"Stara dama" raspisala konkurs, pet imena u igri!

Autor: Nikola Miloradović
petak 17.05.2019.
14:51
Izvor: Sportske.net

Jedno se izdvaja.

EPA-EFE/RICCARDO ANTIMIANI
EPA-EFE/RICCARDO ANTIMIANI

Povezane vesti

Preneli smo, Masimilijano Alegri od naredne sezone neće voditi ekipu Juventusa.

To je i zvanično potvrđeno od strane kluba, sutra će se italijanski stručnjak i predsednik Anjeli obratiti medijima.

Alegri je osvojio pet vezanih titula u Seriji A i četiri Kupa Italije, domogao se i dva finala Lige šampiona, 2015. i 2017. godine.

Postavlja se pitanje ko će ga naslediti, a italijanski mediji prenose da je pet imena u igri.

Poznato je da direktori kluba Pavel Nedved i Fabio Paratići guraju povratak Kontea, ali je bivši selektor Italije nadomak klupe Intera.

Velika želja uprave je i Pep Gvardiola, ali Španac će definitivno ostati na "Etihadu" još makar godinu dana, sa druge strane "Bjankoneri" bi morali da se dogovore i sa Sitijem, što se nakon dve vezane titule u PL čini kao nemoguća misija.

Visoko na listi želja je i Maurisio Poketino, tu stvari deluju realnije, ali je i dalje sve u rukama Totenhema. Argentinski stručnjak je izjavio da želi najpre da razgovara sa čelnicima Sparsa, kako bi mu izneli ambicije kluba za naredni period, pa će nakon toga odlučiti da li želi da nastavi sa projektom u Severnom Londonu.

Italijanski mediji prenose i da je Poketino vezan za Torino, kako je njegova porodica upravo iz područja grada sa severa Italije emigrirala u Južnu Ameriku.

Kao potencijalni naslednik Alegrija na klupi "Stare dame" pominje se i bivši trener kluba Didije Dešan, ali se smatra da FS Francuske neće tek tako pustiti svog selektora, koji je minule godine u Rusiji osvojio titulu prvaka sveta.

Kao najrealnija opcija u ovom trenutku nameće se trener Lacija Simone Inzagi.

Ostvario je talentovani italijanski stručnjak sjajne rezultate sa "Nebeskoplavima", kruna je stigla ove sezone u vidu trofeja u Kupu Italije.

Sam Inzagi je izrazio svoju frutraciju jer ga čelnici kluba nisu podržavali u teškim trenucima, pa je njegova sudbina na "Olimpiku" veoma neizvesna.

Što se tiče prelaska u redove Juventusa, dobio bi podršku nekadašnjeg saigrača Pavela Nedveda, ali i sportskog direktora Fabija Paratićija.

Da li će Simone Inzagi biti naredni trener Juventusa?

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Don Silvio
Saturday, 18.05.2019
10:52
avatar
MarioJ
Saturday, 18.05.2019
10:21

Na kraju prošle sezone trebalo je dovesti Zidana. Dešam juriša na Euro favorit je. Gvardiola i Klop nedostupni. Za povratak Kontea sam skeptik. Svim snagama krenuti u pregovore sa Poketinom. Dolazak Murinja ne dolazi u obzir. Sjetite se njegove reakcije i ruganja navijacima Juventusa u sred Torina. Sve mi se čini da je Marota za Anjelija, Nedveda i Paraticija tata igre.

avatar
Boykevp
Friday, 17.05.2019
16:02

Sta kao Murinjo nije opcija ?
Pa naravno da nije, taj vise nikog nece trenirati.. Poketino je dobar trener, i mozda bi bio idealan za juve samo je pitanje hoce li se razici sa totenhemom

avatar
RocknRolla
Friday, 17.05.2019
14:58

Marselo Bjelsa bi bio neocekivano dobro resenje.