Srbi slave titulu - Slovan šampion Slovačke!

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 14.04.2019.
17:00
Izvor: Sportske.net

Šest kola pre kraja prvenstva fudbalski klub Slovan iz Bratislave matematički je osigurao šampionsku titulu u Slovačkoj.

Epa/Thomas Haumer
Epa/Thomas Haumer

Povezane vesti

Samo četiri od deset utakmica u plej-ofu slovačke Fortuna lige bilo je dovoljno fudbalerima Slovana iz Bratislave da stave tačku na borbu za šampionsku titulu.

Slovan je danas kao gost razbio Žilinu i pobedom rezultatom 3:0 (2:0) matematički osigurao titulu u Slovačkoj!

Prva dva gola u današnjem trijumfu Slovana postigao je Marokanac Moha, a treći je bio delo Marina Ljubičića na asistenciju Aleksandra Čavrića.

Klub iz Bratislave stigao je tako do 19 bodova razlike u odnosu na drugoplasiranog na tabeli i matematički obezbedio titulu šest kola pre kraja.

Ovo je prva titula za Slovan iz Bratislave posle punih pet godina. Veliki doprinos na putu ka njenom osvajanju dali su srpski internacionalci Aleksandar Čavrić i Dejan Dražić, bivši fudbaleri OFK Beograda.

Slovan će tako kao šampion Slovačke predstavljati svoju zemlju u kvalifikacijama za Ligu šampiona i startovaće od prvog kola kvalifikacija. Kako sada stoje stvari, Slovan bi mogao da bude jedan od potencijalnih rivala Crvene zvezde na startu kvalifikacija, pod uslovom da crveno-beli odbrane titulu u Srbiji.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke