Srpski ''Orlovi'' impresionirali i Edina Džeka

Autor: Darko Mitrović
utorak 04.04.2017.
14:57
Izvor: Sportske.net, blic.rs

Igre Muslinovih izabranika u kvalifikacijama za Mondijal izazivaju sve veću pažnju.

Beta/AP Photo/Alessandra Tarantino
Beta/AP Photo/Alessandra Tarantino

Povezane vesti

Reprezentativac Bosne i Hercegovine ove sezone blista u ekipi Rome, proteklog vikenda je postigao i 33. gol u sezoni u svim takmičenjima, čime je nadmašio i legendarnog Frančeska Totija.

Reklo bi se da Edin Džeko igra sezonu iz snova, a u intervjuu za ''Blicsport'' poručio je da je formula za uspeh ''rad, predanost, ali i sreća''.

U karijeri je prešao dug put od Željezničara, Teplica, Volfsburga, Mančester Sitija do Rome, a na tom putu je stekao i prijateljstva sa nekolicinom srpskih i crnogorskih igrača, sa kojima je i dalje u odličnim odnosima.

''U sredinama u kojima sam igrao bilo je fudbalera iz regiona i uvek sam imao odličan odnos sa njima. Kolarov me je dočekao u Mančesteru. Zahvaljujući njemu brzo sam se adaptirao, čujemo se često. Isto važi i za Stefana Savića i Stevana Jovetića'', istakao je Džeko.

Sa reprezentacijom Bosne i Hercegovine bori se za plasman na Svetsko prvenstvo u Rusiji, a s pažnjom prati i rezultate našeg nacionalnog tima koji ima isti cilj.

''U toku sam sa kompletnim fudbalom u regionu. Znam da je Srbija, posle loših kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, počela jako dobro u mundijalskim. Imate strašan potencijal! Sjajan spoj mladosti i iskustva. Čini mi se da ste na odličnom putu da napravite izuzetno moćan tim'', poručio je Džeko.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

11 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
ПОРОДИЧНА ТРАДИЦИЈА
Tuesday, 04.04.2017
15:44

Handanovic (Oblak/Begovic, Subasic/Rajkovic)- Ivanovic (Srna), Savic (Milenkovic), Corluka (Nastasic/Lovren), Vrsaljko (Antonov/Kolasinac)- Modric (Ne. Maksimovic/Kovacic/Brozovic/Rog), Matic (Fejsa/Badelj)- Zivkovic/Rakitic (Pjaca), Pjanic (Tadic/Se. Milinkovic-Savic/Ilicic), Ljajic (Perisic)- Jovetic/Dzeko (Mandzukic/Mitrovic).

avatar
Baxter Stockman
Tuesday, 04.04.2017
15:54

Rajkovic da vredi ista, ne bi bio u Izraelu...

avatar
Capitano
Tuesday, 04.04.2017
19:24

Kakve veze ima to gde igra? Rambo igrao u Brazilu a bio je jedan od nasih najboljih igraca. Svi ovi sto otisli u Kinu nisu dobri? Hulk, Oskar i ostali. Godinama je nasa repka ispastala sto su se zvalli iz jacih klubova bez obzira na njihov kvalitet i minutazu, umesto igraca koji su to zasluzili. Eto ti primer Kolarov igra za MC a skoro uvek je jedan od slabijih na terenu. Mogao bi da propratis malo ucinak Rajkovica u Makabiju, pa onda da komentarises.

avatar
ПОРОДИЧНА ТРАДИЦИЈА
Tuesday, 04.04.2017
16:47

Slazem se, nije za dzabe tek peti, ali je ipak svetski prvak. Ovo leto mu je poslednja sansa da promeni sredinu.

avatar
ПОРОДИЧНА ТРАДИЦИЈА
Tuesday, 04.04.2017
16:46

Handanovic (Oblak, Begovic/Subasic/Rajkovic)- Ivanovic (Srna), Savic (Milenkovic), Corluka (Nastasic/Lovren), Vrsaljko (Kolasinac/Antonov)- Modric (Rakitic/Kovacic/Maksimovic/Rog), Matic (Fejsa/Badelj)-Zivkovic(Pjaca/Brozovic),Pjanic (Tadic/Milinkovic-Savic), Ljajic (Perisic)- Jovetic (Dzeko/Mandzukic).