Srbin jedini Mesijev konkurent u Španiji!

Autor: Darko Mitrović
sreda 06.02.2019.
14:10
Izvor: Sportske.net

Španska ''Marka'' danas ističe upravo taj detalj.

EPA-EFE/Rodrigo Jimenez
EPA-EFE/Rodrigo Jimenez

Povezane vesti

Bivši napadač Partizana Uroš Đurđević od letos je član španskog drugoligaša Sportinga iz Hihona, a kako sezona odmiče, popularni ''Đuka'' igra sve bolje i efikasnije.

Pogotovo od početka 2019. godine, jer je na pet poslednjih mečeva u Segundi postigao čak šest golova i konačnno podsetio na sjajnu golgetersku formu u dresu Partizana u šampionskoj szoni 2016/17, a posle neuspešne epizode u atinskom Olimpijakosu.

Ono što je posebno zanimljivo i što je danas primetila i španska ''Marka'', jedino su Uroš Đurđević i Leo Mesi od početka 2019. godine uspeli da postignu po šest pogodaka u prvenstvenim mečevima, na po pet odigranih utakmica.

Đurđević je u proteklih mesec dana postigao dva gola protiv Ekstramadure, a po jedan protiv La Korunje, Alkorkona, Albasetea i Saragose.

Leo Mesi je bi dvostruki strelac u Primeri protiv Valensije, a po jedan gol dao je Đironi, Leganesu, Eibaru i Hetafeu, s tom razlikom što je pogađao i u Kupu protiv Levantea i Sevilje.

U svakom slučaju, ''Markino'' poređenje Đurđevića i Mesija može samo da bude dodatni podstrek srpskom napadaču da nastavi u tom stilu. Narednu priliku imaće 8. februara protiv Osasune.

''Najvažniji cilj mi je ulazak u Primeru sa Sportingom'', stavlja kolektiv ispred sebe srpski napadač i otkriva:

''Arturo mi je mnogo pomogao''.

U pitanju je bivši fudbaler Sportinga Arturo Martinez Noval koji mu je pružio podršku kada mu nije išlo najbolje tokom jeseni.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Wednesday, 06.02.2019
15:26

Hocete da kazete da je Djurdjevic Mesi za siromasne (drugoligase), je l' da? :-D