Šta je to Pajea "smaralo" u Vest Hemu?

Autor: Boban Filipović
petak 10.03.2017.
12:42
Izvor: Sportske.net

Jedan od razloga što se "mađioničar sa Reuniona" vratio u Marselj je što se osećao zarobljenim i sputanim u sistemu igre menadžera 'Čekićara' Slavena Bilića.

Beta/AP Photo/Claude Paris
Beta/AP Photo/Claude Paris

Povezane vesti

Prašina se slegla, svako je nastavio svojim putem, a Dimitri Paje je u intervju koji je dao za 'Gardijan' otkrio neke detalje za koje se nije znalo dok ke trajala "sapunica" oko njegovog povratka na 'Velodrom'.

Francuski reprezentativac ističe da ga nije ispunjavalo da bude deo tima kom je cilj da bude u sredini tabele.

"To je strašno dosadano. Ubija me u pojam kada se igra na bod i kada je sve podređeno defanzivi. Ne znam kako im nije bilo jasno kada sam im pričao da me smara da se trošim u odbrambenim zadacima kada svi znaju da mogu mnogo više da pružim u ofanzivi. Ja nisam takav da miniram dogovor, ali iskreno nije mi predstavljalo nikakvo zadovoljstvo da budem u toj ulozi.

Evo daću vam najbolji primer: povedemo protiv Hala sa 1:0 i onda se svi do jednog branimo se od ekipe od koje smo objektivo bolji. Četiri puta su pogodili okvir gola, a mi se i dalje povlačimo i puštamo ih da nas napadaju. Ostane 1:0 do kraja i posle se svi u svlačionici raduju. Po meni nema mnogo razloga za slavlje kada je stativa bila igrač utakmice. To je više da se pokrijete ušima i da konstatujete da ste imali mnogo sreće."
slikovit je Paje.

Sjajni plejmejker kaže da je on Slavenu Biliću odavno stavio do znanja da ne vidi sebe u takvom sistemu, iako je to u medijima drugačije predstavljeno.

"Još u januaru sam rekao svima u klubu da želim da idem u Marselj i nigde drugde! Rudi Garsija je preuzeo ekipu, odlično poznajem njegov sistem igre, savršeno mi odgovara i ja sam već tada izabrao svoj put. Tada su mi rekli da ne dolazi u obzir, na šta sam im ja odgovorio da neću dugo da se zadržavam u Vest Hemu. Posle Evropskog prvenstva su se pojavljivali novinski članci da vredim 100 miliona evra, u klubu su znali da sam rešen da idem i gledali su da što više zarede. Ipak, mislim da su na kraju svi zadovoljni kako se završilo, osim navijača Vest Hema koji su bili obmanjivani sve vreme."
poentirao je Paje.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

18 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Rekobica
Friday, 10.03.2017
18:04

BRAVO BRAVO BRAVO...Pravi zagovornik fudbala..Tako je i PSG igrao bunker a imao 4-0..Ko jos voli takav fudbal..i vidi se da momak nije otisao zbog vecih para nego jer nije igrac koji ce da se brani nego da napada i igra lep napadacki fudbal...

avatar
Go Hard or Go Home
Saturday, 11.03.2017
03:09

Tako se i Barselona Branila posle 4 0

avatar
Rekobica
Sunday, 12.03.2017
12:14

ne lupaj majke ti...barselona nikad nije dosla na bilo koji mec i branila se..ljudi igraju sa tri isturena napadaca sto jos retko koja ekipa igra..mislim da je jedinireal koji jos uz njih igra tako

avatar
Friday, 10.03.2017
17:20

Paje je totalno upravu,Bilic je jedna volusina tip pomaja nema o tkatici polu-priucen ...

avatar
Brane Lala
Friday, 10.03.2017
16:19

Smara ga da za milion dolara godisnje trci gore-dole po terenu. On bi da trci levo-desno. Ja da sam na Bilicevom mestu bi mu polomio obe noge na treningu.

avatar
Barcelonista
Friday, 10.03.2017
15:55

Bravo, Marsej ce ti donijeti masu titula i trofeja. Kao da je sa Marsa dosao u Vest Ham, pa nije pojma imao kakva je to ekipa. Vjerujem mu da ovako dozivljava fudbal kao sto prica ali je smijesno jedog takvog covjeka zvati profesionalcem.

avatar
Golzalo Higuain
Friday, 10.03.2017
17:05

momčino on je došao u west ham da se probije i da mu vude odskočna daska za velike engleske klubove! eto on nema pojma ko je west ham nego ti imaš! de opet intervju pročitaj, rekao je da nije planirao da se zadržava u west hamu! više puta pročitati oni koji slabije shvataju

avatar
Barcelonista
Friday, 10.03.2017
18:57

Super je odskocio u velike Engleske klubove ;-). Momcino.

avatar
Lazalaza
Friday, 10.03.2017
14:43

ne voli tim koji se bori za sredinu tabele i onda ode u marsej.dal prati on francusku ligu uopste poslednjih godina?

avatar
Realno nerealan-1
Friday, 10.03.2017
14:54

da si malo više upućen u dešavanja u francuskoj znao bi da marsej počinje da gradi tim koji će se,kroz par godina,vrratio u evropu

avatar
Lazalaza
Saturday, 11.03.2017
00:03

pa i ti da si malo upucen znao bi da paje ima 29 godina.da li mislis da ce on da bude deo tog tima koji se gradi?naravno da ne.

avatar
Golzalo Higuain
Friday, 10.03.2017
17:06

prati on, ti ne pratis!!!

avatar
RHawtin
Friday, 10.03.2017
16:06

Ma kako da ne. Kao sto arsenal svake godine zamalo bude prvi, milan zamalo u ligu sampiona itd

avatar
Barca4ever
Friday, 10.03.2017
14:00

Pa to ti je danas fudbal.Ne igra se za gol vise.Igraci nemaju slobodu i zbog toga su mecevi dosadni.Sve se pretvorilo u kosarkasku semu.Sve rade mehanicki,nema kreativnosti.

avatar
Bafana
Friday, 10.03.2017
14:36

Kakvu kosarkasu šemu? Košarka daleko dinamicniji sport za razliku od dosadnog fudbala

avatar
Bafana
Friday, 10.03.2017
17:29

Pa sve zavisi ako gledas Nba video bi da tamo nema napisanih akcija a i u Evropi je sličan slučaj kad se pozove tajm aut trener nacrta akciju samo za sledeći napad a igrači posle sami na terenu biraju koju ce akciju izvesti a ne mozes ni da porediš bas Ronaldinja i Sterlinga koji naspram Ronaldinja ima samo brzinu tako da bolje da se drži spartanja uz liniju... da on moze da napravi dar mar kao sto je Ronaldinjo čisto sumnjam da bi samo trčao uz liniju

avatar
Barca4ever
Friday, 10.03.2017
15:34

Mislio sam na semu gde igrac nema slobodu vec striktno postuje taktiku koju trener postavi kao u kosarci sto nacrta 3 akcije unapred pa tajm aut.Da Gvardiola kaze Sterlingu samo trci samo uz liniju gore dole ovaj ce to da radi.Nece ulaziti u sredinu.Nema kreativnosti igraca vec previse zavise od trenera.To ti je npr.Celzi sa Konteom ili Siti sa Gvardiolom.Nekad je jedan Ronaldinjo mogao da uzme loptu i da se seta po terenu sa njom a danas toga nema.