Sramotan plan UEFA, korona kroji ishod Lige šampiona!?

Autor: Ivan Cvetković
ponedeljak 10.08.2020.
10:58
Izvor: Sportske.net

Igraće samo zdravi.

Beta/AP Photo/Manu Fernandez
Beta/AP Photo/Manu Fernandez

Povezane vesti

Pandemija koronavirus poremetila je čitav svet, pa tako i fudbalske tokove.

Najnoviji slučajevi desili su se u Atletiku gde su dvojica fudbalera zaražena novim virusom.

Madriđani svoj meč četvrtfinala Lige šampiona protiv Lajpciga igraju za tri dana, a UEFA navodno ne planira da pomera taj termin.

Tako će Atletiko morati da igra svoj meč bez dvojice za sada neimenovanih igrača, ubrzano se rade nova testiranja i kod ostalih, ali će se susret u Lisabonu ipak odigrati.

Ovo znači da bi ishod ovogodišnje Lige šampiona mogao da u velikoj meri skroji i sam virus jer timovi svoje meče moraju da igraju bez zaraženih.

Izgleda da zdravlje ipak nije na prvom mestu kada je u pitanju evropska kuća fudbala, iako su iz Niona mesecima slali drugačije poruke...

Baner

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

9 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Man united
Monday, 10.08.2020
17:06

Нека буду срећни што нису правила ко у Румунији или Русији, где цео тим иде у изолацију, па омладинци играју после уместо њих. Ово у ЛШ је и најлогичније. Само позитивни у изолацију. Нема више кад да се одлаже.

avatar
Hala RM
Monday, 10.08.2020
14:54

Upravo to što radi UEFA i zloupotrebljavaju pojedini klubovi je razlog što sam prekjuče po prvi put u životu navijao za Barsu, a inače bih navijao za Napoli ili bi mi bilo svejedno. Gattuso je na sva usta zavapio da se revanš igra na neutralnom terenu zbog 'bezbednosnog rizika posete Kataloniji', UEFA mu zamalo nije uslišila vapaje, a poslednje što je izjavio da će ne znam kakvu odmazdu sprovesti zarazili se ijedan njegov fudbaler u Kataloniji. Jadno i bedno, a da ne pričam koliko nesportski. Prvi meč igrao na svom stadionu pred svojom publikom i malo mu je što u revanšu neće biti publike već bi da igra na neutralnom terenu samo da bi se kako-tako provukao u 1/4 finale. Ekstremno mi je drago što je Napoli ispao.

avatar
adidas forever
Monday, 10.08.2020
14:23

I bez ovoga korona jasno kroji LŠ, odnosno UEFA uz pomoć korone. Nije sporno da bi zdravlje trebalo da bude najvažnije, da bi zaštita trebalo da bude maksimalna itd., ali ovo je preterivanje preko svake mere.

'Zaboravilo' se da se fudbal igra na otvorenom i to bez publike, te da najveći deo treninga/utakmica fudbaleri provedu na 'propisanoj udaljenosti'. Gomila klubova je u poslednja 3-4 meseca imala po jednog-dva zaraženog igrača, neki i 3-4. I svi oni su nakon sinoćne proslave gde su zaradili koronu odmah ujutru testirani, rezultati gotovi za sat vremena i momentalno su izolovani pre prvog treninga? Nisu? Pa što onda još na prvom treningu ne zaraziše 22 svoja saigrača?

avatar
Carina_11303
Monday, 10.08.2020
12:43

Svi timovi koji ucestvuju i dalje u LS znaju da treba da se izoluju. Mogli su da naprave karantin u kom bi bili samo igraci i strucni stab i ne bi stavljali sebe u ovakve situacije. To im je sto im je. Isto tako igraci ne igraju kad su povredjeni, ne odlazu se mecevi zbog toga. Igraju zdravi igraci, nije to nikakva novost ni iznenadjenje

avatar
IMUN NA MINUSE(VE)
Monday, 10.08.2020
12:20

Kako nije na prvom mestu? Regularnost mozda nije.

avatar
Droog
Monday, 10.08.2020
12:15

zasto je to sramotan potez? Sami krivi sto su sebe doveli u opasnost i zarazili kad je citav svet takoreci u karantinu

avatar
Le Tissier
Monday, 10.08.2020
12:02

Jeste bezveze ali kako stoje stvari moze svakih nedelju dana jedan ili dvojica da budu zarazeni i onda da se datum pomera svaki put, to je nemoguce. Dovoljna je glupost sto je poceo prelazni rok pa je Lajpcig na primer izgubio najboljeg igraca.

avatar
Forza Juventus
Monday, 10.08.2020
11:28

Ne razumem komentar??? Zar treba UEFA da pusti da igraju zaraženi fudbaleri??? Ajde razmislite šta pišete

avatar
Gorila u magli! LFC
Monday, 10.08.2020
11:08

I sta je tu sramotno?!jel trebaju da igraju finale LS u februaru sledece godine ,nema vise odlaganja I pomeranja virus je realnost,zarazen si nema igranja dok ne ozdravis.