Jamajke, čak bio i pred popravnim domom, a izbačen je iz škole.

"Ili ćeš jednog dana igrati za Englesku, ili ćeš biti iza rešetaka", svojevremeno mu je rekao jedan profesor.

Na Rahimovu sreću, ispostavilo se ovo drugo. Uvek je bio brz kao vetar, ali nizak i fizički slab. Često su ismevali njegovih 170 cm.

"Sećam se da su mi dobacivali svašta na jednom turniru u Nemačkoj, i rugali mi se, samo posle meča im više nije bilo smešno. U početku sam se plašio većih i jačih, posle pobediš strah. Kada ste fizički inferiorni, stalno smišljate trikove kojim ćete pobediti jače od sebe",
kaže Rahim.

Nije sve išlo ni sa Rodžersom glatko, jedno vreme je bio u senci, a trener mu je promenio ulogu, gurnuo ga više u sredinu i naterao na ozbiljan rad u teretani kako bi ojačao gornju muskulaturu. Sada je Rahim jači u duelu, uz brzinu koju ima, on je nevolja za svaku odbranu, pitajte Kompanija, on će vam reći.

Ni u Redsima nije mogao bez nevolja. Prijavljen je za napad na prolaznika, koji se kasnije nije pojavio na sudu, optuživan je da je pretukao devojku prošle godine. U 17. je postao otac, dobio je ćerkicu Melodi Rouz.

Malo i pod uticajem starijih igrača, pre svega Džerarda, momak se smirio, retko izlazi, uglavnom provodi vreme sa džojstikom, igrajući PES.

I dalje mu nedostaje okolina Vemblija gde je odrastao, ali i majka.

"Nadin puno priča, ne staje, ponekad je veoma dosadna, ali sam vremenom naučio da je uglavnom to što priča dobro za mene", rekao je nedavno Rahim.

On ima tetovažu, zahvalnost majci koja ga je nosila devet meseci, a ima i istetoviran stadion Vembli, okolina je njegova kuća.

"Uvek će biti, ja sam iz Londona", dodaje Sterling koji pregovara oko novog ugovora sa Liverpulom.

Podsetimo, on je treći najmlađi fudbaler koji je debitovao za prvi tim jednog od najvećih klubova na svetu, bilo je to protiv Vigana 2012. Ali, takođe je peti najmlađi fudbaler koji je debitovao za Englesku, protiv Šveđana 2012. Ima samo dva nastupa, ali ako bude igrao do kraja ove četiri utakmice na isti način, gotovo je sigurno da će ga Hodžson voditi.

Na kraju, odabrao je pravi put...
 • facebook
 • twitter
 • linkedin
 • email

Komentari