Šta će biti sa 11 saradnika Veljka Paunovića, hoće li ih sve povesti i na novi posao?

Autor: Darko Mitrović
subota 16.11.2019.
12:34
Izvor: Sportske.net

Srpski stručnjak polako može da krene u potragu za novim angažmanom...

EPA/TANNEN MAURY
EPA/TANNEN MAURY

Povezane vesti

Posle istorijskog uspeha sa omladinskom reprezentacijom Srbije, sa kojom je osvojio titulu prvaka svet na Novom Zelandu 2015. godine, Veljko Paunović se preselio u Čikago Fajer, gde je proveo četiri godine.

U tom periodu, samo jednom je, 2017. godine, uspeo da ekipu uvede u plej-of. Očekivalo se da će u naredne dve sezone ekipa pod njegovim vođstvom nastaviti da napreduje, ali prošle godine Čikago je zauzeo 10. mesto u Istočnoj konferenciji, ove jeseni su završili na osmom mestu, opet nedovoljno za plasman u plej-of.

Zbog toga su čelni ljudi Čikago Fajera odlučili da godinu dana pre isteka ugovora okončaju saradnju sa 41-godišnjim srpskim stručnjakom.

Ono što je privuklo pažnju iz saopštenja pomenutog kluba je da svoj mandat u klubu završava i 11 Paunovićevih saradnika u stručnom štabu.

To su: pomoćni treneri Marko Mitrović i Erik Gerig, trener golmana Aleksandar Sarić, kondicioni trener Rafael Fevr, video analitičar Nenad Babić, fizioterapeut Stiven Burous, kao i pomoćni treneri zaduženi za praćenje performansi igrača Petar Milčanović, Brajan Souer, Huan Areola, Rid Vitni i Hilari Bel.

U saopštenju se navodi da će neko od pomenutih 11 članova Paunovićevog stručnog tima možda biti i zadržan u klubu, ukoliko to novi trener bude želeo, ili će im eventualno biti ponuđena i neka nova uloga u klubu.

U tom slučaju, Paunović će na svom novom poslu, kada do njega bude došlo, verovatno imati deo dosadašnjih i neke nove saradnike.

Jedina dvojica koja su nisu zahvaćena ovom čistkom u Čikagu su Edi Rok, direktor fudbalskih operacija i njegov saradnik Alek Boler.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Zakarije Suraka
Saturday, 16.11.2019
14:20

Ni očenaš mu nije pomogo.

avatar
REVØLT
Saturday, 16.11.2019
13:37

Toliko ih ima da mogu da igraju mali fudbal 6 na 6 s tim da Hilari mora da brani:-D