Šta će biti sa Ozilom?

Autor: Beta Beta
četvrtak 24.09.2020.
16:31
Izvor: Beta

Oglasio se Arteta.

Beta/AP Photo/Alastair Grant
Beta/AP Photo/Alastair Grant

Povezane vesti

Trener Arsenala Mikel Arteta rekao je danas da će fudbaleru Mesutu Ozilu biti "vrlo teško" da se vrati u ekipu, nakon što nemački igrač nije bio u konkurenciji za tim u četiri uzastopne utakmice.

Arsenal je pobedio u prve dve utakmice u Premijer ligi, pobedio je i Lester u trećem kolu Liga kupa, kao i Liverpul na penale za trofej Komjuniti Šild. Te utakmice propustio je Ozil, koji nije igrao ni završnicu prošle sezone, kada je u junu nastavljeno takmičenje posle pauze zbog pandemije koronavirusa. Poslednji put igrao je 7. marta.

Arteta je upitan da objasni odustvo Ozila iz ekipe.

"Ekipa se razvija, možete videti koji nivo dostiže. U ovom trenutku smo tu, želimo i više da se razvijamo, da igramo bolje i da se bolje takmičimo. To moramo da zadržimo. Zaista sam zadovoljan igrom i kako otežavaju posao treneru da izabere ekipu. Biramo igrače za koje verujemo da su najbolji za svaku utakmicu. Može se videti da se igrači menjaju, svake nedelje je teško, ne samo za Mesuta, već i za neke igrače, da uđu u ekipu. Svake nedelje pokušavamo da izaberemo prave igrače", rekao je Arteta, preneo je Skaj.

"Naravno da razumem i poštujem pitanja, ali moram da pokušam da obavim svoj posao što poštenije. Pokušavam da izaberem ljude koji su, po mom mišljenju, u boljem stanju", dodao je trener londonske ekipe.

Dakle, 400 hiljada sedmično i dalje svake sedmice stiže u Ozilov džep, ali on nije u planovima Mikela Artete.

Dobra vest je da je ušao u poslednju godinu ugovora sa klubom, bilo bi dobro da ga se "Tobdžije" reše i ranije, tačnije da se reše njegove plate, ali to je malo verovatno u ovom trenutku.

baner

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke