Šta Pikeova izjava govori o Barsi?

Autor: Nikola Miloradović
ponedeljak 02.03.2020.
08:40
Izvor: Sportske.net

Štoper Barselone se oglasio nakon poraza u "El Klasiku".

EPA-EFE/JUANJO MARTIN
EPA-EFE/JUANJO MARTIN

Povezane vesti

Fudbaleri madridskog Reala su sinoć na svom stadionu upisali veliku pobedu, slavili su sa 2:0 protiv Barselone na "Bernabeu" i vratili se na čelo tabele.

Sada imaju bod više od ljutog rivala, jasno je da ćemo do kraja gledati veliku borbu za titulu prvaka Španije.

Kod prvog primljenog pogotka, sredinom drugog dela igre, utisak je da su igrači Barselone potcenili Vinisijusa Žuniora, ostavili su hitronogom Brazilcu previše prostora, Kros je to uočio i poslao mu savršen pas, na kraju je Pike pokušao da ga izblokira, ali je samo pomogao mladom napadaču da prevari Ter Štegena, lopta je nakon udarca fudbalera Reala pogodila iskusnog štopera i završila iza leđa nemačkog golmana.

Nakon utakmice je za španske medije govorio i Đerar Pike, koji tvrdi da protiv goreg Reala nije igrao u životu.

"Kontrolisali smo utakmicu u prvom poluvremenu. To je bio jedan od najgorih nastupa Reala sa kojima sam se susreta na Bernabeu.

U drugom su nas pritisli i postigli prvi pogodak iz razočaravajuće situacije
", izjavio je Pike.

On je ocenio da su Barsu poraza koštale neiskorišćene prilike u prvom delu igre.

"Da smo samo iskoristili bolje prvo poluvreme.

Ne kažem to kao kritiku, svaki tim je imao probleme. Mi smo takođe jedva bili dobri.

Uspeli smo da nametnemo svoj autoritet, da smo iskoristili svoje šanse u prvom poluvremenu, oni bi imali jako težak zadatak.

Iz ovoga izlaze jači, ostavilo je ovo danak, ali nismo odustali. Mislim da smo dovoljno dobri da osvojimo Primeru
", izjavio je iskusni defanzivac Barselone.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

9 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Mirjevac
Monday, 02.03.2020
19:48

Pike se vec odavno nemoze gledati kako igra, covek je ogroman hendikep za barcu i za celu ekipu, i ne samo on vec puno njih igraca su katastrofa! U odbrani bih samo ostavio Umtitija, sve druge prodati, Alba tu i tamo jos malo moze da ostane, dok se drugi igrac umesto njega ne ukolopi, Semedo vec i on odavno razorcava, sredina bi po meni mogli da ostanu Artur, De Jong i ovaj mladi iz B ekipe, Biskets da ostane dok mu se nadje zamena i on vise ne odusevljava, Golmani su odlicni, napad, naravno Mesi, da se vrati Nejmar i da se kupi ovaj iz Intera, i naravno da se kupe ili da se iz podmladka pripremaju rezervni igraci! Ne kao sad Barca nema dfovoljno igrace nema rezervne igrace na mnogim mestima! Sve ostalo je postala nula od igraca, zato sve rasprodati!

avatar
P. S.
Monday, 02.03.2020
14:47

Piqueova izjava najpre govori kako ga nije sramota da daje bilo kakve izjave nakon što je na terenu uradio ono što ne bi smelo da se desi bilo kom profesionalnom fudbaleru.

Potom njegova izjava govori mnogo toga o Barsi. Ako je nastup Reala u prvom poluvremenu bio jedan od najgorih sa kojim se susretao, kako to Barsa nije uspela da iskoristi, a u boljim nastupima Reala su im davali po nekoliko golova? Složiću se da je prvo poluvreme bio jedan od najgorih nastupa Reala koje sam ja gledao, ne samo zbog loše igre već i zbog načina igre koji je u potpunosti odgovarao Barsi, čime je sramota Barse veća zbog izgubljene utakmice.

Sam poraz je potpuno nebitan za Barsu u odnosu na to da već nekoliko godina 'ne znaju šta im se desilo' u svim utakmicama koje su izgubili. A desilo im se to da je Real igrao u prvom poluvremenu tačno onako kako je trebalo da prime bar 2 ili 3 gola, zahvaljujući čemu je Barsa i napravila 3-4 dobre šanse koje nisu uspeli da pretvore u golove. Međutim zahvaljujući kukavičluku i želji za bodom nisu napravili još 3 ili 5 šansi koje bi im donele bar gol ili dva. U drugom poluvremenu im se desilo da je Real igrao onako kako se očekivalo da će igrati od početka, a čim neko igra presing sa intenzivnijim ulascima u duele uvek im se dešava isto u poslednjih par godina. I to je cela 'mudrost', a Setijenovov komentar da 'ne zna šta im se desilo' je krajnje licemeran.

Što se osvajanja lige tiče jasno je da niste dovoljno dobri da je osvojite, a osvojićete je isključivo ako Real u nastavku bude dovoljno loš.

avatar
RMDmadritista
Monday, 02.03.2020
12:29

Objektivno gledajuci i Real i Barsa veoma lose izgledaju, ali Real je zasluzio ovu pobedu. U drugom poluvremenu su vrsili jak pritisak i nametnuli su intezitet igre koji Barsa nije mogla da isprati i koji ih je terao na ceste greske.

avatar
P. S.
Monday, 02.03.2020
20:13

Objektivno gledajući ni jedni ni drugi nemaju kvalitet ni igrača ni trenera primeren takvim klubovima. Pripreme utakmica ne postoje, Igraju šablonski, u taktičkom smislu su nule, a maksimalni dometi trenera su određivanje startnih postava i izmene tokom utakmice - sve ostalo je na igračima.

Igrači Barse su se još na početku sezone dogovorili oko intenziteta i od toga ne odstupaju ni za pedalj. Drugim rečima šablon taj intenzitet taj i ako je to dovoljno za pobedu - lepo, ako ne - opet lepo - intenzitet, a kamoli način igre, neće promeniti ni za dlaku.

Sa druge strane igrači Reala su se dogovorili da će menjati intenzitet tokom utakmica ukoliko im rezultat ne odgovara i ukoliko su raspoloženi za to, ali način igre svakako ne.

Sa takvim karakteristikama su ušli i u prošli i u ovaj El Klasiko. Barsa je igrala kako inače igra ove sezone, bez da išta može makar i malo da ih poremeti. U prvom poluvremenu Real im je dao dosta mogućnosti da stvore gomilu šansi i da postignu makar 2-3 gola - nije ih zanimalo bilo šta što bi izašlo iz njihove zone komfora (standardnog načina igre standardnog intenziteta) čime su stvorili 3-4 dobre šanse i postigli 0 golova. U drugom poluvremenu Real je podigao intenzitet, a Barsa odgovorila onako kako u poslednjih par sezona uvek odgovara na presing protivnika i pojačan intenzitet, čime su zasluženo i izgubili utakmicu.

avatar
P. S.
Wednesday, 04.03.2020
21:28

Nisam ni rekao da je Real sa Zidanom na sreću osvajao trofeje, jer su tu sudije svakako imale veću ulogu od sreće, ali to je neka druga tema. Međutim ono što jesam rekao je da me trofeji klubova ni najmanje ne zanimaju kada komentarišem igrače i trenere, pa tako ne smatram da je Luis Enrique ni najmanje demantovao moje tvrdnje da je vrlo loš trener (a to sam pričao od kako je seo na klupu Barse, pa sve dok nije otišao) time što je Barsa osvojila tripletu.

Ja naravno ne mogu znati ni šta igrači pričaju, a kamoli šta su se dogovorili, ali kada kažem 'dogovorili su se' to je metaforički, na osnovu onoga što prikazuju na terenu (samo to i mogu da komentarišem). Drugim rečima igraju 'kao da su se dogovorili' to i to.

Trenutno su vrlo loši i jedni i drugi za standarde tih klubova, s' tim da je Real u nešto povoljnijoj situaciji od Barse u smislu da će im trebati manje da se oporave i vrate tamo gde bi morali biti. Bilo kako bilo oni funkcionišu po principu spojenih sudova, pa tako smatram da Barsa ne bi bila ovoliko loša da Real nije loš i obrnuto.

avatar
RMDmadritista
Wednesday, 04.03.2020
12:06

Slazem se sa tvojim komentarom, mada se ne bih slozio da Zidan nije primeren trener Real Madrida i ne bih podvodio pod srecu sve ono sto je uspeo da osvoji sa Realom dok sa druge strane Setijen svakako nije na nivou da trenira klub kao sto je Barselona.
Takodje sumnjam da znas sta su se dogovarali igraci na pocetku sezone jednog i drugog kluba, to su svakako stvari koje ostaju u svlacionici i u krugu igraca i osoblja, sve ostalo su spekulacije.
Svakako da su i Real i Barsa za njihove kriterijume trenutno veoma losi i da ce ligu osvojiti samo onaj koji bude manje losiji.

avatar
Misosesic
Monday, 02.03.2020
11:23

Jedino razočaranje Barse sinoć si ti.