Šta se promenilo preko noći, ko je "prodao" Valverdea?

Autor: Vladimir Stojanović
utorak 28.05.2019.
18:51
Izvor: Sportske.net

Šta se desilo u prethodnih 48 časova, Bask još nije smenjen, preživeće verovatno veče, ali se čeka samo pristanak drugog trenera. Ko je doneo odluku o Valverdeu?

EPA-EFE/ALBERTO ESTEVEZ
EPA-EFE/ALBERTO ESTEVEZ

Povezane vesti

Ernesto Valverde još nije smenjen, ali kako javljaju mediji u Španiji, pitanje je dana. To se neće desiti večeras, poslednja prepreka je Bertomeu, za koga kažu da će morati da donese najtežu odluku. On će se odreći trenera koji je osvojio dve titule i koga je jedva ubedio da produži ugovor.

Posle Liverpula igrači su bili kategorički protiv konstatacije sportskog sektora da je kriv trener.

Mesi i Pike su želeli da Valverde ostane, ali poraz u finalu kupa je okrenuo stvari. Ne sam poraz, koliko to što je posle meča prilikom povratka, u avionu, Valverde delovao kao slomljen čovek.

To je uvuklo sumnju među igrače da je spreman da ih vodi sledeće godine i uzvrati, pa je ta poruka krenula iz svlačionice.

Zbog svega toga Barsa je blizu ovog poteza, Bertomeu je ostao poslednja prepreka, ali i on uviđa da Baskijcu spasa nema. Valverde je sjajan čovek, ali jedva su ga ubedili da ostane na klupi. Priča se da se oko pojačanja razilazi sa Pepom Segurom i Abidalom i da oni insistiraju da ode, a sada imaju i prećutan mig igrača.

Ronald Kuman nije demantovao da razmišlja o klupi Barselone, ali Roberto Martinez ostaje prva meta kluba. On neka klauzulu, niti neku prepreku da podnese ostavku u reprezentaciji Belgije i da sedne na jednu od najcenjenijih klupa na svetu. Njegov stil igre je ono što traži Barselona, jednostavno Španac je u svuda forsirao napadački fudbal.

To je recimo najveća prepreka Alegriju, u današnjim anketama velika većina navijača se izjasnila protiv dovođenja doskorašnjeg trenera Juventusa, iako je on mnogo veće ime od "Boba" Martineza. Jednostavno, ni u klubu ne žele da menjaju stil, niti smatraju da bi Italijan, iako trofejni i iskusni trener mentalitetom odgovarao ekipi.

Čekamo vesti, teško je verovati da će Valverde preživeti, jedinu šansu mu daju, ako par kandidata odbije klupu, što je teško zamisliti.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke