Šta će Realu Nejmar kad su ga već kupili?!

Autor: Vladimir Stojanović
nedelja 04.03.2018.
10:55
Izvor: Sportske.net

Mnogi se to pitaju u Španiji, ono što je izgledalo kao uvrnut potez sada se ispostavlja kao fantastična investicija.

EPA/Marcelo Sayão
EPA/Marcelo Sayão

Povezane vesti

Mnogi su bili u neverici kada je Real platio 45 miliona za 16-godišnjaka koji je bio dobro čuvana tajna i u Evropi. Momak iz Flamenga Vinisijus Žunior je dečko koji obećava, ali u tom trenutku se toliki novac smatrao za rizik, iako je klinac dao 19 golova u 22 meča za razne mlade selekcije Brazila.

Ali godinu dana posle, ovo izgleda kao posao iz snova. U Realu čekaju da napuni 18 godina, a prvobitna ideja da ostane u Flamengu naredne sezone se promenila, on bi čim postane punoletan trebalo da bude priključen prvoj ekipi Reala.

Šta se promenilo?

Prvo, kada je promovisan u prvi tim Flamenga dao je osam golova, kada uporedimo sa Nejmarovim prvim koracima u Santosu bilo mu je potrebno manje minuta da to učini.

Takođe, u poređenju sa Gabrijelom Žesusom, efikasniji je, daje golove na svakih 185 minuta, dok je napadaču Sitija u vreme dok je igrao za Palmeiras bilo potrebno 205 minuta.

On je univerzalniji od Nejmara, može da igra na oba boka, ali i kao polušpic. Uz to, uz standardni repertoar trikova, manje je ekscentričan, deluje i ponaša se zrelije, mada je jasno da će morati da radi na taktičkoj disciplini što Evropa donosi. Zato Real hoće da ga što pre dovede preko Atlantika.

Vinisijus će napuniti 18 godina u julu, postoji mogućnost da do decembra ostane u Flamengu i onda se u zimskom prelaznom roku preseli u Španiju.

Mnogi se pitaju zbog čega će onda Nejmar biti potreban Real, kada su već kupili igrača koji bi mogao da im uštedi dosta novca.

Jer, napad na Nejmara uslediće verovatno 2019. ali ako Vinisijus Žunior nastavi da se ovako razvija, onda možda Perez odustane od "Neja".

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

8 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
adidas forever
Sunday, 04.03.2018
17:12

Većina uglavnom neće da shvati (ili prihvati?) da Neymar, kao i svi drugi veliki igrači, nije postao veliki zbog nogu, nego zbog glave (pri tom ne mislim na narav niti ovu zbrku u glavi koja ga je odvela u PSG i ko zna gde dalje). Bar u Brazilu ima dosta njih sa, kako ovde kažu, 'standardnim repertoarom trikova', a koliko njih su postali veliki? Neymar je imao (a ima i dalje) onu dozu samopouzdanja i bezobrazluka koja mu je omogućavala da se ne obazire na greške koje je pravio, nego da gura dalje i napreduje. Drugim rečima ako je u Santosu uspevao da promaši zicer ili dva to ga nije sprečavalo da promaši još 3 zicera, postigne 2 gola, zabeleži 2 asistencije i bude igrač utakmice. Većina mladih fudbalera, naročito kada igraju sa starijima, posle 2-3 brljotine se povlače, ne šutiraju, ne driblaju, dodaju prvom do sebe, bar dok ne prođe neko vreme (utakmica ili dve), a ovaj ne... naprotiv. I zato je Neymar postao Neymar. :D

avatar
Agent Provocateur
Sunday, 04.03.2018
16:18

Glupost, ne moze ovaj mali da im donese titulu sledece godine a titule su ono sto se racuna u Realu. Da ne pricam o mogucnosti da se uopste ne prilagodi ili da potpuno prsne kao mnogo Brazilci u Evropi, i ne mislim samo na Adrijana nego i na Ronaldinja a izgleda i Neimara - videcemo.

avatar
Stefoon
Sunday, 04.03.2018
14:13

Ovaj je crniji od Marsela i Kazemira mnogo, sta ce Perez da kaze na to?

avatar
Bla,bl
Monday, 05.03.2018
19:34

Ali od Umtitija tesko

avatar
Sunday, 04.03.2018
13:38

Treba se dati sva prilika ovom malom ali prvo promeniti trenera, mozda neki od njegovih sinova igra bas poziciju krila pa ce se celavi uvrediti ako Vinisijus zauzme mesto nekom ko se plasi lopte a igra profi fudbal(kao Sebaljos pa evo vidimo da i Ljorente ima prednost u odnosu na njega iako je Sebaljos dao 2 gola na prvih 20 minuta za Real) :D

avatar
mladenq_
Sunday, 04.03.2018
13:09
avatar
Sunday, 04.03.2018
12:16
avatar
Crveno boja ljubavi
Sunday, 04.03.2018
12:03

Ko sto bi rekli ljudi iz Srbije,bolje u Brazilu da ostane do 26 godine,pa u Benfiku do 29te i onda u Real na godinu dana pa da se povuce.