Stefan Savić impresioniran navijačima Atletika: ''Plaču, a pevaju!''

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 30.05.2016.
10:34
Izvor: Sportske.net, vijesti.me

Odigrao je najbolju utakmicu u karijeri, ali posle svega oseća ogromnu tugu, pre svega zbog načina na koji je njegov Atletiko poražen u finalu Lige šampiona protiv Real Madrida.

Beta/AP Photo/Manu Fernandez
Beta/AP Photo/Manu Fernandez

Povezane vesti

Posle istorijske prilike koju je Atletiko propustio u finalu Lige šampiona i poraza u penal seriji od Reala (5:3), defanzivac ''Jorgandžija'' Stefan Savić priznaje da mu je veoma teško da opiše kako se sada oseća.

U intervjuu za podgoričke ''Vijesti'', crnogorski reprezentativac ističe da je glavni utisak velika tuga u njegovom timu, a ne igra bilo koga od pulena Dijega Simeonea.

''Izgubili smo na najtužniji mogući način. Bili smo tako blizu, nikad Atletiko nije bio bliži. Ne znam... lakše bi bilo da su nas nadigrali, pobijedili u 90 minuta, nego ovako...'', istakao je Savić.

Na tribinama se moglo videti mnogo navijača ovog kluba koji su u suzama izašli sa San Sira. Savić im svima odaje veliko priznanje i zahvalnost na ogromnoj podršci, uz poruku da su to ''najbolji navijači na svetu''.

''Oni su fantastični, jedinstveni. Davali su nam snagu tokom utakmice, a podršku posle meča. Plaču, a pevaju, tuguju, a skandiraju. Oni su najbolji na svetu. Uz igrače su i u dobru i u zlu. Njihova ljubav prema Atletiku je nemerljiva.

Nema reči da im zahvalimo i zbog njih je tuga zbog poraza još veća. Mogu samo da zamislim kako im je nakon drugog poraza u finalima. Žao mi je što ih nismo usrećili'',
objašnjava Savić.

Odmah posle finala, u medijima je počelo da se spekuliše i o eventualnom odlasku Dijega Simeonea ovog leta. Savić se nada da se to neće obistiniti.

''Nema potrebe da se govori šta on znači - klubu, navijačima, igračima... On je sinonim za Atletiko, veliki trener, veliki čovek'',
naglašava Savić.

A kada je Savićeva dosadašnja karijera u pitanju, nekadašnji štoper Partizana može samo da bude ponosan na ono što je do sada postigao, sa 25 godina života.

''Nije bilo lako doći do finala Lige šampiona. Poći od Brskova, Borče, preko Partizana, Mančester sitija, Fiorentine...

Dug je to put, veoma naporan, pun prepreka, ali napornim radom, velikom posvećenošću i verom u sebe stigao sam do Atletika. I ponosan sam što sam tu gdje sam, u klubu u kome se cene upravo te vrline - rad, posvećenost, profesionalizam, samopouzdanje...'',
zaključio je Savić.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

9 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
messi propo
Monday, 30.05.2016
17:59

zaista je odigrao fenomenalno , BRAVO majstore :)

avatar
Jack sparrow
Monday, 30.05.2016
12:43

Nek niste osvojili bas mi je po volji antifudbaleri niste zasluzili ni Bayerna da prodzete

avatar
Brazilero11
Monday, 30.05.2016
12:06

Pocnes iz Mojkovca i igras finale LS koje zamalo da osvojis, SVAKA CAST !

avatar
S-I-M-K-E_
Monday, 30.05.2016
11:46

Majstore,odigrao si fenomenalnu utakmicu,Ronaldo se nije vidio pored tebe i Godina,svaka cast.Sigurno su neki navijaci dobili traume posle ova 2 nesrecno izgubljena finala u 3 godine...Da sam ja bio veliki navijac Atletika,ne znam kako bi to izdrzao,bez obizra sto znam da je to samo sport i zivot.

avatar
Monday, 30.05.2016
11:13

Stefan stavio Ronalda u dzep .... :) Igracina ..Steta sto ne igra za nasu reprezentaciju !!

avatar
MSSZRMK
Monday, 30.05.2016
23:34

Hajde malo se informisi pre nego sto napises nesto.Savic je odigrao dobru utakmicu,ali Ronaldo je povredjen.

avatar
Tuesday, 31.05.2016
15:55

Cudno da neko ko je povredjen moze da odigra 120 min ....? Ja to nisam cuo ni video nikada....Cak i posle penala koji je izveo....trcao onako energicno i proslavljao ......Informisi me ti ... Aj malo da se nasmejem imao sam tezak dan :D

avatar
ACM<3
Monday, 30.05.2016
10:59

Mene interesuje zasto se uvijek pretpostavlja da ce Simeone da predje u drugi klub....Kao neka stepenica vise,ali da li bi zaista bila s obzirom da je sa atletikom igrao 2 finala lige sampiona,a to je vrh svih stepenica...Voli klub,ima igrace,klub voli njega...Zasto bi za ime svijeta ikada htio da ode odatle ?

avatar
Ninno William1
Monday, 30.05.2016
16:19

Psihicki je pao... 3 godine, dva finala sa Realom, ni jedna pobjeda :/