Srebrni derbi - Za koga je ovo poslednji "Madrilenjo"?

Autor: Vladimir Stojanović
nedelja 08.04.2018.
10:47
Izvor: Sportske.net

Danas će se neki veliki igrači oprostiti od gradskog derbija...

EPA/BALLESTEROS
EPA/BALLESTEROS

Povezane vesti

"Derbi za srebro", tako su španski mediji krstili današnji "Madrilenjo" koji bi možda mogao da odluči o drugom mestu i sem lokalnog rivaliteta nema neki značaj za vrh tabele. Barsa će biti prvak, a ko je drugi, treći ili četvrti nema nikakvog značaja, sva mesta donose plasman u Ligu šampiona.

Možda nije ni čudo što Zidan i Simeone verovatno više razmišljaju o Ligi šampiona odnosno LE gde imaju prednost iz prvih mečeva protiv Juventusa, odnosno Sportinga i nadomak su polufinala.

Ali, za koga bi ovo mogao da bude poslednji "Madrilenjo".

Nekoliko igrača će se po svemu sudeći oprostiti od madridskog derbija.

"AS" piše da bi ovo mogla da bude poslednja utakmica protiv Atletika za Kejlora Navasa koji i pored toga što brani sjajno stalno se suočava sa sumnjom i željom Pereza da dovede novog golmana. Kao i Navas i Kiko Kasilja, rezervni golman bi mogao da napusti Real.

Takođe, od igrača sa klupe otići će verovatno Markos Ljorente koji nije dobio pravu šansu, ali i Sebaljos koji bi doduše mogao na pozajmicu.

Misterija je Isko, on ostaje, kako smo pisali, pri odluci da može biti samo jedan, on ili Zidan i tražiće da ga klub stavi na transfer listu ako Francuz ostane trener. Najnovija priča od jutros je da bi mogao da bude deo paketa za Salaha.

Benzema je takođe na izlaznim vratima, Real tražu novog napadača, posle devet godina Francuz verovatno ide, a videćemo šta će se desiti sa Bejlom koji ne želi da napusti Madrid, osim pod svojim uslovima, ali klub želi da ga proda.

Kod Atletika, sigurno odlazi Grizman, i to u Barselonu, posao je praktično gotovo, ovo je njegov poslednji "Madrilenjo", a klub će napustiti još dva napadača, jedan je Gameiro, Atletiko će probati da vrati veći deo novca uloženog u Francuza koji je koštao 32 miliona evra. Nando Tores takođe napušta klub, ističe mu ugovor, produžetak neće dobiti, praktično "Jorgandžije" će se oprostiti od jednog od najvećih igrača u istoriji kluba.

Od ostalih, priča se da će stići nepristojna ponuda za Oblaka, ali klub ne želi da ga proda, takođe Himenez ima klauzulu od 60 miliona, a Savić je na meti Juventusa.

No, svi ovi igrači izuzev trojice napadača bi trebalo da ostanu u klubu i naredne sezone.

Madrilenjo počinje od 16:15, bez obzira što ne odlučuje o tituli, moglo bi da bude dosta uzbuđenja, a možda i vidimo golove za razliku od prvog dela šampionata kada je na "Vanda Metropolitano", madridski derbi završen bez golova.

Više o istoriji "Madrilenja", priču o tome kako se razvijao kroz decenije možete da pročitate ovde...


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke