Šta se desilo sa Mančesterom posle odlaska Murinja? Engleski novinari odgovor potražili od Nemanje Matića!

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 24.12.2018.
11:36
Izvor: Sportske.net

Tim sa Old Traforda ekspresno pokazao reakciju posle promene na klupi.

EPA-EFE/NIGEL RODDIS
EPA-EFE/NIGEL RODDIS

Povezane vesti

Ekipa Mančester junajteda je gotovo čitave jeseni bila na meti kritika zbog neubedljivih izdanja, čak i onda kada su pobeđivali, to nije bilo ono što je većina navijača očekivala od kluba takvog renomea.

Ceh je platio Žoze Murinjo, koji je smenjen posle poraza u derbiju od Liverpula (3:1), a njegovu ulogu preuzeo je nekadašnji fudbaler Junajteda, Norvežanin Ole Gunar Solskjer.

Bilo je sumnji da li je on pravi izbor, da li će moći da pokrene ekipu, ali proteklog vikenda usledilo je veoma prijatno iznenađenje za navijače tima sa Old Traforda. Mančester je gostovao Kardifu i na Solskjerovom debiju slavio sa ubedljivih 5:1, uz dopadljivu igru, pa se sada mnogi pitaju kako je moguće da se za tako kratko vreme igra ekipe drastično promeni i da li je zaista najveći problem bio u Murinju.

Na tu temu je za ''Skaj Sports'' govorio naš Nemanja Matić, kome su mnogi prognozirali selidbu na klupu posle Murinjovog odlaska, ali očigledno da za sada i Solskjer ima poverenje u njega.

''I posle utakmice sa Liverpulom sam govorio da treba da preuzmemo odgovornost i da damo sve od sebe kako bismo igrali bolje i počeli da ostvarujemo pobede. Ne znam šta se to promenilo protiv Kardifa. To je pitanje na koje nemamo odgovor, ali smo sigurni da je ovo pravi način da nastavimo da se borimo'', istakao je Matić.

Naravno, nije želeo da Murinja označi kao najvećeg krivca.

''To je fudbal, dešavaju se oscilacije. Mi znamo da krivica nije samo na menadžeru kada ne ide dobro'', poručio je Matić.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

9 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
mrancic
Monday, 24.12.2018
17:25

Pored filozofije igre,Junajted u januaru treba da kupi ofanzivnog veznog i krilo.Nemanja se promenio a i Pogba.Ne muče loptu na sredini terena.Ne treba se unapred radovati.Ništa ako ne pobede Hadersfild i Bormut.Ekipa je relativno mlada.Preko 30 god samo Matić i Jang protiv Kardifa.Očekujem veću minutažu za Pereiru i Dalota.Od štopera idealno bi bilo da se uigraju Lindelof i Bajli.U januaru hladno prodati Darmijana,Valensiju i jednog štopera.Iza Solskjera stoji Ferguson pa treba očekivati i novo forsiranje nekog od mlađih.I ne zanositi se suviše nego stvarati tim za iduću sezonu.

avatar
The_Matrix
Monday, 24.12.2018
15:08

Desilo se da je istina ugledala svetlo dana. Igraci su bojkotovali Murinja i to je cela prica. Kardif nije merodavan, a nepravda kojom su se sluzili ce im se obiti o glavu. Naletece opet na jakog protivnika i spustice ih na zemlju vrlo brzo

avatar
RedDevil612989
Monday, 24.12.2018
14:32

Desilo se da je otisao onaj koji je gusio potencijal ekipe. Koji u ekipi ima neverovatno brze igrace ali mu se svaka akcija zasniva na bunarenju. Svaka utakmica na branjenju a svaki trening na vezbanju defanzive.

avatar
NikkiCFC
Monday, 24.12.2018
15:54

Cak bi i Murinjo ubedljivo dobio Kardif najslabiji tim lige, sacekajte jos par utakmica da vidimo na cemu ste.

avatar
RedDevil612989
Monday, 24.12.2018
19:08

Garantujem da ne bi. On cim oseti prednost, izbacuje ofanzivne igrace i gura sve u odbranu. Kod njega je retkost da Junajted postigne vise od 3 gola.

avatar
JazavacPredSudom
Monday, 24.12.2018
13:44

Pa jasno je. Čovek im nije na 0:1 rekao da se povuku nego da napadaju, zato su i dali 5 komada a dobili 1 i to naivno. Kada napadaju, ni ti defanzivic koji su prethodnih nedelja imali toliko posla, ne izgledaju toliko loše. Sve je u postavci trenerovoj. Napadaj i ne daj im da dišu! Svakako da Kardif nije merodavan ali sa druge strane, nije i da nije, ipak je to PL, svako svakog dobija. U jedno sam siguran, Murinjo više nije imao kako da pokrene te igrače, pali su svi. Gol Marsijala je nešto što se ne sećam da sam video kod Murinja, takva akcija tima. Videće se u narednom periodu šta će biti. Kako god, bilo je lepo gledati fudbal, za promenu. Nije bilo kalkulisanja kao do sada. Bravo sa Ole-a!

avatar
Adi237
Monday, 24.12.2018
13:06

Nista se nije desilo isti su to igraci samo se filozofija igre promjenila igraci imaju vecu slobodu u igri..ne igra se bunker i ne bunari se citavu utakmicu kosto je kod Mourinja bilo.. uvjek je bilo najbolja odbrana je napad i ne povlacit se sta smo bodova izgubili damo gol i onda branimo taj gol i desi se da primimo gol na kraju utakmice i onda odigramo nereseno...kod napadacke filozofije napadas da das sto vise golova ne stajes sa napadima to je junajted uradio u kardifu nije stao dok nije napunio mrezu protivniku.

avatar
esadesad samoesad
Monday, 24.12.2018
12:56

Nemogu da gledam fudbalsku nepravdu, smucilo mi se od ovog kup sistema, kad moze jedan Murinjo sa katastrofalnom igrom da se kiti trofejima, ne mogu da gledam SP, gdje se vecina utakmica zavrsava penalima. Sta mislite da jedan teniski mec traje jedan set, ili jedna kosarkaska utakmica da se igra na jednu dobijenu. Zasto u NBA se igra plej of na vise utakmica. Murinjo je za mene najveca prevara od trenera, zato sto profitira od pogresnog sistema, uz mnogo srece.

avatar
Antihepi
Monday, 24.12.2018
12:52

Јунајтед не би победио Кардиф да је Мурињо остао на клупи.