Srbin najbolji igrač Hong Konga u novembru!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 18.12.2016.
11:45
Izvor: Sportske.net

Srpski fudbaler Nikola Komazec nastavlja sa sjajnim partijama u dresu Južne Kine u Hong Kongu.

fcsarajevo.ba
fcsarajevo.ba

Povezane vesti

Komazec je bio jedan od najboljih u trijumfu svog tima u FA kupu protiv Vofu Tai Poa sa 5:1, a takođe je proglašen za najboljeg igrača Hong Konga u novembru.

Južna Kina je povela preko Loa Konga Vaija u sedmom minutu, da bi prednost udvostručio Mahama Aval u 29. minutu i tim rezultatom se otišlo na odmor.

U trećem minutu drugog perioda, Komazec je iz penala uspeo da savlada golmana domaćeg tima, da bi za 20 minuta usledila još dva gola njegove ekipe. Leung Nok Hang je bio strelac u 53. minutu, a na 5:0 Južnu Kinu je odveo Čan Siu Kvan u 69. Asistenciju je tom prilikom upisao Komazec.

Poraz Vofu Tai Poa je samo ublažio Lukas pet minuta pre kraja regularnog dela meča. Komazec je prethodno za najboljeg igrača lige proglašen i u avgustu i septembru, što samo pokazuje u kakvoj se formi trenutno nalazi.

Srpski fudbaler je u dosadašnjem delu sezone postigao 13 golova, od toga deset u Premijer ligi Hong Konga na devet mečeva, dva u AFC kupu na dve utakmice i jedan u FA kupu na jednoj odigranoj utakmici.

Definitivno je najzaslužniji što se njegov tim nalazi u samom vrhu domaćeg šampionata – na trećoj poziciji sa 17 bodova, sedam manje od vodećeg Kičea, koji ima utakmicu više. Naredna utakmica fudbalere Južne Kine čeka 7. januara, kada će im rival biti Južni distrikt.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke