Šta napraviše Francuzi od fudbala, Lion pred raspadom?!

Autor: Vladimir Stojanović
ponedeljak 11.05.2020.
10:23
Izvor: Sportske.net

Sumorne vesti stižu iz Francuske, L'Ekip tvrdi da će jedan od najboljih francuskih klubova biti poput supermarketa.

EPA-EFE/GUILLAUME HORCAJUELO
EPA-EFE/GUILLAUME HORCAJUELO

Povezane vesti

Bili su veoma glasni, pokušavali sve ne bi li sezona bila nastavljena makar u nekom obliku početkom jula, ako ne i pre, ali vlasti su bile neumoljive, francuski šampionat je okončan, iako Lion nije završio sezonu.

Čeka ih revanš osmine finala Lige šampiona, oborili su Juventus u prvom meču, dobili sa 1:0, a revanš će igrati u Italiji pred praznim stadionom i to 8. avgusta.

"Masakriraće nas", kratko je rekao predsednik Žan-Mišel Ola, Lion će biti van forme, bez utakmica, tim ne može da trenira, a tužna realnost je da su u trenutku prekida šampionata bili sedmi i ostaju bez Evrope.

Bez prihoda, bez navijača, ako ostane na snazi zabrana okupljanja, oni će pretrpeti ogromne gubitke, novac od TV prava u Francuskoj je mnogo manji nego u ostalim ligama "petice", pa će kako bi se održali na površini morati da prodaju igrače.

Naime, L'Ekip tvrdi da je menadžerima već poslat signal, trojica najboljih i najtraženijih će napustiti klub.

Ko je u pitanju?

Pre svih, Memfis Depaj, promašaj Junajteda koji je u Lionu pronašao onu formu iz Holandije. Za njega ima mnogo interesovanja, iz Španije i Italije, mada nije nemoguće da se ponovo okuša u PL. Depaj i bez pandemije nije video sebe u Lionu, hoće da ode u jaču ligu, pričalo se o Milanu, ali teško da "Rosoneri" imaju novca.

Musu Dembelea žele svi, sjajni napadač košta oko 60 miliona evra, verovatno će Lion biti prinuđen da ga proda jeftinije. Zimus su pregovarali sa Junajtedom, nekadašnji igrač Seltika i Fulama je dovođen u vezu sa Realom, ali i još nekoliko klubova. Na tržištu neće biti mnogo boljih napadača od njega. Ima 23 godine, dug staž u mladoj francuskoj reprezentaciji, od dolaska u Lion dao je 31 gol u prvenstvu za nepune dve godine. Hteo ga je i Čelsi, on je svakako igrač koji će napuniti kasu kluba.

Lion će morati da se odrekne i bisera, Husema Auara, koji ima 21 godine i već dve sezone je standardan. Može da igra na više pozicija u timu, za ovog vezistu će biti otvorena prava aukcija, Liverpul je probao da pregovara zimus, ali su odbijeni. Sada se situacija promenila, pa bi za momka koji je poreklom iz Alžira mogla da bude prihvaćena ponuda, i to znatno manja nego što su u Lionu imali u projekcijama.

Baner stoni tenis

Barsa bi takođe da se okoristi, oni hoće defanzivnog vezistu Bruna Gimaraeša koji je tek stigao u klub, tačnije potpisao je ugovor u januaru, cena je bila 20 miliona, a Paranaenseu pripada i petina budućeg transfera.

Ola je već rekao da će rasprodati tim, da nema novca da podnese gubitke koje će za tim sa budžetom Liona biti ogromni...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Offside
Monday, 11.05.2020
11:18

Ne znam zasto ali imam osecaj da bi Depaj idealno legao nama.Dobra tehnika,sut i sasvim solidan pas za jednog napadaca.Mislim da bi za relativno male pare dobili dobrog napadaca koji bi mogao odlicno da odmeni Benzemu.

avatar
MadridistaTill_iDie
Tuesday, 12.05.2020
10:41

Realu odlaskom Ronalda treba klasični killer, tipa Lewa, Kane, Mbappe, koji su sposobni davati golove iz svih mogućih situacija, a Depay to nije. Samo bi dobili još jednog igrača koji glumi devetku (Benzema).

avatar
Offside
Wednesday, 13.05.2020
20:24

Slazem se!Potpuno glupim potezom uprave koja je dozvolila da nam ode toliko golova i glavna prevaga na terenu mi smo izgubili previse.Nama je pre svega potreban Mbape a onda i Haland ali Depaja sam naveo kao nekoga koga mozemo dobiti za relativno male pare sto je u ovom trenutku jako vazno.Ipak,treba uzeti u obzir da on moze da pokriva i pozicije krila i spica tako da bi mogao da pokriva sve to pa makar i kao dzoker sa klupe.

avatar
DVA HRAMA
Monday, 11.05.2020
10:53

Kako te bre vise nije sramota? Depaj uopste nije toliko skup, covek ima jos samo godinu dana ugovora koji ne zeli da produzi, a jos pritom i izlazi iz veoma teske povrede sto ce takodje oboriti cenu kao sto ce je sigurno oboriti i novonastala. Nemamo para Hahaha

avatar
Al-Ahli najtrofejniji na svetu
Monday, 11.05.2020
10:31

Supertalentovani Rajan Cherki je takodje blizu odlaska...Real Madrid je zainteresovan