Šta treba Haland da učini da bi bio starter? Dortmund doneo odluku oko Sanča?

Autor: Vladimir Stojanović
subota 08.02.2020.
11:13
Izvor: Sportske.net

Favr pod veliki pritiskom, hoće li gol-mašina konačno krenuti od starta. U klubu znaju šta će biti sa engleskim vunderkindom?

Tom Weller/dpa via AP
Tom Weller/dpa via AP

Povezane vesti

Erling Haland je impresivan, osam golova u četiri meča. Ali, Lusijen Favr smatra da je rano za prvu postavu, ne želi da mu Norvežanin izgori. Hoće li danas protiv Leverkuzena biti primoran da ga stavi od početka sa obzirom na povredu Marka Rojsa?

"Moramo da budemo oprezni, ja ga viđam svakoga dana na treningu, znam koliko je spreman, imao je problema sa starim provredama. Dajte malo razuma", nervozno je reagovao Favr na pitanja novinara o tome što golgeterska senzacija ne igra od početka.

Dortmund koji kasni tri boda za Minhenom i dva za Lajpcigom (igraju derbi za vikend) gostuje Leverkuzenu. Treba reći da neće biti nimalo lak, Peter Boš je na klupi "Farmaceuta", poznat kao bivši trener Dortmunda koji nije dobio puno vremena u Borusiji, sada u Leverkuzenu ima solidne rezultate.

Napadački stil odlikuje rivale, ali Leverkuzen je zahvaljujući pred svega sjajnom golmanu Hradeckom (od njega su bolje ocenjeni u ligi samo Levandovski i Verner) prima malo golova, samo Gladbah i Bajern imaju bolje odbrane.

Ali, na kakvom će samo ispitu biti!

Baner


U poslednja tri meča Leverkuzen je dao 15 golova, kako rekosmo polovinu od toga Haland koji je bio strelac u kupu sredinom nedelje.

Dortmund je favorit, ali se više o rezultatima priča o sudbini Džejdona Sanča. Svaki dan ga sele u drugi tim, svi engleski giganti, plus Real su zainteresovani za njega, ali odluka je doneta. Naime, predsednik Vacke i sportske strukture kluba, pre svih direktor Cork, veruju da Sanča ne bi trebalo prodavati pre EP čak i ako stignu ponude veće od 100 miliona, jer bi njegova vrednost mogla posle šampionata da ode u nebo...

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke