Šta se dešava sa Petrom Škuletićem?

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 25.05.2015.
19:40
Izvor: Sportske.net

Napadač koji je obeležio fudbalsku jesen u Srbiji, koji je odlično startovao zimus u Lokomotivi iz Moskve, koji se izborio za status reprezentativca Srbije, u poslednje vreme je nekako tiho nestao sa velike scene.

fclm.ru
fclm.ru

Povezane vesti

O Petru Škuletiću se tokom jeseni i zime dosta govorilo u domaćim medijima. A bilo je i dosta konkretnih razloga za to.

Najkonkretniji su bili njegovi golovi, čak 14 u prvom delu sezone u Superligi, a računajući i ostala takmičenja, bilo ih je preko 20.

Naravno, tokom zimske pauze je za njega bilo dosta interesovanja iz inostranstva. Prvi je ponudu poslao francuski Lil, bio je Škuletić na pragu odlaska u Francusku, ali se dogodila promena rukovodstva u Partizanu, pa je transfer stopiran.

Ipak, nije se dugo čekalo na novu, još bolju ponudu, koju ni novo rukovodstvo Partizana nije moglo da odbije. Moskovska Lokomotiva je ponudila četiri miliona evra i Škuletić je u samom finišu prelaznog roka završio u redovima ruskog premijerligaša.

Ne treba ni da podsećamo na oštre kritike koje je uprava Partizana trpela u tom periodu, jer je odlučila da proda ubedljivo najboljeg strelca bez, na prvi pogled, adekvatne zamene...

Škuletić je ekspresno otputovao u Moskvu, u Lokomotivi se brzo uklopio i ustalio u timu koju je tada sa klupe predvodio Miodrag ''Grof'' Božović.

I već u prvom zvaničnom meču za Lokomotivu, izrastao je u junaka. Bilo je to četvrtfinale Kupa Rusije protiv Rubina iz Kazanja, kada su Moskovljani tek posle penal serije uspeli da se plasiraju u polufinale, a Škuletić je postigao odlučujući gol sa bele tačke.

Škuletić je bio najzaslužniji i za plasman u finale, jer je protiv Orenburga postigao izjednačujući gol u 87. minutu i tako omogućio svom timu produžetke, a zatim i penal-seriju, kada je Nemanja Pejčinović postigao odlučujući gol sa bele tačke i Lokomotiva se našla u finalu.

Ali, u prvenstvenim mečevima, Škuletić nije bio tako ubedljiv. Uspeo je dva puta da se upiše u strelce, ali kako je vreme prolazilo, Lokomotiva je beležila sve slabije rezultate, što je kulminiralo i odlaskom trenera Božovića.

Sada ekipu predvodi Čerevčenko i od njegovog dolaska na mesto šefa struke, Škuletić se preselio na klupu i gotovo da više i ne dobija priliku da zaigra.

Tako je bilo i pre četiri dana u finalu Kupa, kada je Lokomotiva savladala Kubanj i osvojila trofej, a ista slika i danas protiv istog rivala u prvenstvenom meču, koji je završen bez pobednika, rezultatom 1-1.

Očigledno, Škuletićeva forma je u značajnom padu, što svakako može da brine i selektora Radovana Ćurčića, koji je verovao da bi Škuletić mogao da bude prava alternativa Aleksandru Mitroviću u našem nacionalnom timu...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Monday, 25.05.2015
21:50

I najbolji popuste...

avatar
Nikola Spasic
Monday, 25.05.2015
21:17

znao sam da ce izgubiti kontinuitet dobrih partija ,pao je u formu skroz. ipak je ruska liga mnogo mnogo jaca i zahtevnija od nase a tim lokomotive nije strah i trepet u rusiji i ekipa koja moze i zna da za 90 minuta stvori veliki broj sansi.

avatar
lewa9
Monday, 25.05.2015
21:14

Пфф Стефан Шћеповић много лепо игра у Селтику, можда да му се да шанса ко зна :)

avatar
kanadjanin
Monday, 25.05.2015
20:34

nema Danka Lazovica

avatar
Armin Barakovic
Monday, 25.05.2015
20:07

Proklet je ... igra za tudje nebo

avatar
Џингис Кан
Monday, 25.05.2015
19:48

Skuntelaare vrati se kuci !