Šta će biti sa PL? Da li su igrači razmažene primadone ili postoji opasnost? Klubovi prete fudbalerima?

Autor: Vladimir Stojanović
petak 15.05.2020.
11:09
Izvor: Sportske.net

Prava zbrka, javnost osuđuje igrače, oni ne odustaju. Klubovi nisu ni počeli testiranja. Teško da će projekat "Restart" početi 12. juna.

EPA-EFE/FACUNDO ARRIZABALAGA
EPA-EFE/FACUNDO ARRIZABALAGA

Povezane vesti

Projekat "Restart" je u ozbiljnim problemima, malo ko veruje da će početi 12. juna, iako Vlada ohrabruje klubove da nastave sa započetim pripremama za povratak.

Ali, većina nije odradila ni korona testove na igračima, problemi su neslaganje oko igranja na neutralnim terenima, ali i nespremnost fudbalera da nastave sezone.

Oni se boje bolesti, neki otvoreno ne žele da igraju, mnogo je bilo disonantnih tonova na video sastanku kapitena ekipa, ali i trenera.

"Šta će mi uzeti, novac, slobodno", rekao je Troj Dini iz Votforda. Neki mlađi igrači poput Tamija Ejbrahama iz Čelsija kažu da imaju bolesne roditelje i da neće da rizikuju da ih zaraze.

Međutim, javnost koja želi da se igra optužuje fudbalere da su alavi, da uvek gledaju svoja prava, da se ponašaju kao primadone, i da hoće novac, ali neće na teren.

Klubovima je naravno stalo da se šampionat nastavi zbog TV prava jer ako izostane novac to će se preliti i na niže rangove, mnogi klubovi neće preživeti.

Bundesliga


Od strane klubova je već stiglo kroz redove upozorenje igračima da će im plate biti smanjene ne samo naredne sezone, da će klubovi postići dogovor da nijedan igrač ne dobije ugovor na više od godinu dana, da neće biti produženi ugovori ljudima u klubovima, administraciji jer će gubici biti ogromni.

"Ako neće da igraju neka sede kod kuće
", kažu kritičari igrača, Vlada garantuje bezbednost svih učesnika, ako protokoli budu sprovedeni.

Mediji takođe insistiraju na tome da se igra, "Telegraf" je stadione nazvao najbezbednijim mestima u Britaniji u ovom trenutku.

U svakom slučaju, situacija je sa virusom povoljnija, pogotovo u Londonu gde je smanjen broj slučajeva, ali malo ko veruje da bi PL mogla da se nastavi 12. juna, i čak se spekuliše da će liga zatražiti od UEFA pomeranje roka za sedam dana. Ali, svakako treća nedelja juna je poslednja opcija, posle toga su šanse za završetak PL male.

Ono što će uslediti ako se to desi, klubovi ne žele ni da zamisle...

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
adidas forever
Friday, 15.05.2020
15:00

Nesumnjivo je proglašenje globalne svetske pandemije, a ne sama pandemija i/ili korona virus, donelo ovo što sada imamo u fudbalu - 'demokratija' u odlučivanju da li izaći na teren ili ne. Ko je Troj Dini? I ko je Tami Ejbraham? I koga uopšte zanima šta oni ima da kažu na ovu temu? U normalnim uslovima redovno kolo PL se igra tada i tada u toliko i toliko sati, utakmice LŠ tada i tada, revanši tada i tada i apsolutno nikoga ne zanima šta misli neki Troj Dini o riziku od zaraze virusom sezonskog gripa, o stanju terena, o vremenskim uslovima, o riziku od povrede na ovakvom ili onakvom terenu, o sudijama, protivniku, temperaturi, kiši... Tada su stvari postavljene na svoje mesto: ili igraš kada ti se kaže i kako ti se kaže ili ne igraš i snosiš sve sankcije predviđene pravilnicima kako kluba, tako fudbalskog saveza i UEFE. Ovako priča o fudbalu postaje smešna i bizarna...

avatar
Offside
Friday, 15.05.2020
12:36

Da vazi,igraci su primadone a isti ti "novinari" i "kriticari" su pametni.Igraci ce se izlagati opasnosti od zaraze a ti "kriticari" ce da sede u studiju ili kod kuce i uzimaju pare.Pa valjda je vaznije zdravlje od novca,razumem klubove koji su u gubitku ali to je stvar dogovora sa igracima a taj dogovor sigurno nisu pretnje i kojekakva upozorenja...

avatar
NikkiCFC
Friday, 15.05.2020
23:16

Veci je rizik da se zarazis u prodavnici nego fudbaleri na utakmici...

avatar
The KING (return)
Friday, 15.05.2020
11:19

Ja ne znam ko je ovde Lud ljudi imaju najvecu stopu smrtnosti u Evropi i hoce da nateraju fudbalere da igraju, a intezitet virusa nije opao, ukratko totalni ludaci ni ja ne bi igrao da sam fudbaler u takvim uslovima.